icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
22. nov 2014

@caramilla mikina je super, krásná barvička 😵

petkasv
22. nov 2014

A jinak jak tu někdo řešil dárky pro učitelky, tak B. učitelky plánují besídku za 14dní a já musím do té doby udělat cukroví pro 4familie a na tu besídku taky, že, ale dárky pro učitelky budou toto http://carujeme.cz/domaci-sumive-bomby-do-koupele/

mehlo
22. nov 2014

@caramilla pry nebudou finance, ale uz mam vymysleny zalozni plan a reknu si o ni nekomu jinemu.
@sufik1 super napad!

anastazieb
22. nov 2014

Vkládám ještě jeden tip pod stromeček, ulovila jsem včera v Lidlu poslední kus dřevěné montovací stavebnice a připadá mi úžasná. Je to na způsob Merkuru, akorát velké a dřevěné, s barevnými šrouby a maticemi z pevného plastu. V Lidlu už asi nebude, ale bylo to to samé jako http://www.funkids.cz/cz/menu/253/katalog-hrace... (jen to bylo levnější). Podobnou stavebnici jsem už okukovala u Bria, ale o dost dražší.

sislik2010
22. nov 2014

@petkasv prima nápad, nadělám si je k ježíšku, ať mám něco pod stromkem. Asi totiž dostanu operaci očí. 🙂

anastazieb
22. nov 2014

A jak na to tak koukám, tak od toho Woody jsou hodně podobné hračky těm z Lidlu - domeček, stodola, nábytek... tak kdo sehnal, může dohnat takto 😉

sislik2010
22. nov 2014

@caramilla mikina je naprosto užasná, mňamozní. Podobnou jsem si koupila ve Švýcarsku na skialp . Měla klasicé hlavicové rukávy , ne raglán a byl tam bokem zip v mísťě jakovy princesového švu. Zip byl asi jen do půlky a zapucu měla tak jak máš ty a i ten druhý díl to tak měl. Při zapnutí se kapuce překrývala v místě zipu a pod bradou už to bylo tak jako ty. Při rozepnutí to vypadalo podobně jako u dvouřadého kabátu. Ale bylo to z tenkého materiálu, tam ta dvojitá látka nevadila. Nevím jak je svetrovina silná. Mikina je ale bohužel zapomenutá někde v rakousku. 😢 😢 .
Jinak se mě svetrovina líbí čím dál víc.

sislik2010
22. nov 2014

@anastazieb je to určitě stejné , z loňska máme farmu a je to ta stejná, ale cena byla taky stejná jak woody.

mar_ti_na
22. nov 2014

Ahoj holky, zdravím vás, chvilku vás už čtu a ještě delší dobu s vámi objednávám v hromádkách (ty jsem vygůglila už asi před čtyřmi lety) a vlastně až nedávno zjistila, že je i tahle diskuse.. Tak se osměluji pro radu 🙂) Chystám se koupit si nový stroj (mám 5 let Veronica Champion500, ale už byl na x opravách, akorát mě rozčijuje, teď je zase v opravě - jehla vynechává stehy, protože to, co drží jehlu je rozviklané tak, že to má vůli 1 mm a nechytá to spodní nit - od opraváře jsem se dozvěděla, že je to i vinou konstrukce tohohle stroje). Šiju docela dost na svoje děti, kalhoty, bundy ze softu, trička,.., tak bych chtěla něco, co prošije pár vrstev softu a zvládne i dvojjehlu (s tou mě veronica většinou jen naštvala, vynechávala stehy i když jsem seřizovala, co se dalo, coverlock kupovat neplánuju 🙂. Nechci utratit majlant, ale taky nechci stroj - hračku, pokukuju po Pfaffu Select a nebo mě zaujala ještě značka Gritzner, obě mají zabudované vrchní podávání. Máte s nima někdo zkušenost? Nebo byste doporučily nějaký lepší brother? Věci jako elektronický displej, vyšívací stehy moc nevyužiju, po zkušenosti s veronicou bych radši, aby to byl stroj, co je pořádný vevnitř. Moc díky!

