icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
26. okt 2011

@mooncaa zdražili poštovné, tak možná zrychlili služby 😀 je to cenný balík a pojištěný k tomu (ale to vliv nemá) 🙂..ještě rychlejší je obchodní balík - ten by Ti dovezli hned ruhý den, ale zase je to dražší ...tak jsem ráda - to máš takové překvápko, tak hlavně ať se látky líbí 😉 Jo a doplatek už mám připsaný - jsi rychlík 😉

Teda obecně holky moc děkuju za rychlost s doplatkama - už od 10 z vá ho mám - takovou rychlost jsem nečekala, tak mě to mile překvapilo 😵

ivuska.h
26. okt 2011

@crawler Na PP je ale celkem velký poplatek za příchozí platbu... Teď už i mBank dělá zahraniční platby a poplatek je max. 49 korun, většinou mi to dokonce projde zadarmo, což nechápu, ale je to tak.

alinn
26. okt 2011

k té tabulce na mylly....všechny barvy toho merina interlocku jsem si tak nějak pospojovala...jen ta fialová mi tam nesedí..to je ta modrá (savunsininen)? A pro jistotu vínová je "luumu"?

crawler
26. okt 2011

@ivuska.h víš, že mě to už napadlo? teda ne hromadka, ale jsem to právě viděla na jednom e-shopu a říkala jsem si, zda ty labels nevzít...takže hromadku bych ocenila🙂 a klidně bych se jí zmocnila - labels se nestříhaj, tak by to bylo v poho, ale nemám žl, takže jestli je tvůj zdroj schopný dát VOC, tak by to chtělo někoho jiného nebo aspoň přes Tebe...😉

ivuska.h
26. okt 2011

@alinn Ona ta fialová je ve skutečnosti spíš jako hodně tmavě modrá... Vínová zas vypadá jako tmavá fialová 😀 Jinak teda fialová dle tabulky = violetti na eshopu, ve fotkách je jen u ribu -- http://www.myllymuksut.com/images/merinorii_vio.... Vínová je luumu, http://www.myllymuksut.com/images/merinoribb_lu.... Ale ve skutečnosti ty barvy fakt vypadají trochu jinak, taky hodně záleží, jestli se díváš na denním světle nebo třeba pod zářivkou.

crawler
26. okt 2011

@ivuska.h počkej, já mám jen ten základní osobní účet a nestrhli mi za příchozí platbu ani korunu - ty máš určo podnikatelský a tam je to tedy asi jinak, ne? takhle sem tam na nějakou platbu stačí ten základní...teda mě zatím stačí...

ivuska.h
26. okt 2011

@crawler Ne, mám normální, ale záleží, jak se platba označí, když je to "gift", tak je to tuším bez poplatku, když "goods", tak s poplatkem...

ivuska.h
26. okt 2011

@crawler Tak ne, poplatek je vždy. Možná sis toho jen nevšimla, ono se to tam nevypíše nějak exaktně, řekne ti to, že ti dorazilo tolik a tolik peněz, to je ještě před odečtením poplatku, ale na PayPal Balance pak uvidíš peníze po stržení poplatku.

ivuska.h
26. okt 2011

@crawler Ještě oprava do třetice -- u mezistátních je poplatek vždy, u vnitrostátních "personal" plateb je to bez poplatku. Ovšem platba za zboží není personal, tak to pak záleží asi na upřímnosti odesílatele...

alinn
26. okt 2011

@ivuska.h díky 🙂
tak by to chtělo přepsat v tabulce u těch interlocků (teda místo fialové modrou - tedy modrý dým)..to můžu i já? nechci tam dělat zmatky..zatím se s tabulkami seznamuji..
jo a ta vínová je teda švestková (alespoň podle translátoru). Jak tedy vypadá ve skutečnocti? je spíš vínová nebo švestková? 😀

crawler
26. okt 2011

@ivuska.h tak tam možná dotyčná dala jako, že je to darem nebo já nevím, měla jsem tam tenkrát zůstatek ca 70kč, tak bych si všimla, kdyby mi strhli víc než 10kč...a jak je to u mbank s poplatkama na běžných účtech?čistě ze zvědavosti... já mám fio a tam fakr neplatím vůbec za nic - krom právě plateb do ciziny a kvůli tomu jsem zakládala PP...

