icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zuzkasim
23. máj 2014

@bordino To lemování kapes dělá zajímavý tvar, líbí se mi to. Šít bych ji nechtěla, ale další ti určitě půjde lépe! Však už víš co a jak🙂

ucitelka70
23. máj 2014

@snowwitch no vidím, lebo zadné sedlo nemáš na zadnej časti nasadené navrch a tým pádom oblúky na zadok - tie okrúhle záplaty ti vyšli na stehná, nie na zadok.... ja som práve včera strihla z rifloviny nonitu, tak som ich tak rozkladala...

ucitelka70
23. máj 2014

@bordino parádna softka, na babu sadlo presne...

palosek
23. máj 2014

Tak jsem akorát stihla odlaikovat všechny fotečky....absolutně to tu nestíhám číst...pokud chci něco doma ušít 😉
@bordino softka má fakt ty kapsy zajímavé...zas něco jiného a vypadá, že to tak je úmyslně 😉
@koki tak natahovat lastin žehlením...to jsem teda ještě nezkoušela 😀 😀 😀 😀 Čekám, až mi dorazí denim od GaBr....a taky se chci do šatiček pustit 😉

crawler
23. máj 2014

@koki_melo děkuji 😉 a jak to gumku na cívku navíjíš?jako ručně? a na maximum natahovat? Já vím, že jak jsem to loni zkoušela,tak problém byl,když jsem to chtěla dát tu cívku do stroje - tak se mi vlastně ta cívka roztočila a nit povolila 😅

koki_melo
23. máj 2014

@crawler Navíjím strojem, přes prst, navíjím ji celou, takže když se kousek odvine, tak to neva. Ono se to hezky zřasí, až když jedeš druhou nebo třetí řadu, když jsem ušila kousek, tak mi to taky nepřišlo nic moc. Ve finále, pokud by se ti to zdálo málo, tak se to dá dotáhnout. Držím palec, ať se dílo daří 😉 .

macin73
23. máj 2014

Holky, jakou máte u jednolíce zkušenost s lemováním výstřihu jen ohnutím látky a prošitím dvojjehlou? Koukám na to kupované kojotriko a všechny lemy mají jen zahnuté a prošité na COL... jde to udělat rozumně bez COL, nebo mám radši vymyslet variantu s lemem? Hlavně poprvé se snažím udělat střih z něčeho hotového a vůbec netuším, jak na to... 😕

jitu22
23. máj 2014

Aby to nevypadalo, že nešju... Šiju, ale pomalu a samý plínky 😀

macin73
23. máj 2014

@jitu22 to je nádherná látka a krásný střih... opět se zeptám - odkud?

jitu22
23. máj 2014

@macin73 od oka 😉 základ je tričko z takového toho miminěcího packu z FM, jen prodloužené a dole rozšířené, rukávky od oka, co jsem koukala, jak se šijou balonové rukávky. Rukávky jsou akorát 2x projeté kolem dokola žabičkovací gumičkou, aby tam neškrábala nějaká gumička. Hilco je z latkychameleon.cz a v reálu je ještě hezčí. Moje srdcovka je zelená verze, ale tu už jsem tam komplet vybrala 😀 Ale myslím, že ji měli ve všech barvách i na ŠD. Já ale Chameleona radši, s Pavlou je super domluva.
Jo a mám pro Tebe balík od Sufi, tak v pondělí všechno pošlu. Snad Tě zastihne v pořádku a v pohodě doma 🙂

caramilla
23. máj 2014

Najdi 5 rozdílů 😀

snowwitch
23. máj 2014

@ucitelka70 Tak teď ti vůbec nerozumím....já hlavně šila ty oblouky jen u těch prvních, u těch pro holky jsem se na to už vypr...

terezita
23. máj 2014

@macin73 kdyby to nebylo moc do zatacky, tak bych mozna dala trojcikcak.. ale jak to mas dokulata, tak to bude delat neplechu.. tak tam nasij usmikly prouzek ala myslim babazinka.. neda to zadnou praci a hezky se to pak zkrouti 🙂

caramilla
23. máj 2014

@bordino celou dobu jsem s tebou trpěla, ale poslední věta mě rozesmála 😀 😀 😀 😀
Hele, kde já jsem slyšela, že už nosící b. nešiješ ? 😀 😀 😀

caramilla
23. máj 2014

@bordino hele a víš, co bude pr... , až ty "tvoje kapsy" někdo napajcuje na Fleru 😀 😀 😀

bordino
23. máj 2014

@caramilla taky že nešiju, všechny svědomitě posílám k té švadleně, co to vzalo za mě... ale tohle je kamarádka, co má ode mě polovinu šatníku, tak tam se neodmítá 😉

