icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

anastazieb
31. júl 2014

@alenf ano, tuhle sadu. Ty bílé mističky na druky jsou vlevo uprostřed. Já to plastové držátko od druků stiskávám i s těma mističkama, nasazenýma 😀 . Akorát to držátko se strašně rychle poničí, takže tam ty druky pak nechtějí držet zamáčknutý a vypadávají. Ale všechno lepší než kladivo 😀

zikie
31. júl 2014

@bordino Boží! Odkud máš tu dírkovanou kůži?
@koki_melo Nafoť je prosím!!! Jsem zvědavá!!!

bordino
31. júl 2014

@zikie to už nevím 😀 Nějaký zbytky na fleru, ale dlouho skladovaný 😀

bordino
31. júl 2014

@anastazieb mám tu kdyžtak mraky těch plastových udělátek na druky, kdyby byl zájem. Já to mlátím kladivem a jedno mi bohatě stačí

elixia
31. júl 2014

Ahojte, som tu chvilu nebula, v lete sa akosi neda 😀 dieta v jednom kuse po vonku beha, kym nie je tma, domov ho nedostaneme. Ale nieco som posila, tak vam to tu troche vytapetujem 😀 docitat uz nestiham ani nahodou ☹

elixia
31. júl 2014

ups, torta troche omylom...to sme s Riskom upatlali pani ucitelke v skolke na koniec roka 🙂

@alenf aka je cena tej sady na vtc prosim ta?

koki_melo
31. júl 2014

@zikie Kdyby sis mě více všímala minule na hřišti, byla bys je viděla!!! 😝 😀

zikie
31. júl 2014

@koki_melo No, tak těch jsem si všimla, ale myslela jsem, že jsou kupované... 😉

koki_melo
31. júl 2014

@zikie Myslíš jako, že je šil nějaký číňan??? 😝

zikie
31. júl 2014

@koki_melo No, říkala jsem si jestli sis v rámci zakládání živnosti nějaké do sklepa nepořídila 🙂

argo1
31. júl 2014

@zikie Zkušební gatě ti sednou fakt dokonale! mě v první chvíli napadlo, že jsou z vyšívaného saténu 😀 riflové padnou hůř, ale vypadají stejně pohodlně. tak kdy bude třetí pokus? 😉

rebelie
1. aug 2014

Ahoj holky, jen zdravím, šití nějak poslední dobou nedávám... Dneska jsem teprve poslala dáreček @sinala, tak snad dorazí a snad tam se aspoň trochu hodí... Co se mi líbilo, jsem olajkovala. Padám na ústa z @caramilla sukní - jsou boží a hlavně nechápu, kdy stíháš šít... a potěšila mě @bury a pár dalších, co psaly, že se taky ke strojům moc nedostanou...

kuna
1. aug 2014

@elixia všechno hezké, na dortu mám chuť a ty tepláky jsou ten střih Pauli? Nemáš náhodou i ten dámský střih? Já o nich uvažuju, ale chtěla bych vidět fotku někoho jiného, kromě paní tvořitelky, jak na postavě sedí.

kuna
1. aug 2014

@zikie mně se ty nasrávajdy líbí oboje a kdybys to neřekla, tak by mi na těch riflových nic divného nepřišlo, prostě bych to brala jako užší střih!

@bordino ty capajdy jsou úžasné!

@petkasv šaty se povedly! Akorát to nechápu, to jsou pro tvou babičku?

@palosek nádhera, mně se ježí chlupy, když si přestavím šití ze saténu 😀. A tvoje cácorka má vlasů na 3 hlavy!

alenf
1. aug 2014

@elixia pisala som ip🙂

elixia
1. aug 2014

@kuna ano Pauli. Damske nemam,na mne by aj tak nesedeli 😀

petkasv
1. aug 2014

@kuna jj ty jsou přesně pro míjí 75ti letou babičku 😉

katka82
1. aug 2014

Tak házím včerejší odpolední rychlovku 😉 kamarádovi se narodila holčička 😵 měli k nám přijít s přítelkyní na grilovačku a no přišel už sám 😀 😀

crawler
1. aug 2014

@katka82 dobrý výběr látky pro holčičku😀 tatínek je milovník tuning aut? 😀

macin73
1. aug 2014

@crawler taky mě to napadlo 😀

katka82
1. aug 2014

@crawler no tatínek jezdí závodně 😉 😀 sice žigulíkem,ale s ním jsem žádnou látku neměla 😀

palosek
1. aug 2014

@kuna s tím saténem to zas nebyla taková hrůza. Měla jsem nějaký z látka.cz . Neřád ale pružil, tak jsem to nesměla moc tahat do stran, střih byl jednoduchý, takže jen zlehka položit, říznout, sešpendlit a ...ušít.... Co mě točilo, byl ten tyl.....satén se tahal na jednu stranu, tyl na druhou....ble.... Ale všem se v rodině šaty líbily 😉 Svatba byla na horské chatě, takže když děti běhaly venku, sklízela D obdiv i od kolmjdoucích 😝 😅 😅 😅 Hlasili velcí 😅 😅 😅 😅 Sranda no...
@katka82 ryze dívčí motiv řekla bych 😀 😀 😀 😀 Joj v srpnu jedu za kamarádkou...malá už má půl roku....tož se budu inspirovat 😅 😅 😅 Ale její tatínek je spíš vášnivý cyklista 😉

caramilla
1. aug 2014

@alenf tak kombinačky nejdou, zkusila jsem jich z garáže několik a ne, je to blbý úhel. A na kleště a kladivo jsem udělala videonávod, dost často ui to poslední dobou vysvětluju a video bude lepší, tak během dne, jak bude klid, tak to dám na yt. Zatím mi na klíně řádí vzteklý tygr, žral by furt furt furt a když nemá kozu v hubě, tak je jak tygr sumaterský 😠 😀

jitu22
1. aug 2014

pár drobností ode mě - turkáče na přání, šátek pro malou (měl být do sady k nasrávajdám, ale nějak se mi na ní nelíbily, tak je pošlu do světa a k šátku vymyslím něco jiného) a první várka trenýrek pro Vojtu. Budu muset přepracovat střih, jsou mu krapet těsné kolem stehen

alenf
1. aug 2014

@caramilla len mu daj pekne napapať 😀 !
Pustila som sa do ďalších bodičiek,tak ku kombinačkám som sa este nedostala,predbehla si ma 😀 Do tých kliesti sa ktoré patentky či baby druky objednávaju?Asi zoberiem tu sadu

caramilla
1. aug 2014

@alenf už se to nahrává na YT. Na vtc jsou náhradní druky - kupuju jersey. Ale jsou strašně drahé... Je jich tam 20 ne 10, jak mají v popisu, mají to tam špatně. Je to 20 párů, ale i tak pálka jak kráva.

alenf
1. aug 2014

@caramilla a pod cimto hladat na yt?

caramilla
1. aug 2014

@alenf hodim pak odkaz 😉

alenf
1. aug 2014

@caramilla ok🙂