Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@sufik1 @zuzkasim díky za konzultace... nemožné se stalo skutečností a projekt "chrániče matrací" je HOTOV! sice jsem u té první dala zbytečně dlouhé gumičky (přijde mi, že nejsou skoro natažené), ale tak je holt zkrátím nebo popošiju, až bude chvilka... ale mám radost... dokonce jsem dneska střihla na jednu klasickou a pak jednu půlenou Amelii podle paní @kuna, tak uvidím, jestli se s tím popasuji 😕
@kuna že mají sešitý vnější lemy a vnitřní ne? :D
Právě taky dokončuju dvoje tepláčky jako @palosek, tj. v pase do nápletu, ale vypadají nějak divně. Takže otázka - existuje nějaké vodítko, jak ustřihnout dlouhý pás nápletu a gumy (myslím něco na způsob, jako je vzorec 0,7 - 0,8 na lemování výstřihu)? Mě se totiž neustále stává, že guma u kalhot buď škrtí nebo pak pro změnu kalhoty padají. Náplet má být stejně dlouhý jako ta guma? Pak se mi často stává, že mám právě mezi teplákovinou a nápletem řasení pomalu jak u sukničky, ale to bude asi chyba spíš ve zbytečně širokém střihu kalhot na dítě hubeňoura.
@zuzkasim to by stačilo?? http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=77033981&tab=2

Milé zkušené švadlenky - chtěla bych se zeptat.... když řasím "ve švu" gumičkou, můžu lastin našít na okraj látky a pak to prošít overlockem? nebo to mám našít raději kousek od švu, aby do toho overlock nezasahoval? Mám doma ten širší lastin... Vím, že jsem už asi tisící, kdo se na to ptá, ale když se to tu probíralo, tak jsem nedávala pozor, neb jsem si myslela, že se mě to netýká...🙂 Díky za odpověď!