Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@palosek to je príma 🙂, já co mám preostěradla jersey nějaká levnější, tak byly po prvním vyprání samý žmolek ☹, tak doufám, že tohle vydrží 🙂. kupovala jsem ty malý odstřižky, já je hlavně potřřebuju na krátký legínky pod sukně (ne na sebe teda 😀). zuřivě zelená jsem tu někde četla.. u @sufik1 ? abych si nepřivlastňovala cizí výrazy (no jo.. jsem teď posedlá cittacema.. už abych to odevzdala 😀).
@crawler dík.. já už to z větší části mám (chvála tchýni, že jezdí hlídat mandelíka 🙂 ), ale ty dodělávky na tom jsou opruz... myslím, že jakýkoliv psaní čehokoliv s dětma je výživný, i na seminárku se člověk musí soustředit, což s většinou dětí jde obtížněji 🙂, tak smekám, že jsi bakuli zvládla 🙂.
@mahafi no zvládla,ale prvně jsem ji měla moc dlouhou - kolem 50 stran,takže jsem měla za úkol hodně osekat a pak mi vedoucí totálně přeladila uspořádání,proškrtala atd atd...Fanoušek měl 6měsíců a nemohla jsem ho dát nikomu na dýl než na procházku a v noci nespal...bylo to nejhorší období mého života - příliš vysoké dávky stresu...jsem ráda, že je to za mnou
Když byste se chtěly dozvědět něco nového z oblasti materiálů, tak čtěte - je to na titulce fleru a když jsem dočetla dolů,tak jsem s potěšením zjistila,že tam je foto mé a @lillyzelvicka 😀 😵 moc mě to potěšilo, škoda jen, že vzhledem k tomu, že je to z doby před COL, tak to má dost much, které vidím samozřejmě až nyní 😅
http://www.fler.cz/magazin/z-daru-prirody-6-lyk...
@crawler @lillyzelvicka gratuluju k fotkám 😵 .
@daisyr @mahafi @koki_melo @petkasv @crawler - holky my naštěstí nebydlíme přímo u epicentra, takže tu cejtíme "jen" ty velký otřesy, ale nesu to blbě. V sobotu to byl fakt hukot 😝 Naštěstí ty nejhorší byli zatím přes den, ne v noci. Ale já se stejně v noci budím s úzkostí, úplně zkoprnělá ☹ přitom nemám strach z toho, že by spadl dům, jen se prostě bojím toho zvuku a pohybu (u nás je to doprovázený hnusným zvukem 😝 ). Spíš než strach, je to úzkost... no prostě hnus... Jsem celá přešlá... snad se to uklidní. Je to teda poslední dobou fakt často 😝
@bury a deti to ako znášajú? nedávno aj u nás bolo, ale to cítili hlavne o 30 km ďalej, sestra vravela, že normálne sa v noci na to zobudili ako to mrmlalo - epicentrum bol na maďarských hraniciach cca 50 km od nás
Jdu se "pochlubit", co jsem dělala posledních pár dní... podle tohoto střihu http://oliverands.com/free-patterns/reversible-... jsem se pokoušela šít klobouček. Zdál se mi podle měření celkem vysoký...ale na fotkách to vypadalo v pohodě, tak jsem vybrala velikost a šla do toho... Kromě toho, že mi moc nepasovaly díly k sobě (obvody jinak dlouhé), byl klobouček těsný kolem hlavy a šíleně vysoký. Samozřejmě se to projevilo až na úplném konci, takže byl pěkně prošitý, vystužený... a nakonec tedy letěl. A tak to vypadalo slibně... nevím, jestli jsem udělala někde chybu, nebo je to divný střih. Každopádně upravovat se mi ho už fakt nechtělo... před chvílí jsem objednala jeden na mimibazaru a víc nechci o kloboučkách slyšet 🙂.
@ucitelka70 - dětem je to jedno - nevnímají to. když to bylo nejhorší (teď v sobotu 4,5 a minulou 4,1 stupně), tak byly venku. Tam to člověk tak nevnímá. U nás jsem na tom fakt nejhůř já - všichni říkají, že jim je to nepříjemné - jako když je třeba velká bouřka, vítr nebo tak. Jen já to nesu fakt špatně. Psi se třeba zvednou ze země a jsou takový chvilku neklidný, ale jinak taky dobrý. Přemýšlím, jak to udělám, abych vůbec usnula ☹ Vůbec se nemůžu uvolnit. Nemít děti, tak jedu někam pryč, nebo si vezmu nějaký prášky na spaní... přes den je to v pohodě, ale v noci se bojím. Včera a dneska byl klid, ale člověk nikdy neví, kdy to přijde a kdy to skončí 😢
@zuzkasim - díky za podporu 😉
@bury dohľadala som, tak tu bolo najviac 4,4 a aj materiálne škody
@mahafi - díky moc 😉 hele ono to tak hrozný asi není - plno lidem to dokonce přijde zábavný, jenom já z toho musím mít takový stavy 😝 😀 😀 😀 😀 možná by stálo za to navštívit Chocholouška 😀
Známých dcera má úzkosti z hejbajících se stromů (bere na to léky, ale moc to nepomáhá), to je teprve hrůza... 😕
@ucitelka70 - no přes ty čtyři už je to dost nepříjemný ☹
@mahafi jj, zuřivě zelenou jsem psala já 😀 😀 😀 😀 mám pocit, že je to docela výstižné
A pokud bys jí nechtěla, ráda se jí umu.
Dadku mám ráda. Rozhodně lepší jak Polášek. Chtěla jsem dát pyžámka na tu soutěž, ale mám tam ty myši 😝 😝 😝 😝 tak budu muset něco bez nich, jinak by to nemělo cenu....
Takže pyžámka jedny gaťky polášek, druhé dadka

@mahafi 😀 líbí se mi tvůj popis barev ." zuřivě zelená" 😀 😀 😀 Objednávala jsi ty malé ostřižky? Nebo velké? Já ještě zásoby mám....Jednou jsem je prosila o bílé odstřižky a fakt přišel balík bílých. A taky jsem to brala s prostěradlama. 😉 ...a zatím jsou po opakovaných praních stále pěkné, barvy nepouští ( ale třídím to).