icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

vondandy
1. nov 2014

Tak další látka ze syslírny je pryč a Kačka má overálek do nosítka. Proto má dlouhé rukávy i nohávy, aby se jí to v nosítku nevyhrnovalo. Zbylo i na čepičku. Jen jsem při obkreslování nemyslela a šev mi vyšel na čelo, tak je maskován nášivkou. Bohužel už nebylo z čeho to střihnout správně. Mě se tenhle flis moc líbí a než nám sežmolkuje, tak už bude overal malý 😉

@caramilla , co ty všechno nestíháš - šití, obchod, zahradu a ještě dokonalé pečení 😲

caramilla
1. nov 2014

@evaon Já jsem už jehly dávala všechny možné. Dávala jsem i 90tky, teď 90tky strech, ale nepomáhá. Jeansové jsem teda teď nedávala, protože šiju úplet a to šít jeansama je fakt už jako prasárna 😀 😀 😀 Na soft asi jo, ale na úplet to nejde, mě to neprovazuje, když mám úplet + 2cm gumu a to na to našívám a pak mi to neprovazuje, když mám zakončení u krku proužkem na třetiny, tzn. 6 vrstev patentu a 2 vrstvy úpletu, tak to neprovazuje, já vím, je to hodně, ale dřív to provazoval. I když to šiju bez nože, tak výsledek nula. Dávala jsem ostré jehly včera a výsledek žádný. Napětí pravé jehly ale zkusím protože standartně mám tu levou o 0,5 čísla víc napnutou, jinak jsem ji měla volnou, to ještě teda zkusím 😉

caramilla
1. nov 2014

@vondandy Jako co ty nestíháš, každý den taková perla! 😵

Já právě nestíhám vše, co bych chtěla. Včera jsem nestihla poslat střihy, které jsem slíbila poslat a přišly dnes ráno urgence ☹ Zahrada je v kritickém stavu, já mám venku ještě ibišky! Jako možná už tam mám mrtvé ibišky ☹ Potřebuju zazimovat truhlíky, pokojovky dát do pokoje. Ale tohle mám na podzim vždycky, nemám chuť na zahradě cokoliv dělat, jak je hnusně...
Pečení mě baví, takže to peču často. Vaří hodně často manžel, ale tento týden jsem vařila večeři skoro každý den já. Příští týden jede manžel na služebku na 3 dny, takže se asi budu houpat ☹

argo1
1. nov 2014

@vondandy Overálek je krásnej, obdivuju začištění, vypadá více než profi! 🙂 A Kačce tuze sluší! Stejně jako kabátek, ten bych neprodávala 😉
@kuna Tak precizní bych chtěla jednou být (v příštím životě 😀 ), ten zajoch nemá chybu 🙂

vondandy
1. nov 2014

@caramilla , to nesmis rikat, co nestihas, ale naopak se chvalit, kolik jineho jsi udelala 😅 Taky mam venku muskaty a doma suche kytky.. ale jeste nevadnou...zitra uz je URCITE zaliju...

@argo1 kabatek neprodavam, ale vymenuju 😉 kamaradka nam hackuje kabatek s cepickou, tak mam sity na oplatku... ja si s hackem zatim nerozumim, ale moc se mi to libi...

argo1
1. nov 2014

@vondandy Tak výměnný obchod, to se hodí 😀 žádný prachy, ale naturálie 🙂 Já bych mohla nabídnout jen bio domácí brambory 😀

evaon
2. nov 2014

@caramilla Som nevedela, te tebe aj na uplete to robi. To teda jeansovymi fak nie 🙂
Skus este to napatie, ja som to potom uz vyslovene skusala kombinacie a to sa mi zdalo NAJ.

palosek
2. nov 2014

@caramilla no. U stroje,na který se pělo tolik chvály, bych čekala větší výdrž. 😖 @evaon
@vondandy krásné výtvory. Taky jsem koukala na zacisteni kolem krku.... Čímto máš, to je patent? Finerib? Jak široký si stříháš proužek? 🙂

evaon
2. nov 2014

@palosek Ja este neverim tomu, ze odchadza 😝 😝 Snazim sa vymysliet nejake zaklinadlo 🙂 Aj ked myslim, ze naozaj dosluhuje. 😠

sufik1
2. nov 2014

Včera jsem byla na trhu látek v Drážďanech. Jestli vás zajímají podrobnosti, jak to tam vypadá, článek zde http://www.susu-sufik.blogspot.cz/2014/11/trh-l...
a moje úlovky na fotkách 😵 😵 😵 😵 😵

sufik1
2. nov 2014

tak ještě ty fotky

vondandy
2. nov 2014

@palosek , to zacisteni i poutko je z recyklovaneho tilka.. nejaka zebrovana latka, jak na starych natelnicich... Ustrihla jsem ho cca 4 cm siroky a prisivala jen na zadni cast krku rovnostehem, protoze mi na svech blbnul OL a vypadalo to tam hrozne. Pak jsem prouzek prelozila dolu a pod svem zase rovnostehem prisila. Co prebyvalo jsem opatrne u svu ustrihla... Jako kdyz tu holky popisovaly lemovani na tretiny....

