Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kuna @caramilla já ani nemusím prodávat, ušila jsem pár věcí kamarádce a je to super pocit, když mi to chválí nejen ona, ale občas přijde s tím, že byli na výletě a že se jí někdo ptal, kde sehnala tak super bundu/kalhoty... 🙂. Od kamarádky to potěší, ale od "cizích" je to ještě lepší 🙂. Jinak jsem i zvažovala, že bych zkusila ušít něco na prodej...ale vzhledem k tomu, že nestíhám šít ani na vlastní dítě, tak zatím asi ne. Dala jsem si závazek, že to případně vyzkouším, až bude mít moje dítě všechno, co potřebuje...a to asi nebude mít nikdy, s mým tempem šití 🙂.
@saaralota no, takhle já si říkám, že otevřu "krám", až budeme mít všechno a to nejde, než došiješ, tak děti vyrostou a nebo se změní roční období 😝
Btw. jak tu píšete, že šijete pro děti do školky, já se přiznám, já jsem prostě 31. vyrazila na nákupy do Lidlu ☹ A nakoupila jsem tam i Kryštofovi teplou chlupatku, bo mi mrznul a fakt jsem neměla čas týden po táboře šít teplou mikinu....
Ale jinak chvála je hodně příjemná věc a nejlepší je to přesně tak, jak říkáš "kde jste sehnala tak dokonalou nosící bundu?" "Já!" 😀 😀 😀 😀 Jiné to je, když má Jasmínka něco od Pompu a lidi jí říkají "to je hezká sukénka, to určitě šila mamka" a já říkám "ne, to je z frcu na internetu" 😀
@caramilla no jo, má to obě strany, koukám 🙂 já tak profláklá se šitím zatím nejsem, takže mě z šití u kupovaných věcí nikdo nenařkne 🙂. Ale zrovna ta moje kamarádka, co jsem jí už něco šila, se mě nedávno ptala, když mě potkala v kupované bundě "ale tohle jsi nešila, že ne?"...tak jsem jí musela uklidnit, že to opravdu ne, že to šil Klimatex 🙂.
@kuna Ty mi jdeš zrovna "do rány" 😉... šmikla jsem tu do jednoho pěkného úpletu a zjistila jsem, že mi to na druhou tuniku už nevyjde... koukám, že máš chytře vyřešené ty tuniky s tím děleným PD... máš to nějaký spešl střih, nebo prostě něco ala Amelie a podle oka PD rozdělený na dva? asi jsem se na to možná už ptala, ale jak jsou ty díly sešity, že to dělá takový pěkný minikanýrek? děkuji!!!
@macin73 je to amelie podle oka, prostě jsem ji kus pod pažemi rozšmikla a přidala na obou dílech na švy, aby nebyla pak kratší (délka se může ustřihnou vždycky 🙂 ). Ten kanýrek je tak, že spodní díl začistím obyčejným švem na OL, vrchní díl začistím úzkým obrubovacím stehem (nebo jak se jmenuje, je to ten 3nitný), diferenciál dám, aby to látku roztahovalo, ale jinak ji nijak netahám. A pak ten vrchní díl položím na ten spodní a prošiju, takže je tam jakoby "našitý". A nakonec prstama roztáhnu ten kanýrek, aby se vlnil. On by se dal roztáhnout i před našitím, ale takto se to našívá jednodušeji. Jinak je to super způsob, jak vyšít menší kousky látek. Ta "srnečková" tunika má stejně řešený i ZD.
Holky kráááása..... 😵 😵 😵 😵 Absolutně nestíhám.....Já chci na mateřskou..... 😀 😀 😀 😀 😀 Co ušiju mezi směnama, nestihnu ani vyfotit 😝 😝 😝 A když chci šít, nedostanu se na pc :( 😝
Holky chválím všechny - pár dní jsem nebyla a nestačím se divit, co jste našily a jak je to kráááásný 😵 😉
Já zase obdivuju, že někdo šije na kšeft. Mám dvě kamarádky, který po mně chtějí ušít tepláky a já mám strach, že kdybych to udělala, tak se jim to rozpadne, nebo co já vím co, tak mají smůlu 😀 😀
ahojky holky tak zase něco šoupnu,moc nestíhám,ale tuhle diskuzi projíždím každý večer,protože se táák ráda kochám výtvory ostatních,tak třeba ty moje taky někoho potěší 😵
začala jsem šít z merina novinku - cardigany se zapínáním na boku - popud vzešel od zákaznice, tak jsem zvědavá na ohlasy z praxe
fuchsiové body je z českého merina - parádní 😵k dostání na šd
nějaké plenky
zavinovací šatky jsem vyfotila v krabici v jakých nyní odesílám hodnotnější zakázky - sousedka mi donesla kvanta dárkových krabic, že si je nosí z práce - různé nadbytky z výroby a mě se báječně hodí😵
nějaké kukličky z merina
sofstellky na Fanym- jsou o 2vel.větší:-D
a nakonec merino kulíšek +oboustranný nákrčník pro teddybearfily😵 😀
@bury děkuji 😵 Já to v krabicích posílám jako balík do ruky a jeto stejně 101 nebo 103kč a já automaticky zvedám poštovné na balík do ruky při objednávkách nad cca 1200kčakdyž vím,že už se to nevleze do obálky na cenné psaní a když už dají tolik za poštovné, tak ať jim z toho zbyde krabice😀 některý jsou hrozně hezký a ta sousedka po letech,kdy v té fabrice pracuje už si je nechce nechávat bo je nemá kam dát, tak mi jich přinesla asi 30 a to netušila, že na ni budu škemrat další😀
@zuzkasim Zuzi,prosím Tě, šiješ i nánožníky na kočárky? já na to nemám čas a k našemu kočárku nemám,ale nevím,zda se to liší typ od typu kočárku- zda šiješ jen na nějaké nebo zda je to nějaké univerzální?a kdyby to šlo- mám tě kontaktovat na fleru nebo přes email - písni klidně do IP
@crawler Ale jo, zakázky v podstatě beru, on to vždycky někdo zkusí a neumím odmítat🙂 Ale udělala jsem si střih přímo na ten náš kočár, ten malý nánožník je takový dost specifický, nenahradíš ho ničím jiným. Klasické nánožníky se prodávají asi i nějaké univerzální, nebo je šije dost lidí na MMB, to nedělám a ani jim do toho nehodlám fušovat, vycházela jsem z toho, co se nedá nikde jinde koupit.

@kuna je to úžasné, viď? Je to tak úžasné, že jsem při MD zjistila teď, že mě svým způsobem víc naplňuje šít pro cizí a na sebe a děti si naopak kupovat 😀 😀 😀 😀 😀