icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zuzkasim
4. dec 2014

@crawler Prosím tě, mám možnost koupit kousek toho kostkovaného merina, které jsi tu dávala včera na fotce. Je ta tyrkysová stejná barva jako jsou ježci a jednobarevná tyrkysová? Takhle na fotce vypadá světlejší... potřebuju když už tak stejnou barvu, abych to dětem nakombinovala.

zuzu_epona
4. dec 2014

Ahojte, po dlhom čase nejaké výtvory odo mňa - 2-krát pyžamko pre Ondrejka, merino body pre Ondrejka a maličké bodynká pre miminko v brušku - chcem mu našiť oblečenie tak do veľkosti 68, myslím, že po pôrode šitie na chvíľku odložím, ale ktovie... ja to pre mňa už neskutočná závislosť.

ucitelka70
4. dec 2014

@genkai271 podľa mňa nemáš správne navlečené spodné nite

koki_melo
4. dec 2014

@sufik1 Ale to se ti moc povedlo!!!

koki_melo
4. dec 2014

Já zahajuji útok na city maminek a jejich dcerunek (moje triko jste viděli, ale aby bylo patrné, o co jde).
Džínovina je naprosto skvělá, mám střihnuto i pro sebe a večer na to vlítnu. Zdroj Batani, vřele doporučuju!

genkai271
4. dec 2014

@ucitelka70 -skusim ich este raz navliect,uz som to kontrolovala a tvari sa to navlecene podla navodu,ale ktovie 😀

a_lexa
4. dec 2014

@koki_melo civim na fotky, čtu znovu a znovu příspěvek a nechápu o jaké džínovině to tu mluvíš. Koukám znovu na fotky a říkám si .....hmm, tunička a přiložené kupované kalhoty co k nim asi bude malá nosit a dospělácké tričko. 😀 😀 😀 😀 Nakoc jsem si poposedla a došlo mi to. 😅 Jsou parááádní. I tričko a tunička pochopitelně. 😵 😵
@zuzu_epona krásné a to oranžové pyžamko je božííí. 🙂

koki_melo
4. dec 2014

@a_lexa Vďaka, ta džínovina je naprosto super!!!
Jinak včera dostal manžel k narozkám tepláky a trička, samo vše šité a povídá - to jsi šila? a já, ne koupila v Espritu a on, hmmmm, to jsem nevěděl, že má Esprit takové super tepáky 😀.

anastazieb
4. dec 2014

@zuzkasim kuličkodráhu máme taky od Leny, dostal jí teď k narozeninám od tchánů. Já jsem o ní taky přemýšlela, už loni, ale o té dřevěné, ale je to fakt drahé a muselo by se asi koupit víc sad, aby z toho šlo něco postavit. Tu Lenu už má další sadu nachystanou i pod stromeček. Už se na to těším, baví to stavět i mě 😀 , tak se těším, jak bude dráha větší a s novýma součástkama.

@a-lexa mop mám taky od Leifheitu ten Twist jako @sufik1 a jsem spokojená 😉

anastazieb
4. dec 2014

@wewe22 možná by to chtělo silnější (ale i třeba slabší) jehlu nebo stretch. Vyzkoušej. Já jsem se jednou vztekala při prošívání zipu na líci u softshellky pro mámu, furt se mi to neprovazovalo, i když jsem měla 90 jehlu a nakonec jsem zjistila, že to šije mnohem líp se 75 stretch.

argo1
4. dec 2014

@zuzu_epona Vybava tuze pekna, a nejlepsi je zirafkove bodyno. To je MTX?

@koki_melo A kde je foto manzela v teplakach? 😎

laeela
4. dec 2014

@zuzkasim já grimms nemám, uvažovala jsem loni i s DH, ale kvůli ceně jsme nakonec nekoupili.
Jinak letos jsem pořídila tuto:
http://www.fler.cz/zbozi/duhova-duha-4703106
Je to teda menší a netuším nakolik variabilní jak ta grimms. Ale ten cenový rozdíl 🙂

caramilla
4. dec 2014

@a_lexa Jo jo, já taky hledala džínovinu 😀 😀 😀

caramilla
4. dec 2014

@laeela Na tu jsem koukala včera (náhodou jsem ji objevila díky společné nominaCI http://www.fler.cz/prehled-nominaci-na-top-vybe...