@sufik1 , pani, to je krasy.. vsechno uplet? Jdu procist odkaz...

@argo1 , brambory taky dobry 😉 Ale ja tu vzorovanou latku uz stejne nemam 😀

mariast
2. nov 2014

@sufik1 a ja som rozmyslala naco su tam cvocky=pri prvej fotke... no klobuk dolu-super podsite.... nadhera... ked pozeram vytvory hocikoho zistujem, ze slovensina je uboha na privlastky...

mariast
2. nov 2014

@kuna tie su uzasne, sama pre seba by som take brala....

mariast
2. nov 2014

@sufik1 latky su uplne nadherne... to budu vase deticky mat krasne veci-az skoda strihat...🙂))

a_lexa
2. nov 2014

@kuna ty džíny jsou boží 😵 a ty zadní kapsy jsou naprosto úžasný 🙂 Jsi fakt dobrá. 😉
@vondandy ty jo, ten overálek je suprovej. 😵
@sufik1 jééé, taky jsem byla v Drážďanech a auta na bílé a červené jsem vzala taky a pak jsem ještě brala jedny ty žraloky a ty modré vlnky z té druhé fotky a k nim mám do setu takovou látku s obrázkem. 🙂 V ostatním jsem se neshodly, ale stuhy jsem také nějaké vzala a ještě nažehlovajdy - zrovna se látky točí v pračce, tak nemohu pofotit. Ale tedy příště pojedu bez prcka - ikdyž musím říct, že statečně ťapal a chlap se vzorně staral. 😵

a_lexa
2. nov 2014

Vypráno, tak rychlovýcvak ze šňůřy 🙂

a_lexa
2. nov 2014

Hmm, tak ještě foto.

sufik1
2. nov 2014

No to jsem si ani nevsimla ze je to do sady. Ja tam tak profrcela. Na nazehlovajdy jsem ani nekoukla. Mam zasoby.
Ono to taky uz bylo dost prebrane,ty hrady uz nebyly.
A ja jela bez deti. Priste poslu chlapa na pul dne do muzea at na to mam cas....

ucitelka70
2. nov 2014

prvý krát som šila niečo z termoribu, čo sa bral pred 2 rokmi z hromadky, ako sa správa? pri šití sa dosť naťahoval, dúfam, že spodky budú fungovať, a ešte som ušila chlpatku pre drobca

ucitelka70
2. nov 2014

a na toto som zabudla

olivka84
2. nov 2014

@caramilla mozno sa mu ten chleba nechcelo krajat.

sinala
2. nov 2014

@sufik1 nakoupila jsi krásně 😀

terezita
2. nov 2014

@a_lexa @sufik1 nee bez deti a chlap do muzea.. priste udelame damskou jizdu 😀 😀 😀

caramilla
2. nov 2014

Já jsem Drážďany odpískala právě kvůli přísavce na prsu, tak jsem včera místo toho tvořila.

A zase se to stalo, nezbylo mi dost látky na trička s dlouhými rukávy pro obě děti, tak jsem si musela poradit a ono je to lepší, jak kdyby ta látka zbyla! Miluju tyhle nouze, zase bude nová Caramillí zbytková kolekce, já jsem snad odsouzená udělat kariéru na zbytkách 😀 😀 😀
Jinak foceno dnes, je tu šílené vedro, u čepici jsem mu na focení sundala, ale bylo to tak na 1 minutu 😉

caramilla
2. nov 2014

Jo, ještě jedna sebekritika - víte, co se stane, když zapomentete přidat na šev u průkrčníku u trička, které nemá být olemováno proužkem na třetiny? Podívejte na Kryštofa, bylo mi do pláče, když jsem mu to ráno oblékla, ale tak budeme si hrát na to, že mu tričko má padat z ramenou, ne? ...

dankakk
2. nov 2014

@ucitelka70 presne tento stih som dnes robila spodare pre chalanov, 2x merino, 2x bavlna...

stassy
2. nov 2014

ha, ted budu vypadat jako pajcka, ale pred dvema dny jsem usila Januli bodycko (moje prvni!) a rukavy ma schvalne kazdy jiny - jeden fialovy a druhy s jablickama. a naplety zelene 😀

petkasv
2. nov 2014

@caramilla krásný fakt, krásný, Mína je kočka 😵

palosek
2. nov 2014

@caramilla podařena dvojka.... 😉