Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Tak konečně jsem také oprášila stroje a ušila dětem nová pyžámka do školky.
A fotky by mohly mít podtitul: jak pózují holky a jak kluci, aneb Filípku usměj se na mě
Jen budu muset oprášit pár pozapomenutých znalostí - jako například, že strečová dvojjehla neprošije dvě vrstvy gumy a ták. 😀
Nicméně pokořila jsem řasení a mohu proto přidat i detail.
Pokud by někdo chtěl odprodat ty zelené lille kytičky na světlemodrém podkladu, ať se na mě obrátí, mám jich málo. 🤐
Holky, chtěla bych se zeptat... nemáte/neprodala byste mi někdo bazarové tréningové kalhotky na dodrbání? Snažím se už řešit chození na záchod, je to běh na dlouhou trať a nevím, zda to do těch 15let stihneme 😅 🙄 takže ani nevím, jestli mi je můj nezvedený synek bude nosit...
Už tretí deň šijem soft súpravu, tak nohavice sú už hotové, len ma štve moja veritaska, nechce pekne šiť, ani cikcak poriadne neušije, vynecháva stehy, tak že aspon ozdobné švy mi @zuzimia prešla na svojom rovnostehu, díkes...
Ahoje sikulky, rozmyslam ci kupit overlock masinu - niekde tu som citala, ze odporucate brother 3034. este pre moje pochopenie: budem potrebovat nadalej aj moju singerku, vsak? (na rovne stehy a cikcak...) pri overlocku budem potrebovat viacej kotuckov niti? ci? je to hlucne? lebo casto sijem v byte vecer ked spi rodina. ci to potom mozem zabudnut? dakujem ! na co este mysliet?
Dievčatá, poraďte servis v Prahe kde mi poladia rovnosteh Janome. Najlepsie P4, ale ked tak dojdem aj inam.
@majka1981 Mám overlock Zetinu 8 let starou a teď jsem u kamarádky viděla ten Brother, je to dost velký rozdíl, Brother je promyšlenější co se snadné obsluhy týká. Funkce mají samozřejmě stejné, ale kdybych neměla, určitě zvolím ten Brother. Žiju v panelákovém bytě a šiju hlavně večer, když děti a někdy i muž spí, ne, že by mašinu neslyšeli, ale zvykli si. Puštěnou televizi taky slyšíš. U sousedů to při naprostém tichu slyšet je, ale ne tak, aby to někoho rušilo. Klasickou mašinu si musíš nechat, overlock umí jen začistit a sešít úplety. Na šití na overlocku potřebuješ vždy 4 špulky nitě stejné nebo podobné barvy, je to větší spotřeba nití, ale za profi práci to stojí.
@ucitelka70
Pekné! Vidím, že si sa včera činila.
@mia___ http://www.sici-stroje-praha.cz/ Radím pana Zusku každému, ale přísahám, že provizi fakt nemám 😀
@majka1981 souhlasím se zuzkousim, je to trochu hlučnější, než rovnosteh, ale mně u toho spí děti v pohodě.
@majka1981 ja u overlocku uspavam maleho.. 😀 😀 😀 jak je ticho, tak mu to vadi.. vrneni stroje se mu ocividne libi 😅
@mia___ ja mam opravnu stroju na kobylisich..
@jemi komboska je skvela!! ha,koukam, ze to na jare asi taky budem nutne potrebovat.. 😀
ja sila vcera overalek z teplakoviny, ale ujela mi velikost, toz trosku obri.. :-P dneska jsem smikla uz v mensi (snad spravne) velikosti z lamy a teda toho bordelu vsude.. 😝 vzdycky me pak prejde chut z toho sit.. 🙂
@laeela parádní pyžama a nechápu, kde najednou vzala tvoje holčička tolik vlasů 🙂
@ucitelka70 ježíšek musí přinést nový stroj 🙂 Softky jsou moc hezké!
@jemi sofkta hezká a připojuju se k těm, jejichž dítě by snědlo půl pískoviště, K. v tomto věku na písek nesměl 😀
@terezita to je paráda, na ty tvoje věci je radost se dívat 🙂

@piecee Gratulacé převeliká!!!😵😵😵doufám,že jste ok a co bráškové? jaké jsou reakce a dojmy? tak krásné sžívání se 😵