icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

koki_melo
5. dec 2014

@jitu22 tak to jsi me nevidela dlouho teta!
ten strih, ktery jsem zmensovala je tak asi 40. 😝

jitu22
5. dec 2014

@zuzkasim látky jsou od Mellu, já nikde speciálně nekupuju 😀

saaralota
5. dec 2014

@jitu22 Krása, a ty látky! Takhle nějak jsem si představovala letošní adventní kalendář...pak jsem se zblbla do kapsáře a zrovna teď tu nad ním šílím... 🙂 Nejen že je to pěkně zprasený, ale hlavně jsou ty kapsičky neuvěřitelně maličký, nevím, jak tam nacpu, co bude třeba 🙂. Takže příští rok už určitě pytlíčky.... 🙂

katka82
5. dec 2014

Krásné výtvory 😵 😵 já šiju,ale nějak nefotím 😅 těch 12 plenek co jsem šila kamarádce tak jsem jí je v úterý odvezla a včera se prcek narodil 😀 tak to bylo jen tak tak 😀 😀 ale pak jsem si uvědomila že jsem je nevyfotila 😒 pak jsem dělala jeden dětský doktorský plášť vel.110 😀 taky služný peklíčko 😝 zlaté tričko z úpletu na to šití 😉 a pak 2x tunička,2x legínky a 2x zástěrka 🙂 pak jsem ještě šila tenisovou sukýnku,ale mm si vzal do práce foťák tak ji nemám zdokumentovanou 😝

katka82
5. dec 2014

á koukám že mi tu zařádil šotek a jedna fotka je 2x 😕

koki_melo
5. dec 2014

@katka82 to je krásný teta!

kuna
5. dec 2014

@koki_melo to si asi děláš srandu, ne? Ty džíny jsou úúúúžasný a ty si je mýrnyx týrnyx ušiješ za dopoledne??? Chápeš to, že já se na džíny chystám už od ledna a furt nic??? A jak máš pas, normálně na zip a knoflík, nebo jsou na gumu?
No předsevzetí na příští rok mám, že si je konečně ušiju 😀

kuna
5. dec 2014

@katka82 mně se strašně líbí ty zástěrky, to je jako za nás! Moc se ti povedly!

koki_melo
5. dec 2014

@kuna viď, ty zástěrky jsou super!!

Hele, stříhala jsem v 10 a pak se s vámi vypindávala. Největší drbka je s kapsama, to prošívání musí být hezké a přesné. Vlastně nejvíc času zabere pro prošívání, a dvojité šití...mám je šité tak, jak opravdu džíny mají být šité, aby se ti pak nerozjely při prvním kozelci, které běžně s dětmi metáme na zahradě. Pas je do gumy, aby byl flexibilnější, když si dám kachnu se šesti 😉 .

caramilla
5. dec 2014

@katka82 zástěrky super

daisyr
5. dec 2014

@koki_melo slimky a všeostatní super, ale ty nohy... 😀
@jitu22 moc krásné a už vidím využítí těch pásek v praxi, super nápad!
@macin73 jojo, člověk by to tu neměl číst, duha na mě stále odněkud vyskakuje a moc se mi líbí a ta kuličková dráha by se určitě dětem také líbila.... 😝

daisyr
5. dec 2014

@katka82 přesně, jak píšou holky, zástěry = vzpomínky na školu, hezké to máš 😉

palosek
5. dec 2014

@koki_melo 😀 😀 😀 krásný žužu 😀 😀 Dcera prý ...žužu můžu... 😀 😀 😀 Klidně sis je mohla zúžit ještě víc 😀 máš ještě rezervu 😉 Nejvíc mě chytly ty kapsy 😵

palosek
5. dec 2014

@katka82 😵 😵 puntíkatá tunička a zástěrky... krása....ty se ted ve školkách už moc nevidí, ale ještě před 10lety v tom i mé děvčata chodily 😉 A že jsme neměli tak flekatá trika....

petkasv
6. dec 2014

@koki_melo ty jsou bozsky,ja teda slimky mam jedny do kozacek v zimne a hezky si me naladila,uz vim co si usiju az nebudu mit roupama co delat,jsou fakt krasny 😵

koki_melo
6. dec 2014

@petkasv moc díky! Uz jsi doma? Uz je lip?

katka82
6. dec 2014

Holky díky moc za pochvalu zástěrek 😉 🙂 to tak zahřeje 🙂

petkasv
6. dec 2014

@katka82 ty jsou bozi,decentni a fakt hezky 😵

caramilla
6. dec 2014

Já přihazuji bodýčko pro Kryštůfka.

koki_melo
6. dec 2014

@caramilla teda ten vyrostl!!! A tricko krasny, sekne mu 😆.

petkasv
6. dec 2014

@caramilla to je krasavec,fakt nadherny kluk 😉

ucitelka70
6. dec 2014

@caramilla podarený mládenček, ako vidím, páči sa mu pred objektívom 😉

crawler
6. dec 2014

@koki_melo jsi talent roku! nechápu,jak jakože "začátečník" může v rámci 1 dne zkonstruovat střih a ještě to ušít 😲 a to říká tryskomyš 😀 😉 klobouk dolů - taky bych si měla začít šít na sebe, ale právě si netroufám na ty střihy -neumím to☹ Jinak teď to neber jako, že jsem hnidopich,ale na fotce to vypadá, že jedna kapsa je o ca 1,5cm výše než druhá - vzhledem k tvé preciznosti to bude nejspíše focením, tak než bych to dala na fler, tak bych to přefotila, protože nevím,jak ostatní,ale mě to upoutalo jako první věc,když už jsem se na ten zadek tak důkladně dívala 😀

@caramilla šmankoté! bodýčko je bohužel úplně zasunuté v pozadí,protože to dítě a ty fotky jsou prostě dokonalé 😵 nějak pořád nevím, zda líp fotíš nebo šiješ - máš neskutečný talent na obojí 😲 ty jsi těch hřiven teda dostala z hůry!!!