mia___
22. nov 2014

@sislik2010 to je dobry darek. Tiez som si ho pred par rokmi naježila

petkasv
22. nov 2014

@anastazieb jéé tu jsem koupila Rozárce k svátku, je víc balení ale je dokonalá, hlavně je to fakt dřevo a je to super 🙂

anastazieb
22. nov 2014

edit - chtěla jsem napsat kdo nesehnal 🙂

@sislik2010 jj, cena u toho Woody je trochu vyšší, to jo.

sislik2010
22. nov 2014

@mia___ jen mě ta laservá nejde, ta byla teď v Brně v akci. Poslala jsem na ni kamaradku a je mě vděčná. Ta moje bude stát jak menší jeté auto. ☹

olivka84
22. nov 2014

@mar_ti_na ja si na veronicu stazujem uz dlhsie. Uz som zacala presviedčať samu seba ze si to nahovaram.a som nemehlo.ja ked si k nej sadnem a sijem to mam len nervy a nadavam hlavne pri tej dvojihle tiez vynechavanie stehu a teraz som si aj vsimla ze ta ihlova tyc je mierne posunuta dopredu a ked sijem dvojihlou tak ihla naraza do stehovej doštičky.a ihly sa mi lamu.raz som sa bavila s jednym panom co robil dlhe roky dodavatela strojov a klepal si po hlave ze preco som si kupovala veroniku ze ked uz na domace sitie tak aspon brother ale tak ja som myslela ze veron.je kvalita s ceska.....

argo1
22. nov 2014

@caramilla Mikina je šmrncovní a nechce se mi věřit, že ty bys měla velikost XL 😕 leda tak přes prsa 😎

palosek
22. nov 2014

@caramilla tak provedeni kapuce je naprosto úžasné.... 100 bodou 😀 😵 😵 😵

palosek
22. nov 2014

@olivka84 ono to je kus od kusu. Moje verca šije spolehlivě tech cca 12 let. 😉 S dvojjehlou se trapim jen na upletech,což me se..e teda dost( zrovna dneska) 😠 Ale na plátně, dzinovine sije skvěle. 😎 Do budoucna uvažují o lepší řadě... Asi jako má @petkasv. Peti, máš 707? Jak se ti s ní pracuje?

olivka84
22. nov 2014

@palosek no na platne to musim priznat sije bez chyby aj rifle mi presije na supu.ale na tie uplety fakt hruza des to viac nadavam ako sijem.ty mas ktoru? Uz si nespominam ale urcite si mi to uz raz pisala kedysi

anastazieb
22. nov 2014

@palosek a na úplety máš stretch dvojjehlu?

caramilla
22. nov 2014

@argo1 Jojo, přesně, přes prsa 😀 Jinak L. Ale bundu L bych nikdy neoblékla a to už za dob před dětmi, co jsem neměla moc velká prsa, já nevím, zda nemám nějaký široký trup po obvodu i tak, nebo kulatá záda, fakt mě L tahlo v průramcích a v ramenou vždycky, i když jsem jinak nosila S/M, tak bundu vždy XL. A právě ta mikina mi je malá hlavně přes prsa. Jako jde to, ale chtěla by o chlup větší. Ale já jsem si ji nešila pro sebe, na kojení to není to pravé ořechová, já musím mít mikinu na zip 😠

mar_ti_na
22. nov 2014

@olivka84 Mluvíš mi z duše. Já si taky vždycky, když jdu šít a nejde to (někdy má stroj i dobrý chvilky), říkám, že dělám něco špatně, potom ho hodinu rozmontovávám, čistím, mažu, vyměním nitě, jehly a nic... po pěti centimetrech vynechaný stehy nebo se přetrhne nit, poslední dobou pořád.. Teď mi u Veronicy skončila ta pětiletá záruka, tak jsem ji donesla k místnímu opraváři, který mi konečně popsal problém. To mi ze záručního servisu v Mělníku nikdy neřekli, to bylo pořád, že ho špatně čistím, používám špatnou patku.. Prý ten díl vyměnit nejde, jehla se pohybuje dopředu a dozadu kvůli špatné konstrukci stroje, opravář tam zkusí dát šroub, aby se to nekývalo. I tak jsem se rozhodla, že si radši připlatím, koupím jiný a tenhle, jestli bude šít jakž takž, věnuju mamce. Drahej špás..

caramilla
22. nov 2014

@sislik2010 To zní zajímavě. Svetrovina je dost silná, Mnohem silnější než takový ten průměrný flíz.