kuna
26. okt 2011

@crawler takze postovne uz je doplneno u vsech, muzu poslat doplatek?

michamicha
26. okt 2011

ahoj, tak já furt přemýšlím, jestli se přidat k hromádce z mylly, ale nejsou teď penízky, tak snad někdy příště 🙂

používáte někdo při šití lemovač? já ho včera chtěla vyzkoušet, když jsem konečně přišla na to, jak ho přidělat 😅 tak jsem ale za nic na světě nepřišla na to jak tam tu látku nacpat, aby to fakt šilo a "zakládalo" 😠
mám tenhle http://www.sicistroje-shop.cz/lemovac-pro-domac...
jako tu látku tam navlíknu, ale když začnu šít, tak se to prostě nezaloží, ale šije to jako kdybych jen přehnula látku a šila rovným stehem 😠

crawler
26. okt 2011

@kuna ano, máš tam i sledování balíčku 😉 a děkuji předem 😉

kamishek
26. okt 2011

@crawler jestli máš Fio, tak platby ze Slovenska nemusíš nijak řešit... tohle píšou na webu Fia:
S běžným účtem Fio banky můžete posílat peníze na Slovensko a přijímat je bez poplatků za mezinárodní platební styk. Česko-slovenský platební styk Fio funguje na principu jeden účet – dva bankovní kódy. Pro přijetí platby v ČR klienti udávají číslo svého účtu plus kód banky 2010, pro platby ze Slovenska číslo svého účtu s kódem 8330. Používání kódu 8330 je výhodné jak pro české klienty vykonávající platební styk se Slovenskem, tak pro slovenské partnery, kteří při platbě na účet s kódem 8330 platí své bance poplatky jako ve vnitrostátním (slovenském) platebním styku. Posílat a přijímat platby v EUR je možné s korunovým účtem i účtem v EUR.
Získáte tak:
• česko-slovenské příchozí platby za 0 Kč,
• česko-slovenské odchozí platby zadané elektronicky za 0 Kč.

aerin
26. okt 2011

pokud se nepletu tak tu novou modrou co tam maji v tabulce vubec nemame...

crawler
26. okt 2011

@michamicha myslím, že Caramilla se o téhle patce zmiňovala, ale v tom smyslu, že ji má naprd...kdyby to fungovalo, tak bych ji taky brala, protože když lemovala ten overálek, tak jsem se u toho pěkně vztekala 😝

crawler
26. okt 2011

@kamishek no vida, tak ani na to nebyl potřeba PP😀 díky, já jsem si tenkrát jen zjišťovala, jak je to u FIA s platbou v dolarech...no a teď už aspoň díky Tobě vím, že ze Slovenska je to gratis, což se při případné další hromadce může hodit...takže díky za info!

baarca
26. okt 2011

@ivuska.h Labelíky s velikostma mají na Mylly, ale ta cena není zase nějaká úžasná http://www.myllymuksut.com/sizing-labels-p-1678... Ještě jsem to viděla na Etsy, mám pocit, tam to vycházelo celkem levně, když se bralo velké množství. Jen ale netuším, kdo by to chtěl třídit 😅

caramilla
26. okt 2011

Člověk si na hodinu odskočí a šup strana přibyla 😀

@mooncaa - s tou kuklou jsi mě pobavila, jsem se tu smála jak malá!!! A já furt, na co ten finerib migrénové proužky použít 😀
@michamicha Patku na oboustranné podehrnutí mám (jiná značka, ale bude to asi podobné) a přijde mi to celkem na h..... Látka, co tam dáváš, musí být tak akorát silná (né moc a né málo), nacpat jí tam, to je teda na hodinu práce. Takže je to tak, když máš megadlouhý proužek a lemuješ něco dlouhého, jinak se mi ta práce nevyplatí. Já jsem jí nikdy nepoužila ☹ Můj stroj s ní neumí ušít úplet rovným stehem (lem), takže jsem si koupila COL a lemy šiju tam 😀
Hodně holčin si tuto patku ale chválí!

