Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
jo a jak to tam vsivate, ze to neni z venku videt????
@daisyr Já ŽL teda mám, ale zase neumím anglicky, takže bych ty VOC asi nevykomunikovala a vůbec bych tam tomu ničemu asi moc nerozuměla a Finsky neumím už ani Fň 😀
@aerin Ještě je možnost, že to pošleš mě a pokud se mi to vleze do scaneru, tak to oscanuju já, abys to nemusela posílat 100x, ale já zase jsem nespolehlivá, co do času, scanování nesnáším...
@palosek kdyz jsem mela jeste nesesite nohavice, tak jsem ho tam vsila, ale ne uplne ke kraji, nechala jsem od kraje asi 1,5cm mista, aby pak sla ta nohavice sesit.. dal nepisu, jak jsem to sila ja, bo jsem to udelala samozrejme blbe.. ale ted bys mela sesit cele nohavice a nakonec ty vsadky vevnitr.. no a pak zahnout..
@aerin proc fnuk?
@terezita Hm, hm, tak to představu asi už mám - pruh látky, dole udělanej tunýlek na gumu a všitý. AU!!! Neee! 😀 😀 😀 😀 😀 To je porod, přesně, to už nedělám - já to hajdalácky prošiju na 4 místech, aby to drželo přidělaný, ale rovnej šev, aby byl zvenku, to neumám, tak to nedělám...
Jo, přesně, jsem ráda, že někdo je na tom stejně jako já, já nesnáším dole kalhoty do gumy. Vyjma takových těch harémek, aladinek, co Jasmí jedny má od Lindex a ty jsou boží, ale to je jiný druh oblečení. Všechno, co vypadá jako klasický šusťáky, nesnáším!
@caramilla kde se balík tak fláká ? :-/ medvi už ho má a je to k ní stejně daleko jako k Tobě...no jo, česká pošta s PPL nemůže soutěžit 😝
jinak vy o tom merinu tak básníte, že mě chytaj roupy ho taky zkusit...😀 já bych VOC s mojí anglinou vykomunikovala, ale nemám žl 😀
jinak ještě k těmu pulům z usa, budeme mít i clo /8%/ - protože jsme se nevešly do těch cca 3700kč 😉 to jen tak pro info 😉
@terezita @caramilla ja jsem asi blba, ale ja to furt s tema gatema nechapu...nemohla byste mne to nektera vyblejsknout zevnitr? Ja vubec nemam predstavu, jak je to tam vsity....
Do Prahy balik zatim taky nedorazil.....stejne ted z rodinnych duvodu nemam cas sit, zacnu pristi tyden..
Jinak mate vsichni super softshell veci, priste se asi taky pridam 🙂
@terezita tak to už zase nechápu 😀
Dneska na poště ve frontě jsem si vzpomněla na tu botu - tak to bys mi mohla vyřadit boty po manželovi, já mám 41 😀
@crawler No, taky nevím. Dneska pošta přivezla velkou krabici, tak se pro ní ženu a švagrová prý "huš, huš, to je můj dárek pro Jasmínku" (ona má už kompletně nakoupeno pod stromek!!!). Většinou tu vše do 3. dne je... Ale bůh víc, co tam ta paní na poště s tím dělala 😀
S tím mylly to teda můžeme pak nějak zpytlíkovat, někdo objednávat, někdo střihat a tak... Já bych to ale asi viděla až po Vánocích, ne? Chce to chvíli oraz asi, ne? 😀
@terezita @caramilla @kuna já ty kalhoty asi chápu a přijde mi to logické, ale raději to popisovat nebudu nebo byste v tom měli ještě větší guláš 🙂
Mylly se může udělat nějak dokupy, jak píšeš, vzít přes někoho, někdo vykomunikuje, někdo nastříhá apod. Je pravda, že toho je teď dost, ale zase na zimu by to bylo fajn.... 😉
Tak kdyby mylly bylo nějaký menší - třeba omezit jen na merino na zimu? 😀 Tak bych se asi i obětovala, ale nevím, jak před vánocema, nějak se mi to tu všechno kupí a kupí a kupí a kupí 😀
Ale třeba froté, co mám to oranžové z přebytků, tomu jí neodolám 😀
no, teď mě uháněj do vánoc se závěrečnou zprávou do ekocentra, kterou furt nemám, tak já asi radši nic slibovat nemůžu 😀
@terezita No a ty našiješ teda tu vsadku před sešitím těch nohavicovejch dílů k sobě, ale jak to pak sešiješ, to nechápu. Došiješ OL k tomu švu, co se to "rozdvojuje" a pak zespoda sešiješ jedno a druhý? Ale jde to? Já si to asi musím jít vyzkoušet, jinak to nechápu 😀 😀 😀
Jsem blbá, vykojená, nevyspalá...
@alinn NEDÍVEJ SE TAM!!!
http://www.myllymuksut.com/
To ti už nepůjde jen o to merino 😀

@caramilla usmikla jsem jeste pruh latky a ten vsila dole dovnitr.. ale to vsivani byl porod.. 😀 ale dyt ty to taky tak delas, ne? nebo tam vsivas jen patent?
@daisyr inspiruj se, inspiruj, me inspirovaly emmciny oteplovaky 😀 😀
@aerin mne se prave kalhoty dole do gumy nelibi, proto jsem to takhle zpatlala.. 😅