icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
17. sep 2014

@koki_melo zeno,mít to Em kam nosit,tak si ho u tebe objednam. K nám na hriste není ale dost elegantní,damicky tam chodí v bilym.. :D
Ale je krásny,ja tuhle barvu myluju!

elentari
17. sep 2014

kabátek do každé rodiny! 🙂 http://www.deliacreates.com/baby-dress-coat/ taky jeden šiju 🙂 už se na tu svojí malou Pinďulínu těším 🙂

anastazieb
17. sep 2014

@sufik1 Alčo vstupenky na veletrh určitě budou, ale teprv tak 7-10 dní před veletrhem 😉

koki_melo
17. sep 2014

A s modelkou, která se nerada fotí...neskromně musím říct, že jí strašně sluší! Ještě ty žluté knofle...

anastazieb
17. sep 2014

@koki_melo sluší jí to moc 😉

koki_melo
17. sep 2014

@anastazieb viď 😵 málokdy jsem z něčeho vyprdlá, ale v tom je jak princeznička. A parádně ji sedí, hlavně u krku.

A teda střih: konečná velikost kabátku je 98, použila jsem střih na obyč tričko vel 110, pod rukávy střihnuté sedlo, spodní sukýnka o cca 12cm širší než sedlo, dole střižená dokulata, zadní díl zas dle trička, ve středu rozšířený na jeden 4cm sklad, střižený od rukávů do áčka. Suma sumárum, netunila jsem 14 dní, švihla to od oka a sedí teda líp než ten Ottobrácky. Podšívka kopíruje sulietu vršku.
Olé, pajcuju čongy 😉 .

zuzkasim
17. sep 2014

@misza1 Že se ty kleště dají sehnat výrazně levněji jsem zjistila až jsem ty svoje za plnou cenu 2 měsíce používala... Ale musím říct, že jejich hodnota je pro mě velká, používám je velice často.
@koki_melo Krása! Modelce moooc sluší. Když je flís dobrý, nežmolkovatý, tak vydrží i na kabátku, já myslím, že je to dobrá volba, lepší jak ten kojoplyš. Který si pro princeznu necháš?

koki_melo
17. sep 2014

@zuzkasim Zuzko, necháme si určitě kojoplyš, ten je Káji, navíc je šitý podle Ott, takže neprodejný, tenhle vystavím, není podle žádného střihu, mám choutky ušít ještě další a hezčí 😀. A sumasumárum, je to fakt kabátek "na lepší", na písku v tom bude vypadat nepatřičně. Ale zas jako dáma 😀

lanka
17. sep 2014

@zuzkasim Taky se hlásím k těm co na sebe šijí z dětského. Ale po pravdě nevytahuju si střih 170, ale jen o jedno menší. sedí mi jak kalhoty (teda jak který střih) trička budou naprosto na pohodu. Jen co jsou šaty a "vypasovaný věci - tak jsou moc krabicový - já teda mám houby rozdíl prsa pas, ale i tak .... prodlužuju v mém případě jen o přídavky. To mi stačí, ale ono závisí taky na tom co je pro tebe pohodlná délka.... hádám že na to jak jsem vysoká a ostatní rozměry si třeba vzpomeneš 🙂

crawler
17. sep 2014

@koki_melo 😵 😵 😵 mlask...kéž bych tak měla čas - taky bych Lindušce spíchla☹musela jsem kabátek objednat z bazárku...Jinak 1.zimu měla taktéž flísový kabátek a byl po 2 dětech a pořád dělal parádu...😉

terezita
17. sep 2014

@koki_melo ti jednou to bile osazenstvo naseho promi hriste vyfotim.. 😀 😀 😀 matky tam rvou na deti zurive, at nelezou do pisku.. a do vody.. (pisek je tam vsude a voda tam tece od brezna do listopadu.. 😅)

tak ja bych se obavala, ze se do vel. 170 nevejdu.. 😕 mam 176 a teda divci tvary rozhodne nee.. 😅

kuna
17. sep 2014

@koki_melo ten je taky parádní! Ty fakt jedeš 😀. A mně přijde ten fleece asi praktičtější, že přece jen odpuzuje vlhkost. Ale kojoplyš se mi zase líbí víc. Měla bys jim nechat oba 🙂