caramilla
23. máj 2014

@bordino to je jasné 😉 Ale tu další zájemkyni jsi poslala na příslušná místa, že? 😎 Já jak šiju už 14 dní tu svou nosící bundu, tak tě dennodenně obdivuju, jak jsi to zvládla šít víckrát jak jednou za 3 roky 😀

crawler
23. máj 2014

@koki_melo Tak díky moc! já to kdysi zkoušela podle nějakého návodu,ale vůbec to nešlo, tak se třeba tentokrát zadaří 😉díky 😵

caramilla
23. máj 2014

Vkladam dnesni vycvaky, asi to teda neni DD, ale fotky jsou hodny DD. Fotila jsem, když byly černé mraky, fičelo, v kočáře ječelo dítě, na šňůře prádlo a hysterické děti plakaly, že chtějí domů a že se bojí bouřky. Celé to bylo nafoceno za 2 minuty. A nejvtipnější bylo, že pokrývači naproti na střeše pracovali ještě 30 minut po té a vyhnal je fakt až liják a blesky 😀

anastazieb
23. máj 2014

@caramilla Kráááása!!! Nekvíc se mi líbí to kytičkové obšití u máků a pak ty krásný aplikace motýlů zkombinovaný s reflexkama 😉 . Fakt pěkný! U tebe i když to někdo napajcuje a ušije podle tvého střihu (myslím na Fleru), tak to stejně nikdy jako od tebe vypadat nebude 😉

caramilla
23. máj 2014

@anastazieb Díky moc, neskutečně si takového ocenění vážím, opravdu!
Ty motýlové jsou také moje srdcovka, jak se mi ta látka na tričku moc nelíbila, tak takhle mě nadchla. A naštvala mě Mína, že si vybrala jako první na focení ty žáby😀 Motýlci byli připraveni přesně takhle pro účely natáčení, ale nedošlo na ně...

crawler
23. máj 2014

@caramilla je to krásný 😵 a tak mě napadá u těch prvních softek, že ty kapsy - vyšívací steh musí trvat stejně dlouho jako celý zbytek kalhot,ne? Já mám teda stroj o několik tříd níž, tak je možná jen pomalejší,ale když právě dělám takhle kapsy overlockovým stehem, tak je to na půl dne 😀

koki_melo
23. máj 2014

@caramilla Prej hysterické děti 😀 😀 😀. Já myslela, že jsem na ty svý někdo tvrdá, ale sem měkota měkká 😝.
Krásný je máš, jako vždy a ty nažehlovajdy jsou super. Já na ně onehdá koukala na netu, že jako hezký, ale neuměla bych je tak hezky stylizovat jako ty!

caramilla
23. máj 2014

@koki_melo Díky 😉 Taky mi to dalo docela přemýšlení, co s nima 😀
Mínu jsem kopala z postele 45 minut a když jsem viděla už hodně černé mraky a chtěla jsem to prostě nafotit, tak musela a pak už bylo pozdě, ještě než jsem oblékla ty dva kluky, no akce fakt super. Do toho K. spal a jak jsme šli fotit, tak se vzbudil a ječel.
Dělala jsem si srandu, že Mína na tom paraplíčku odletí 😀

caramilla
23. máj 2014

@koki_melo jo a to ještě za focení nic nedostala, protože nespolupracovala 😀 😀 😀 😀
@crawler Jo, trvá to věčnost, můžeš u toho kojit, číst si a tak 😀 Taky to nevyšívám moc ráda a moc často, ale sem se to hodilo 😎

petkasv
23. máj 2014

@crawler hele já vyšívám snad každé kalhoty, tak mi to už a jako věčnost nepřijde,ale je prostě pravda, že vyšívání u riflí mi trvá 1/3celých kalhot 😀

sinala
23. máj 2014

@macin73 já jsem tak zahnula svrchní triko a dobré, jen byl to jednolíc bez elastanu a výstřih byl větší nevím jak se to bude chovat u normálního trička

sufik1
23. máj 2014

pár mých posledních výtvorů vložka do kočáru, pár potahů na madla a pásy, postýlka pro panenku co se o ní děti rvou, kdo tam bude sedět (a už jí rozsedli, tak jsme šupajdila do Hornbachu pro nový prkno...) ... a jeden ještě slavící dvojdortík, co dělala i s pajdulákama mamka

ucitelka70
23. máj 2014

@sufik1 ORIGINáLNE... páči sa mi veľmi

ucitelka70
23. máj 2014

@caramilla wauu, jedno krajšie ako druhé....