Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Ahoj holky! Prosím prosím, smutně koukám, napište mi někdo návod, jak ušít mikinu s podšívkou (šiju takovou hodně teplou z wlsoftu a fleecu). Je s kapucou a v predu na zip. Střih zcela jednoduchý, ale já to podle stoletého návodu z Burdy nejsem schopná dát dohromady!!!
@lemuritto nevím, jeslti je to takto správně, ale já to šiju následovně: ušiju si podšívku komplet celou - tělo, kapuce, všechno sešité, pak si ušiju vrchní slupku, sešité všechno KROMĚ KAPUCE - tu mám našitou vždy kus z pravé strany a kus z levé strany - jakoby za krkem máš díru - cca 10cm - je to místo, kudy to bude nakonec otáčet - pakliže to chceš mít bez viditelných švů uvnitř. Oba dva díly vložíš do sebe a - vložíš rukávové manžety - pakliže jsou, pokud ne, tak sešije po rubovém obvodu konce rukávu, to samé s délkou, vnitřkem sešiješ podšívku a vrch k sobě - docaď je to v pohodě, protože je spousta děr, kudy se dá točit z rubu na líc. Vsadíš zipy a sešiješ po obvodu kapuce k sobě a teď už točíš tou dírou za krkem z rubu na líc. Nakonec v ruce zašiješ díru za krkem.
Ale jestli jsi nezchroustala Burdu, tak tenhle můj samodomo dávod asi taky moc nepomůže. Když tak se ptej.
Holky poradíte, jak se správně rozšiřuje tričko s raglánovými rukávy? Stačí rozšířit boky a i stejně v těch ramenních švech nebo jak? Líbí se mi teď jedno tričko v nové Burdě, ale mají proti Ottobre malý rozsah velikostí na moji maličkost. 😒
děkuju, holky, za podporu. Já... už jsem se s tím nějak smířila, uchopila celou situaci, teď už zbývá jen to nechat "působit". Máme obrovskou podporu rodiny (opravdické i farní), takže to dělá opravdu strašně moc...
@elentari je mi úprimne ľúto, čo sa stalo, tak len veľa síl aj naďalej prajem
Ahoj, potřebovala bych poradit - sháním gumu na trenky - takovou tu co bývá na pánských boxérkách - např. takto http://www.styx-underwear.cz/panske/trenyrky-sp... Nevíte, kde by se to dalo sehnat, nebo aspoň jak přesně se to jmenuje? Mám dojem, že se to tu před nějakým časem řešilo, ale vůbec už si nepamatuju, jak to dopadlo... Potřebuju renovovat spuchřelou gumu na Moira spodkách...tunel tam z té vytahané pleteniny asi nevyrobím a našívat tam takovou tu klasickou plochou gumu..nevím, jak moc by to bylo pohodlné. Napadl mě i náplet s gumou, ale to když se zpotí, tak to bude studit a trochu se ztratí ta "funkčnost" moiry...
@caramilla tricka sa mi vlemi pacia, hlavne ten strih, je taky slusivy 😉 pekne obopina postavu a aj zakryje nedostatky :D
@petkasv butonky su tiez krasne 😉
ja som dnes skusala urobit strih na ciapku.. urobila som asi 3 strihy, z toho 2 usila.. tie su nepublikovatelne, potom som vzala do ruk vsetky ottobre a nasla toto :D :D no snad moze byt a mozem usit nieco aj naostro :D :D
strihy si asi sama uz robit nebudem, skoda zabiteho casu 😒
inak vcera som 2 hodiny stelovala napatie niti.. som myslela ze poleti z okna.. ako sa to vie same len tak rozstelovat?? 😠
jaj a povodne som sa chcela spytat, v ottobre je tato ciapka s bombulou.. ale nemam zaidnu vlnu. .nejaka latkova vas nenapada? :D lebo celkom by sa mi tam nieco hodilo na ten koniec 😀
@petkasv Já mám skoro vždycky rtěnku, ale většinou nenápadnou. Dneska přišle missha box a tam je takový "testříček" s červeno-růžovýma rtěnkama. Já to právě normálně vůbec nepoužívám, protože mi ty tmavé nesluší, ale tak jsem si řekla, aby byla sranda a taky hlavně, co s tím, že... Z missha boxu měl největší radost Kryštof, krámuje ho tu celé odpoledne, ochutnává vzorečky a snaží se dobít do tuby 😀
Ty jsi dneska byla vážně produktivní😉
@caramilla ta rtenka byla to první, čeho jsem si všimla 😁
@zojec ja teda střih na cepku malovala, bo se mi ty co jsem mela nelibily.. 😜 dnes jsem zrovna malovala další, kamarádka si objednala konkretni cepku na zimu pro dcerku. Ono kdyz mas jeden sednouci střih, tak se to da..
@elentari myslím na vas a hodně vnitřní síly preji!
@zojec A co udělat bambulku z proužků úpletů jako to je tady: http://spunkynelda.blogspot.de/2013/11/my-kid-w... Taky se na ni chystám, ale nějak není čas. 🙂

@zuzkasim potřebovala bych 12x12cm, příp. poloviční 😉