icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
27. júl 2014

@koki_melo no, mozna u COL existuje nejaka chemie, @crawler a @petkasv a mozna jeste nekdo, dostali COL a hned na prvni dobrou na tom sily jako drak a nemaji vubec zadny problem. Nechapu to, ja asi memu COL nevonim 😝 Me zlobil pul roku, nez jsem si na nej zvykla, pul rokujsem ho nenavidela, chtela ve slabsich chvilich vyhodit z okna a rozmlatit kladivem, v silnejsich chvilich jen prodat.... Po pul roce jsem si na nej zvykla, vychytala, co jak funguje a co co ovlivnuje a ted ho jen nenavidim, ale u siti nebrecim 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Kdyz uz COL, tak bych asi volila profesionalni, ale ten zase neni uplne zadarmo 😝

bordino
27. júl 2014

Dárek pro kamarádku... taky cííííííí 😀

zikie
27. júl 2014

@bordino Já taky cííí!

caramilla
27. júl 2014

@bordino tak to je absolutní BOMBA!

stassy
27. júl 2014

@bordino Bozi! kterapak je ta stastna? zitrejsi oslavenkyne? 😉

schnek
27. júl 2014

Ahoj holky, jak byste na dospěláckým tričku opravily nerovnej šmikanec cca 7cm kolmo od spodního okraje na zádech? vůbec nic nenápadnýho mě nenapadá a je to skoro nový triko ☹

bordino
27. júl 2014

@stassy kdo jiný. Ale běda jí, jestli jí to nebude! 😀 😀 😀

alenf
27. júl 2014

@bordino krásna,zaujímavá,originálna!!! 😉

stassy
27. júl 2014

@bordino Nebude ji, bude me. 😀 😀 😀

zuzkasim
27. júl 2014

@bordino Skvělá! Já mám pozítří taky narozeniny 😉

bordino
27. júl 2014

@zuzkasim 😀 😀

bordino
27. júl 2014

@stassy to už tady jednou bylo a pokud si pamatuju, nebylo nikomu 😀

ucitelka70
27. júl 2014

žienky, viete mi dať link na návod na minišaty s vodou?

stassy
27. júl 2014

@bordino Tentokrat by mi urcite bylo. 😀

a_lexa
27. júl 2014

@alenf jůů, moc pěkné 🙂. A malá je v nich zlatá. 😵 A líbí se mi ta cedulka a jehlou a textem: Ušila maminka. 😉

argo1
27. júl 2014

@bordino Krásná!!! 😵 Hned se mi asociovala horká čokoláda se šlehačkou 🙂 Barevně úžasná!

alenf
28. júl 2014

@a_lexa Ďakujem,hej cedulky mám nové,dala som si urobiť🙂,na flere je jedna veľmi ochotná šikulka 😉, sa z nich vytešujem 😀

palosek
28. júl 2014

@bordino krásná 😵 😵 😵 , taková...teploučká 😅 ...zrovna v těchto dnech bych do ní ale nešla 😀 😀 😀

koki_melo
28. júl 2014

@bordino krasna!!!

palosek
28. júl 2014

@evaon proč? mě se šatičky moc líbí 😉 😵 😵 😵 @caramilla to má prostě "jiné", barevné 😀 😀 😀 KOmbinace barev super 😉 jako vždy. Ale už jsem si všimla, že ani ta nejmladší už nechce moc strakaté nosit 😖

crawler
28. júl 2014

@caramilla tak jsi to asi právě zakřikla- COL mám půl roku a poprvé za tu dobu mě fakt trápí - zahýbám triko pro muže a šiju jen řetízek zespod a ta mrcha vůbec nepruží, tak jsem vypárala, povolila napětí a zas prd...je to totálně utažený, nepružný...gr...budu párat znovu a uvidím - to je můj první problém s COLem 😖 🙄

petkasv
28. júl 2014

Zdravím 😀 😀 😀 nestíhám, nesvačím, nestihnu to nestačím 😀 ....

palosek
28. júl 2014

@katka82 já si dělala "vodu" podle jednoho koupeného trika, ale musela jsem to vychytávat až na sobě, pač jsem měla výstřih "z balkonu až na přízemí" 😀 😀 😀 😀 Takže tvé odkazy taky využiju 😉 díky

caramilla
28. júl 2014

@crawler no, co může ještě v krizi pomoct je to, že úplet u šití budeš natahovat, aby se po ušití jakoby smrsknul 😝 Jinak aby to pružilo a zároveň nebyly horní nitě povolené, je pro mě právě ten šílený boj točení všemi kolečky sem a tam, tak fakt nezávidím 😝

kuna
28. júl 2014

@bordino já chci být taky tvoje kamarádka 😀!!!!!!

janula18
28. júl 2014

chcem sa opýtať, ked niečo obšívam overlocom, tak ako to vy ukončujete aby sa ten steh potom nepáral, lelo som si robila vložky a aj som tie tri nitky potom urobila uzlík ale aj tak sa mi to po pár praniach začína párať. Teraz chce kamarátka nech jej spravím prsne vložky, len neviem ako to zakončiť tie nite aby sa to potom nepáralo. Dik

alenf
28. júl 2014

Kde zoženiem na slovensku tie baby druky na kartičke čo majú priložený ten aplikator?Nemám kliešte tak musím tieto objednať.

zuzu_epona
28. júl 2014

@janula18 Ja prsné vložky ukončujem tak, že došijem kolečko do konca tak, aby som si nožom urezala začiatok nití, takže cca na 3 cm mám dve vrsty overlockového švu - dávam pozor, aby som nožom neorezala už ušitú časť. Tým pádom mám na konci iba jednu retiazku nití, ktorú 2-3 krát prešijem na rovnostehu (normálne pri kraji na tej prsnej vložke) a všetko odstrihnem. Uzlíkovanie mi išlo veľmi pomaly, toto je rýchlejšie drží to.

terezita
28. júl 2014

@janula18 ja delam jen uzliky a drzi. Muzes zkusit nechat delší konec a zatahnout ho dovnitř hackem.