@katka82 jak bylo řečeno, ty zástěrky jsou kouzelný-je to překrásný retro 😵😵😵

katka82
6. dec 2014

@crawler jo retro to je moje 😉 🙂
@caramilla nádhera 😵 taky mi přijde že nějak vyrostl 😉

caramilla
6. dec 2014

Všem moc díky. Fotila jsem u pratetičky, má tam úžasné světlo, i dneska v tom dešti tam bylo krásné světlo, má velké fr. okno na východ, fakt luxus světlo, jsem jí říkala, že si to tam pronajmu 😀
Byli jsme tam na obědě a když jsem viděla to světlo, tak jsem si domů došla pro foťák 😎

@katka82 Zavlasatil se, já ho na některých fotkách ani nepoznala 😀

@crawler A manžel má talent dělat fotogenický děti 😀

sisikana
6. dec 2014

@koki_melo panejó, to je postava! ty kalhoty jsou moc krásný! 😵

@caramilla nevím proč, ale pro děti vybírám spíš světlý, jasný barvy..ale tohle boďo vypadá super!! malýmu moc sekne.

ušila jsem 2 dinosauří trika, původně měly být obě pro juniora, ale jedno mu bylo dost dlouhý a starší sedlo jako ulitý - jen rukávy má 3/4, tak přemýšlím, že je ještě prodloužím..

caramilla
6. dec 2014

Ještě jsem dofotila produkci minulého týdne. Mum and Me pro kamarádku švagrové, požadavek byla muchomůrka a sovička. A tričko je pro Šimona, jednoznačně si tu v tom komínku látek vybral tuhle, před Matoušem jsem ji zuby nehty bránila, aby mi zbylo na tričko pro Kryštofa, protože to je jeho barva. Tahle látka se opravdu povedla...

caramilla
6. dec 2014

@sisikana Jsou super, prdni tam náplet a je to.
Já jsem zastánce světlých barev pro děti, dokonce ani černý kočár neuznávám, ale Kryštofovi tmavá modrá opravdu hodně sluší, takže jsem udělala výjimku. Ještě má jedno stejné s autíčkama, ale to budeme fotit, až někdy, až ho bude mít na sobě 😉

koki_melo
6. dec 2014

@crawler Evi, ano, máš pravdu s kapsou, taky jsem na ty fotky koukala, jsou blbý, vyměním je, až mě někdo nafotí, ono fotit vlastní prdel a vyskakovat přitom na schůdek, aby to vypadalo líp a lítat k samospoušti je trochu náročné. A ano, umím to líp, jen nebyl prostor.

Střih - přečti si to radši znovu, psala jsem, že DOPORUČUJI ZKOUNSTRUOVAT SVŮJ, nikoliv, že jsem jej dělala sama, použila jsem střih na kalhoty, který jsem měla a ten postupně zužovala a zvětšovala, podle toho jak bylo potřeba. Navíc jsem měla hotové stejné kalhoty kupované a tak nebylo až tak těžké odkoukat, kde je potřeba přidat a kde ubrat. Proto jsem i napsala, že než se s tím takto pinožit, tak je lepší ho udělat hned kompet pořádně. Já jsem chtěla kalhoty rychle, tak holt to bylo za cenu trojího zúžování.
Jinak udělat střih zas není až tak strašně náročné, nekreslím to jako ostatní na látku, musím si jej nakreslit na papír, ale není to nic, co by průměrně inteligentní jedinec nezvládl. Nezáleží na tom, jestli je to "začátečník", za kterého se už teda rozhodně nepovažuju ,záleží na tom, jak zvládá geometrii. Konstrukce není až tak o šití a ale o geometrii, troše matematiky, pečlivosti...troufám si tvrdit, že střih narýsuje chlap, který v životě nedržel jehlu v ruce.
Ostatně, vzhledem k tomu, že jsem je dala na Fler, tak ten střih musím umět rychle udělat, protože se je může objednat kdokoliv. Až je teda přefotím, holt stupínek a skolióza nejsou úplně vhodný parťáci.

sisikana
6. dec 2014

@caramilla ta modá autová je lillestofe? já mám teď objednanou podobnou - taky klikatou silnici, ale zelenou a s autama. "moje" paní lillestofová, jediná široko daleko měla teď 12% slevu na všechny látky, tak jsem si hned naobjednala zásoby..jako bych toho mělo málo, že 😅
tuhle jsem klečela na zemi, hromada látek kolem mně a chlap, jak šel kolem a prej: tady to vypadá jak ve velkovýrobně v bangladéši 😅
jdu prodloužit ten rukáv..