Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@genkai271 podľa mňa nemáš správne navlečené spodné nite
@ucitelka70 -skusim ich este raz navliect,uz som to kontrolovala a tvari sa to navlecene podla navodu,ale ktovie 😀
@koki_melo civim na fotky, čtu znovu a znovu příspěvek a nechápu o jaké džínovině to tu mluvíš. Koukám znovu na fotky a říkám si .....hmm, tunička a přiložené kupované kalhoty co k nim asi bude malá nosit a dospělácké tričko. 😀 😀 😀 😀 Nakoc jsem si poposedla a došlo mi to. 😅 Jsou parááádní. I tričko a tunička pochopitelně. 😵 😵
@zuzu_epona krásné a to oranžové pyžamko je božííí. 🙂
@zuzkasim kuličkodráhu máme taky od Leny, dostal jí teď k narozeninám od tchánů. Já jsem o ní taky přemýšlela, už loni, ale o té dřevěné, ale je to fakt drahé a muselo by se asi koupit víc sad, aby z toho šlo něco postavit. Tu Lenu už má další sadu nachystanou i pod stromeček. Už se na to těším, baví to stavět i mě 😀 , tak se těším, jak bude dráha větší a s novýma součástkama.
@a-lexa mop mám taky od Leifheitu ten Twist jako @sufik1 a jsem spokojená 😉
@wewe22 možná by to chtělo silnější (ale i třeba slabší) jehlu nebo stretch. Vyzkoušej. Já jsem se jednou vztekala při prošívání zipu na líci u softshellky pro mámu, furt se mi to neprovazovalo, i když jsem měla 90 jehlu a nakonec jsem zjistila, že to šije mnohem líp se 75 stretch.
@zuzu_epona Vybava tuze pekna, a nejlepsi je zirafkove bodyno. To je MTX?
@koki_melo A kde je foto manzela v teplakach? 😎
@zuzkasim já grimms nemám, uvažovala jsem loni i s DH, ale kvůli ceně jsme nakonec nekoupili.
Jinak letos jsem pořídila tuto:
http://www.fler.cz/zbozi/duhova-duha-4703106
Je to teda menší a netuším nakolik variabilní jak ta grimms. Ale ten cenový rozdíl 🙂
@laeela Na tu jsem koukala včera (náhodou jsem ji objevila díky společné nominaCI http://www.fler.cz/prehled-nominaci-na-top-vybe...
Zvažovala jsem sem dát odkaz, ale pak jsem si to rozmyslela, protože mě se to provedení nelíbí, je o hodně užší než ta naše a tlustší, na to, jak si s ní hraje Jasmínka, by jí nestačila, podle mě je to jen tak na skládání podle barev a velikosti. Ale určitě cena poměr/výkon bude super, sama jsem včera koukala, zda tam nechybí nula 😀
@argo1 Žirafky sú z Myllymuksut.
@anastazieb @zojec skusila som asi vsetky ihli co mam okrem riflovych, mne prave lepsie prevazovalo ked som sila z rubu
@zuzkasim Jojo,je to stejná barva,jen dojem,když máš před sebou látku je trošinku jiný,protože to káro je nakombinované se šedou, ale odstín je týž😉
@zuzu_epona náádherné! takové úhledné a krásně nafocené 😵
@crawler Fotiť v tomto počasí je trápenie, slnko nesvieti, foťák máme dosť jednoduchý a hlavne ja ho neviem poriadne nastaviť, takže je tam hodne čo zlepšovať.
@zuzu_epona prosím Tě-jsi na sebe teda přísná-fotky máš krásný - to na mých je fest vidět špatné světelné podmínky,mám je všechny tmavé a lehce mázlé, ale lépe mi to bohužel nejde☹Jinak teda šíleně to letí-nechápu,že jsi už 35tt 😲 😲 😲 klobouk dolů,že ještě zvládáš šít!😉
@crawler Chcela by som mať krajšie fotky, niečo fotiť aj vonku, ale nemám na to podmienky. Objednávky už nešijem asi tri týždne, moje deti už nutne potrebovali nové oblečenie, takže šijem rovnako veľa, ale už to aspoň zostáva doma 😀 Do tohto týždňa som bola v pohode, ale už ma začína kde-tu pichať, bolieť, asi sa to už blíži 😝 uvidím, koľko ešte vydržíme.
@kuna nebo třeba v ditevsatku.cz na Letný 😉
@kuna , jsou to obyc kovove krouzky z bauhausu, kus cca za 40,-. prumer cca 8cm. Jsou asi tezsi nez origo plastove, ale byl to zatim hokus pokus a ono to funguje....
Mam doma satek i nositkko, ale tohle je prima na poponaseni..ted jsem ho treba vyuzila na dni otevrenych dveri ve skole... kacka chtela porad dolu, nekde jsem ji ale musela nosit, tak me aspon neboli ruce a jednu mam volnou...
@argo1 , jojo, taky me pobavilo, jak ten puchejr roste 😉 jsem zvedava, do kdy je to bude bavit se tulit a nosit...

@crawler Prosím tě, mám možnost koupit kousek toho kostkovaného merina, které jsi tu dávala včera na fotce. Je ta tyrkysová stejná barva jako jsou ježci a jednobarevná tyrkysová? Takhle na fotce vypadá světlejší... potřebuju když už tak stejnou barvu, abych to dětem nakombinovala.