Zvažovala jsem sem dát odkaz, ale pak jsem si to rozmyslela, protože mě se to provedení nelíbí, je o hodně užší než ta naše a tlustší, na to, jak si s ní hraje Jasmínka, by jí nestačila, podle mě je to jen tak na skládání podle barev a velikosti. Ale určitě cena poměr/výkon bude super, sama jsem včera koukala, zda tam nechybí nula 😀

zuzkasim
4. dec 2014

@laeela
@caramilla Díky za tip, musím říct, že se mi ta od Grimms bohužel líbí víc, ale pán dělá hezké věci ze dřeva za rozumnou cenu, možná si u něj necháme někdy vyrobit stůl.

zuzu_epona
4. dec 2014

@argo1 Žirafky sú z Myllymuksut.

wewe22
4. dec 2014

@anastazieb @zojec skusila som asi vsetky ihli co mam okrem riflovych, mne prave lepsie prevazovalo ked som sila z rubu

wewe22
4. dec 2014

este dnes dokonceny nosic

vondandy
4. dec 2014

J azas sila Ring Sling a chteji do nej vsechny holky.... Je jim rok, skoro pet a skoro sedm 😀

crawler
4. dec 2014

@zuzkasim Jojo,je to stejná barva,jen dojem,když máš před sebou látku je trošinku jiný,protože to káro je nakombinované se šedou, ale odstín je týž😉
@zuzu_epona náádherné! takové úhledné a krásně nafocené 😵

zuzkasim
4. dec 2014

@vondandy Teda ta velká je mazec! Já už své syny ani neunesu🙂

zuzu_epona
4. dec 2014

@crawler Fotiť v tomto počasí je trápenie, slnko nesvieti, foťák máme dosť jednoduchý a hlavne ja ho neviem poriadne nastaviť, takže je tam hodne čo zlepšovať.

crawler
4. dec 2014

@zuzu_epona prosím Tě-jsi na sebe teda přísná-fotky máš krásný - to na mých je fest vidět špatné světelné podmínky,mám je všechny tmavé a lehce mázlé, ale lépe mi to bohužel nejde☹Jinak teda šíleně to letí-nechápu,že jsi už 35tt 😲 😲 😲 klobouk dolů,že ještě zvládáš šít!😉

zuzu_epona
4. dec 2014

@crawler Chcela by som mať krajšie fotky, niečo fotiť aj vonku, ale nemám na to podmienky. Objednávky už nešijem asi tri týždne, moje deti už nutne potrebovali nové oblečenie, takže šijem rovnako veľa, ale už to aspoň zostáva doma 😀 Do tohto týždňa som bola v pohode, ale už ma začína kde-tu pichať, bolieť, asi sa to už blíži 😝 uvidím, koľko ešte vydržíme.

kuna
4. dec 2014

@koki_melo to je parádní, ty rifle jsou super (trika taky, no 🙂 ). Už se nemůžu dočkat tvých, budeš mít taky růžofky? 😀
@vondandy to jsou super fotky! Kde se kupujou ty kroužky, to je něco spešl? Káčko se teď furt chce nosit, tak by to možná byla rychlá a jednoduchá alternativa šátku či nosítka...

bordino
4. dec 2014

@kuna kroužky seženeš u Věrky na nosenideti.cz

anastazieb
4. dec 2014

@kuna nebo třeba v ditevsatku.cz na Letný 😉

argo1
4. dec 2014

@vondandy parádní! Ty fotky mi připomněly, série fotek těhotenského břicha jak roste - tak tobě rostou holky v šátku 😀

caramilla
4. dec 2014

@kuna já kupovala kroužky u didymos.

vondandy
5. dec 2014

@kuna , jsou to obyc kovove krouzky z bauhausu, kus cca za 40,-. prumer cca 8cm. Jsou asi tezsi nez origo plastove, ale byl to zatim hokus pokus a ono to funguje....
Mam doma satek i nositkko, ale tohle je prima na poponaseni..ted jsem ho treba vyuzila na dni otevrenych dveri ve skole... kacka chtela porad dolu, nekde jsem ji ale musela nosit, tak me aspon neboli ruce a jednu mam volnou...
@argo1 , jojo, taky me pobavilo, jak ten puchejr roste 😉 jsem zvedava, do kdy je to bude bavit se tulit a nosit...