icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

katka82
16. sep 2014

@zuzkasim taky si šiju na sebe z dětského Ottobre 😉 trička ve 170 úplně v pohodě 🙂 ani jsem nezozšiřovala 😉 a šortky podle jednoho střihu(vel 164) mi byli dokonce velký 😀 😀nosím taky 38 a měřím 155 cm-Klára s Verčou ví jakej jsem záprcek 😀 😀

katka82
16. sep 2014

@crawler krása 🙂 v té kukle je Linda strašne podobná Fanymu 😉 🙂

jemi
16. sep 2014

@caramilla @kuna @terezita @kachnator No nebojte je tam většinou jen cca 20minut, dokud funguje ucpávka=dudlík, jakmile ho prvně vyplivne, už se taky sápe po písku 🙂

Střich je z ottobre 4/2012 , už před 2 lety jsme dle toho střihu ve velkém šili kombinézky, teď podruhé jsem jen vyměnila lem. gumičku za nápletu z climu 🙂 a prodloužila trošku nohy a zmenšila kapucku. Aplikace jsem odflákla, jsou to jen nějaké potvůrky, ale z 3 barev softu a 4 typů nažehlovaček toho moc vymyslet nejde, kor když to chci mít ušité hned.

bulinka
16. sep 2014

moje včerejší malá manufaktura 😀

ucitelka70
17. sep 2014

@koki_melo ten kabát je prekrásny

ucitelka70
17. sep 2014

@zuzkasim ja som šila dcére - a sedí v pohode, iba rukáv som mierne rozšírila - pridala pod pazuchou 1 cm na prsia a toľko aj do rukáva, meria 176/38 veľkosť

caramilla
17. sep 2014

@kuna ty jsi neskutečná 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@koki_melo kabátek je dokonalý a uklidnila jsi mě, že to není tvůj střih! 😠 😀

caramilla
17. sep 2014

@terezita to je krása 😵
@piecee to je maličký hubeňoučký pucíček 😵

crawler
17. sep 2014

@sinala Kami, tuto už jo...je to bunda na zakázku - ta 1.varianta právě nešla - měla jsem to podle quinna z FM a bylo to zákazníčkovi hrozně úzký kolem krku, takže místo párání jsem raději ušila novou - - kapucu jsem udělala podle osvědčené z Fanouškovi softky a celou bundu rozšíříila právě kvůli tomu krku těma proužkama kolem zipu - to přidalo celkem 6cm na obvodu a i tím, že je kapuca o dost větší to už jde...podle quinna dělám jen ty kapsy-ty se mi fakt líbí,ale jinak se mi ten střih teda nezamlouvá :-P
@katka82 děkuju😵a jo,je mu podobná...jinak mám radost, že je ještě někdo větší prcek😀já mám159 a když se jó vyšponuju, tak160cm😀

katka82
17. sep 2014

@crawler 😀 já byla dycky všude nejmelší 🙂 jen na učňáku byla holčina a ta měla asi o 3 cm míň 😀 😀 ale jako říkám si Edith Piaf měřila jen 142 cm a jaká to byla osobnost 😉 😀 😀

anastazieb
17. sep 2014

Tak fakt ty kleště v Tchibu mají 😉 http://www.tchibo.cz/sada-druku-p400055758.html

bulinka
17. sep 2014

@katka82 holky tak se hlásím mezi čahouny, já mám jen 154cm 😀

a_lexa
17. sep 2014

@crawler Krása pohledět, ale ta bunda je naprosto úžasná 😵 .

koki_melo
17. sep 2014

@caramilla hahá, původně jsem chtěla napsat, že jsem jej 14 dní vymýšlela a tunila, až jsem jej dotunila a podobnost s ottobre je čistě náhodná, ale říkala jsem si, že nebudu provokovat 😀 .

Nicméně, hoooodně podobný jsem viděla na malé vietnamské roztomilé holčičce, akorát nebyl nahoře skládaný, ale měla tam sedlo. Ten zkusím pajcnout dneska 😉.

zuzkasim
17. sep 2014

@sinala @katka82 @ucitelka70 Děkuju, já jsem sice vyšší, ale prodloužit zvládnu🙂 A bohužel na prsa si přidávat asi nemusím, už se těším až najdu chvilku a střih vyzkouším.
@bulinka Hezké šátečky, miluju tu jablíčkovou látku.

olivka84
17. sep 2014

@koki_melo krasny kabatik a ako si nakoniec riesila tu podsivku rozsirenu do acka alebo podla tvaru vrchneho kabatika?

katka82
17. sep 2014

@bulinka tak to je super 🙂 😀

zabza40
17. sep 2014

@anastazieb a když koupím tyto kleště půjdou mi tam pak běžně dostupné druky a ty se kupují kde? Ještě jsem žádný nikam neaplikovala 😕 😕 Ale láká mě to 😀 😀

koki_melo
17. sep 2014

@olivka84 podšívku jsem střihla podle vrchního tvaru kabátku, sedla perfektně. Ona by ve finále šla střihnout podle zadního dílu, kde je jen jeden sklad a o ten zmenšit plus o podsádku.

zuzkasim
17. sep 2014

@zabza40 Do těch kleští jdou jenom ty plastové druky. Ty se dají koupit na šijemdětem, unuodesign, gabinka, víc nevím. Ale je to skvělá cena, na těch kleštích není co pokazit, nebála bych se, že jsou nějak nekvalitní, já je kupovala dráž, respektive za podobnou cenu, ale bez patentků.

misza1
17. sep 2014

@zuzkasim
@zabza40 mrknete si na ebay.uk.com, tam se daji sehnat za cca 6€ i s postou 🙂

zabza40
17. sep 2014

@misza1 když já to neumím objednat ☹

lenasss
17. sep 2014

Ještě jeden nešicí projekt.A už sedám k šicímu stroji 😅

beky52
17. sep 2014

@koki_melo ..nádherný kabátik🙂

koki_melo
17. sep 2014

Kabátek č.2.
Smaragdově zelený, knoflíky budou žluté.

alenf
17. sep 2014

@koki_melo aj ten je peknučky a gombiky ho oživia🙂

sufik1
17. sep 2014

Taky kojoplys?

koki_melo
17. sep 2014

@sufik1 fleece. A teda ten kojoplyš je asi lepší...jako je s tím kabátkem docela nějaká práce a ten fleece brzy odejde. Ale v rámci likvidace zásob padl za vlast!

palosek
17. sep 2014

@koki_melo 😵 😵 kabátková lady 😀 😀 😀 krása 😉

palosek
17. sep 2014

@koki_melo Ale víš co, já šila pro D taky flísový kabátek, vydržel 3 sezony (vždy šiju větší) a flís z wendy (v akci) držel, bez žmolíků 😉