Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
kabátek do každé rodiny! 🙂 http://www.deliacreates.com/baby-dress-coat/ taky jeden šiju 🙂 už se na tu svojí malou Pinďulínu těším 🙂
@sufik1 Alčo vstupenky na veletrh určitě budou, ale teprv tak 7-10 dní před veletrhem 😉
@koki_melo sluší jí to moc 😉
@anastazieb viď 😵 málokdy jsem z něčeho vyprdlá, ale v tom je jak princeznička. A parádně ji sedí, hlavně u krku.
A teda střih: konečná velikost kabátku je 98, použila jsem střih na obyč tričko vel 110, pod rukávy střihnuté sedlo, spodní sukýnka o cca 12cm širší než sedlo, dole střižená dokulata, zadní díl zas dle trička, ve středu rozšířený na jeden 4cm sklad, střižený od rukávů do áčka. Suma sumárum, netunila jsem 14 dní, švihla to od oka a sedí teda líp než ten Ottobrácky. Podšívka kopíruje sulietu vršku.
Olé, pajcuju čongy 😉 .
@misza1 Že se ty kleště dají sehnat výrazně levněji jsem zjistila až jsem ty svoje za plnou cenu 2 měsíce používala... Ale musím říct, že jejich hodnota je pro mě velká, používám je velice často.
@koki_melo Krása! Modelce moooc sluší. Když je flís dobrý, nežmolkovatý, tak vydrží i na kabátku, já myslím, že je to dobrá volba, lepší jak ten kojoplyš. Který si pro princeznu necháš?
@zuzkasim Zuzko, necháme si určitě kojoplyš, ten je Káji, navíc je šitý podle Ott, takže neprodejný, tenhle vystavím, není podle žádného střihu, mám choutky ušít ještě další a hezčí 😀. A sumasumárum, je to fakt kabátek "na lepší", na písku v tom bude vypadat nepatřičně. Ale zas jako dáma 😀
@zuzkasim Taky se hlásím k těm co na sebe šijí z dětského. Ale po pravdě nevytahuju si střih 170, ale jen o jedno menší. sedí mi jak kalhoty (teda jak který střih) trička budou naprosto na pohodu. Jen co jsou šaty a "vypasovaný věci - tak jsou moc krabicový - já teda mám houby rozdíl prsa pas, ale i tak .... prodlužuju v mém případě jen o přídavky. To mi stačí, ale ono závisí taky na tom co je pro tebe pohodlná délka.... hádám že na to jak jsem vysoká a ostatní rozměry si třeba vzpomeneš 🙂
@koki_melo ti jednou to bile osazenstvo naseho promi hriste vyfotim.. 😀 😀 😀 matky tam rvou na deti zurive, at nelezou do pisku.. a do vody.. (pisek je tam vsude a voda tam tece od brezna do listopadu.. 😅)
tak ja bych se obavala, ze se do vel. 170 nevejdu.. 😕 mam 176 a teda divci tvary rozhodne nee.. 😅
mne dneska dorazil kojoplys v klucicich barvach, toz se na nej uz taky tesim 😵 musim zacit zateplovat, zaciname tu mit zase nejakou kosu a uplet uz nestaci.. 😝 vzala jsem i kus te svetroviny, jen jsem na vazkach, jestli nejsem na uplou sukni z te serikove barvy moc stara.. 😀 😀 😀
@zojec Na tu svetrovinu mám spadeno, ale uvidím, jestli vůbec bude zájem o toto. Ona ta svetrovina není úplně levná a nevím nevím, jestli by byl zákazník ochoten to zaplatit. Zrovna dneska jsem ji měla v ruce. Navíc je to PES a je možné, že se to bude odírat a hodně žmolkovat. A moc díky za pochvalu, jen do přijdou modelky za školky, tak ho lupnu na Fler.
holky prosím nemáte někdo doma nejlépe z Plzně a okolí 🙂 na prodej kousek bílého a béžového fleesu? Bohužel se na hromádce s fleesem tydle dvě barvičky nenastřádaly ☹
@koki_melo ti mozna hnedle zitra reknu, jak to zmolkovati.. 😝 dneska uz ji peru po treti.. 😅 🙄 nejdri jsem omylem zmackla jen machani.. kdyz jsem sla v poledne pro pradlo, tak plavalo (4 hodky) ve vode.. toz jsem zapla znova pracku s tim, ze jsem predpokladala, ze se to vypere.. ono se to jen vyzdimalo.. a ted jsem to prani teda pustila jeste jednou a snad uz to konecne klapne. a to jsem se tesila, jak mi to uschne na zahrade na slunicku odpoledne a vecer si tu sukni smiknu.. 😅 prdlacky.. 😝

@koki_melo zeno,mít to Em kam nosit,tak si ho u tebe objednam. K nám na hriste není ale dost elegantní,damicky tam chodí v bilym.. :D
Ale je krásny,ja tuhle barvu myluju!