caramilla
22. nov 2014

@mar_ti_na Já mám Pfaff a určitě tuto značku za sebe doporučuji, mám vyšší verzi s elektronickou kolenní pákou a odstřihem nití. Ale to není nutnost pro každého. Horní podávání dokonalé, jen se s ním taky musí člověk naučit šít, nehodí se úplně na všechno. Jinak prošije hodně, nekucká, hezky tahne. Určitě bych ho koupila znovu, nelituji. Akorát slabina Pfaff jsou display, ty sem tam z výroby nefungují 100%. Mě házel nový asi 2x chyby, byl první měsíc 2x v záručním servisu, od té doby už 2 roky šije bez problému, ale doufám, že to teď nezakřiknu. A dodávám, že šiju fakt hodně 😉

palosek
22. nov 2014

@olivka84 mám jen optimum...200..tehdy stala osmičku. Dnes je za polovic,jen nevim,jestli ji nepozměnili vevnitř. Vzhledově ta moje vypadá jinak než ta, co se ted prodava.
@anastazieb se stretch dvojjehlou....to je taky story. Když jdu do galanterky, jakékoliv, tak se na stretchdojjehlu ptam, nikde nic. Az v jedné mi prodavacka ochotně řekla...jj,máme. Já spěchala. Zaplatila. Doma,ze ji vyzkouším a do hroma ..... Prodavačky vůbec neví, co prodavaji, a já blbka jim stále věřím. 😝 😔 😝 Takže az budu objednávat z eshopu,tak ji musím přihodit do košíku. 😅 Ty ji máš? Šije se s ní lip? Mohlo by to teda byt jen jehlou?

palosek
22. nov 2014

@mar_ti_na asi máš páteční výrobek 😖 Já budu mít nejspíš středečni 😉

argo1
22. nov 2014

@caramilla Ja te mam v kategorii M+vetsi prsa 😎 L bych ti rozhodne nerekla. Pravdepodobne mas i hlubsi hrudnik, kdyz te tahnou Lkove bundy. Ma to tak i moje mamka, ta ma hrudnik nahore vyklenuty, ze by si tam mohla odlozit talir, ale pritom prsa skoro zadny. 😀

caramilla
22. nov 2014

@argo1 Tak to je asi zase vyhoda, ze pak kdyz zatahnu poporodni povisle bricho, tak vypadam jak "vosa" 😀 Diky, hrudnicku!🙂 Pres boky mam tak 100 - 103, takže to fakt už není M. Bývalo, ale není 😠 Takže si mě v tabulce přehoď na L s hrudníkem XL 😀

mar_ti_na
22. nov 2014

@caramilla díky za podrobné info, to musí být parádní šití, kolenní páka a odstřih 🙂) jediné, co mě mrzí u té řady select, že má knoflíkovou dírku na 4 kroky, ale co, to snad dám 🙂

@palosek páteční 🙂) ..jinak ta stretch dvojjhela funguje fakt líp (cca 2 roky se mi s ní šilo dobře, kromě míst, kde se projíždí boční šev, třeba dole u trička, když jsem ho lemovala - tam vynechávala skoro pokaždé), omylem jsem v galanterce jednou koupila tu obyčejnou dvojjehlu a ta neušila na úpletu vůbec nic

sislik2010
22. nov 2014

@caramilla hm tak to by tam zavazelo . Ta mikina byla z těch ultratenkých sportovních materiálů. Už ju ani nemaji v prodeji. Byla to jako další zateplovaci vrstva , když lezeš jako debil na lyžích do kopce víc jak půl dne avych se pak svezla dolů nebo přespala v nějakém " kozím chlívku" ve spacáku který si táhnu na zádech a druhý den šmatlala ješte o kus výš a pak si to sjela panenskou přirodou 🙂 😉

ringcoriel
22. nov 2014

@palosek @zojec @terezita, baby dakujem Vam za rady. este ma napadlo, ze na inych typoch jedalenskych stoliciek pre deti byva ten sedak z takeho materialu, co sa z neho sije prebalovacia podlozka na prebalovaci pult. Niekde som videla, ze niekto sil takuto podlozku zo zavesu do sprchy. Myslite, ze by to bolo vhodne aj na takuto stolicku, alebo je to blbost?