icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

elentari
8. sep 2014

Milé zkušené švadlenky - chtěla bych se zeptat.... když řasím "ve švu" gumičkou, můžu lastin našít na okraj látky a pak to prošít overlockem? nebo to mám našít raději kousek od švu, aby do toho overlock nezasahoval? Mám doma ten širší lastin... Vím, že jsem už asi tisící, kdo se na to ptá, ale když se to tu probíralo, tak jsem nedávala pozor, neb jsem si myslela, že se mě to netýká...🙂 Díky za odpověď!

macin73
8. sep 2014

@sufik1 @zuzkasim díky za konzultace... nemožné se stalo skutečností a projekt "chrániče matrací" je HOTOV! sice jsem u té první dala zbytečně dlouhé gumičky (přijde mi, že nejsou skoro natažené), ale tak je holt zkrátím nebo popošiju, až bude chvilka... ale mám radost... dokonce jsem dneska střihla na jednu klasickou a pak jednu půlenou Amelii podle paní @kuna, tak uvidím, jestli se s tím popasuji 😕

kuna
9. sep 2014

@elentari na okraj, kdyby to bylo dál, tak to pak z toho švu nehezky leze ven.

palosek
9. sep 2014

@elentari lastin na okraj a pak třeba širší OL steh 😉

Holky nevíte odkaz na e-shop "rozaliems" z Fleru? NUTNÉ 😀 Děkuji

palosek
9. sep 2014

@alenf možná, děkuji. Nevíte, jestli ještě dělá štítky s nápisy?

alenf
9. sep 2014

@palosek ja som ju tiez kvoli tomu kontaktovala pred 2 mesiacmi a posunula ma dalšej,že má toho vela

kuna
9. sep 2014

pyzamo pro neter, hura, vysila jsem dalsi latku, muzu syslit dal 😀
Kdo pozna, v cem je pyzamo trochu zvlastni? Zase v tom nic nehledejte, je to spis takova blbost 🙂

argo1
9. sep 2014

@kuna Vejram na to jako husa do flasky a nic nevidim 😅 Vsechno lemy i naplety stejnou latkou??? 🙂

anastazieb
9. sep 2014

@kuna že mají sešitý vnější lemy a vnitřní ne? :D

koki_melo
9. sep 2014

@kuna že je puntíkovaný? 😎

kuna
9. sep 2014

@argo1 BINGO! Je to cele ze stejne latky, vcetne lemu a "napletu". Jsem rikala, ze je to blbina 🙂. Ale vetsinou davam na lemy patenty ci jinou latku.

kuna
9. sep 2014

@koki_melo je kytickovany 🙂

koki_melo
9. sep 2014

@kuna No jo teta, ale když dáš takovou pidi fotku, tak se i takový mistr jako já, lehce utne!

palosek
9. sep 2014

@alenf a můžeš mi poradit někoho jiného, třeba IP 🙂
Flísová soupravička....pro prcka....

koki_melo
9. sep 2014

@palosek jůůůů, těťék!

kuna
9. sep 2014

@koki_melo no dobře...pro tentokrát ti to teda odspustím 🙂
@palosek ten je parádní!

zuzkasim
9. sep 2014

@palosek Ta je krásná!

SOS! Potřebovala bych pruhované černobílé plátno. V Brně není taková věc k sehnání☹ Nemáte náhodou některá ve svém syslišti nepotřebný kus? Šířka proužků je mi už celkem jedno.

palosek
9. sep 2014

@zuzkasim černobílé pruhy ještě nevedu :(

koki_melo
9. sep 2014

@zuzkasim copak, chystas se na metalovy koncert? 😉

zuzkasim
9. sep 2014

@koki_melo Kdepak, ale mám šít polštářek pro jednoho náctiletého z dětského domova a ten má celkem jasnou představu. Myslela jsem, že to bude brnkačka, ale materiál sháním už měsíc.

argo1
9. sep 2014

@kuna 😀 Jsem si rikala, ze na tom neni nic zvlastniho - jen ty naplety. Koukala jsem po schovanem obrazku nebo svu navic 😀

kveta007
9. sep 2014

Právě taky dokončuju dvoje tepláčky jako @palosek, tj. v pase do nápletu, ale vypadají nějak divně. Takže otázka - existuje nějaké vodítko, jak ustřihnout dlouhý pás nápletu a gumy (myslím něco na způsob, jako je vzorec 0,7 - 0,8 na lemování výstřihu)? Mě se totiž neustále stává, že guma u kalhot buď škrtí nebo pak pro změnu kalhoty padají. Náplet má být stejně dlouhý jako ta guma? Pak se mi často stává, že mám právě mezi teplákovinou a nápletem řasení pomalu jak u sukničky, ale to bude asi chyba spíš ve zbytečně širokém střihu kalhot na dítě hubeňoura.

zuzkasim
9. sep 2014

@mamata Děkuju, ale dvojpruh ne, potřebuju klasický proužek.

zuzkasim
9. sep 2014

@mamata To je dekoračka, potřebuju klasické plátno☹

mamata
9. sep 2014

@zuzkasim taky tam má napsáno že je to na polštářky, tak nevím