koki_melo
17. sep 2014

@kuna Já ušiju ještě jeden fleecák, asi čokoládovej, s žužu knoflíky a doplňky 😵

terezita
17. sep 2014

mne dneska dorazil kojoplys v klucicich barvach, toz se na nej uz taky tesim 😵 musim zacit zateplovat, zaciname tu mit zase nejakou kosu a uplet uz nestaci.. 😝 vzala jsem i kus te svetroviny, jen jsem na vazkach, jestli nejsem na uplou sukni z te serikove barvy moc stara.. 😀 😀 😀

bury
17. sep 2014

@terezita - já to pořád říkám, že přicházím o hodně, když bydlím na konci světa a jediný písek, který naše děti navštíví, je ten náš, nebo u sousedů a to ve starých teplákách.... sakra ve městě to musí bejt zážitek 😀 😀 😀

bury
17. sep 2014

@koki_melo - ještě že nemám holku .... hned bych po kabátku toužila 😵 😵

terezita
17. sep 2014

@bury joo, u nas to zije!! 😀 kdyz byly em 2 roky a jely jsme od dr., tak na nas halekaly prislusnice narodnostni mensiny, at si em jde za jejich ditkama hrat na pisek. byla to hromadka vedle lavicky,na kterou hazely vajgly. divily se, kdyz jsem s diky odmitla.. 😎 😅

argo1
17. sep 2014

@terezita Nejsi stará, jseš šik! Se na tu sukňu těším 😉
@bury U nás zase dneska dvě vystajlovaný pani tahaly z písku vystajlovanýho klučíka se slovy "pojď pryč, tady je špína" A moje a kamarádky děti se tam rochnili blahem. 😀 Aspoň zbylo víc místa na tunely 😀

argo1
17. sep 2014

@koki_melo Kabátky famósní!!! Ty by na Fleru mohly frčet 😉

caramilla
17. sep 2014

@lenasss ty tvoje háčkované počiny jsou prostě boží 😵

lenasss
18. sep 2014

@caramilla děkuji nám se taky moc líbí.Nejlepší je že ho včera zabavil starší,že s ním bude spát on a tak jsem zase celý večer háčkovala druhého ještě pro mladšího a teda nevím zda se mi bude chtít ještě do třetího 😅 😀 😀

lenasss
18. sep 2014

@koki_melo 😵 😵 😵 😵 ten je kráááááásnej

caramilla
18. sep 2014

@lenasss to je hezký 😵 😵 😵

laeela
18. sep 2014

@zuzkasim já dělala 164, jsem malá a seděla mi. 🙂

laeela
18. sep 2014

@bulinka o cenťák víc. 155. 😀

katka82
18. sep 2014

@laeela tak to jsme cca stejně velký 😉 😀

zojec
18. sep 2014

@koki_melo tie kabatiky su krasne 🙂 z tej svetroviny by nebol pekny? :D alebo nejaky recy kabat? 😉 aj z pevneho platna by urcite narobil kopu parady.. 😉 ale u nas tiez max. neprakticky model 😖

koki_melo
18. sep 2014

@zojec Na tu svetrovinu mám spadeno, ale uvidím, jestli vůbec bude zájem o toto. Ona ta svetrovina není úplně levná a nevím nevím, jestli by byl zákazník ochoten to zaplatit. Zrovna dneska jsem ji měla v ruce. Navíc je to PES a je možné, že se to bude odírat a hodně žmolkovat. A moc díky za pochvalu, jen do přijdou modelky za školky, tak ho lupnu na Fler.

bulinka
18. sep 2014

holky prosím nemáte někdo doma nejlépe z Plzně a okolí 🙂 na prodej kousek bílého a béžového fleesu? Bohužel se na hromádce s fleesem tydle dvě barvičky nenastřádaly ☹

terezita
18. sep 2014

@koki_melo ti mozna hnedle zitra reknu, jak to zmolkovati.. 😝 dneska uz ji peru po treti.. 😅 🙄 nejdri jsem omylem zmackla jen machani.. kdyz jsem sla v poledne pro pradlo, tak plavalo (4 hodky) ve vode.. toz jsem zapla znova pracku s tim, ze jsem predpokladala, ze se to vypere.. ono se to jen vyzdimalo.. a ted jsem to prani teda pustila jeste jednou a snad uz to konecne klapne. a to jsem se tesila, jak mi to uschne na zahrade na slunicku odpoledne a vecer si tu sukni smiknu.. 😅 prdlacky.. 😝