Dvě včerejší čepky - pro zákaznici, co se jí líbila ta naše v topvýběru 😀
@terezita díky za radu s tím rovným prošíváním aplikací. Už jsem si i zvykla, že mi přijde, že to vypadá lépe než cikcak, je to jednodušší, spotřebuju méně nití, nekroutí se to a je to krásný. A teď, na co jsem si pořizovala tu kráčející patku za 600 Kč? 😀 Že by proto, aby mému lemovači nebylo v té krabici "k prdu" smutno??? 😀 😀 😀

caramilla
26. okt 2011

Možná bychom si i ty značky s velikostma mohli nechat vyrobit (?)

baarca
26. okt 2011

Tak koukám, že na Mylly to je cena alepoň za 5 kusů, jsem myslela původně, že za jen za jeden.

jam3
26. okt 2011

Ahoj,
vy jste teda úžasné, taky bych chtěla umět tak šít. Holt ještě aspoň pár let praxe.

ad kuklička-Taky by se mi moc hodil střih, nabízím se, že když to pošlete mě, obratem oskenuju a pošlu mailem. To bude chvilka.

achich, zase mylly-koukala jsem jen na pul a ty myši jsou dokonalé.

ivuska.h
26. okt 2011

@alinn Tu modrou spíš přidat, než dát místo fialové, protože tu skladem mají.

Jinak vínová se asi dá nazvat švestkovou, kdyby bylo venku lepší světlo, vyfotila bych ty dvě vedle sebe, ale takto by z toho bylo houby poznat.

@crawler Na mBank soukromém není poplatek vůbec za nic krom výběru z bankomatu nad určitý limit. Na podnikatelském mám 3 Kč za odchozí platbu mimo mBank, jinak taky nic. U zahraničních plateb jsou normálně poplatky, to teď z hlavy neřeknu.

@aerin Ano, ta předtím nebyla.

@baarca To chce nechat vyrobit tady... Já mám kalkukaci jen na náklad 1000 kusů, tak se optám, jak by to bylo při menším množství.
@caramilla Však tak jsem to myslela 🙂

ivuska.h
26. okt 2011

@baarca No k tištěným cedulkám mám po zkušenostech nedůvěru...

monr
26. okt 2011

kočky, to merino z mylly koľko stojí meter? to sa mi zdá málo 2,25. či je to za 10 cm?

caramilla
26. okt 2011

@monr Je to tam v té table napsáno, cena v eur je za 10 cm
@ivuska.h aha, promiň, jak tu plkáme o 106, nebo o 212, tak to čtu jen "uhlopříčkou" 😀 😀 😀

Vínové merino je podle mě, ivuško, toto ne

monr
26. okt 2011

@caramilla dík tabuľku som nepozerala, len na stránke 😉

baarca
26. okt 2011

@ivuska.h Jojo, na Etsy byly taky vytkávané. Ale pokud máš kontakt na místního výrobce, určitě lepší. Jen to třídění .... Ale popřípadě bych to vzala na sebe. Hromádku s látkama bych nezvládla, to bych tu neměla, kam dát a kde stříhat, ale zase ať se pořád jen nevezu.
Tak mám dělat další tabulku? 😀

baarca
26. okt 2011

@caramilla Jojo, to je ta "vínová". Je hodně do fialova, ale je úžasná 😵