Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@bordino no super.. mne uz chvalabohu dosarapatil.. chlap na atb. 😒 cista hruza tieto choroby..
@caramilla vy ako? uz je to u vas lepsie? ja mam dnes volno.. kedze stroj nereze 😕 a ten vrchny noz je tak silno prikruteny, ze ho odtial neivem vykrutit.. chlap spi 😅 dnes sme s kamoskou piekli perniky.. zostali 3ks 😀 deti vsetko zjedli :D 🙂 ale dobre boli.. upeciem este jednu varku .
nejaky tip co usit otcovi, ktory naozaj vsetko ma?? 😅 alebo aj zakupit?? som v koncoch 😖
@lenasss @caramilla mne se tyhle libi nejvíc. Jinak me teda výsledek zklamal, prislo mi, ze tam nic převratného nebo co by výrazně trklo do oka, nebylo. Nebo mi snad telefon neukazal všechny fotky? Ty ses toho účastnila?
A bez vanoc nee.. Ja mam rada tu dobu - pohádky, cukroví, langose na vanocnich trzích.. 😁
@caramilla Moje 😀
Trochu jsem si fandila, ze by se mohly libit, prislo mi, ze presne splnily zadani, byly jednoduche a pritom elegantni a ryze damske a panske....no jo, nebyl cas, puvodne jsem chtela jine zdobeni, ale mela jsem na to den, tak holt jsem delala z toho, co bylo doma...
@koki_melo já jsem si to skrytě myslela, že jsou tvoje, ještě jsem tam chtěla napsat @koki? Ale pak jsem si říkala, že kdybych se sekla, že by to tu dotyčnou třeba mohlo mrzet. Ale fakt jsem tě tipovala! Kdyby bylo na mě, tak tyhle tvoje vyhrajou, mě se ze všech líbí nejvíc.
Ale oni vybírali asi podle mě to, co se bude nejlépe šít ve velkém. Podle mě, jinak není možná!🙂
@zojec Děti zdravotně už lepší (ale bojím se napsat dobrý, minule jsem to napsala a pak se prudce zhoršil jejich stav🙂, v noci i klidně spaly, v noci bolelo ucho mě a ráno manžela 😀 😀 😀
Tátovi šije Ježíšek v mé dílně tričko s obrázkem, který malovala Jasmínka. Jestli to bude nosit, nevím, ale bude krásné! 😵
@terezita Já mám ráda, když je po Vánocích, 27. 😀
Vánoce mám ráda, když mrzne a je sníh, ale letní počasí a chřipky to mi na Vánoce nesedí...
Zástěrek jsem se neúčastnila, měla jsem na ten týden hrozně zakázek a další práce a uzávěrka byla asi týden, prostě jsem to nedala, i když jsem chtěla. Ale určitě bych se neumístila, protože já bych ušila nějakou šílenou vopičárnu, co by nikdo už nedokázal ve velkém reprodukovat 😀
@koki_melo Tý jo, začínám litovat, že jsem se neúčastnila, zní to dobře! 😵
@lenasss Jo, tak to jsem ráda, že i ty cítíš změnu, protože jinak by byla ostuda, že jsem tvůj talent tak přehlédla 😀 😀 😀 Hlavně mi přijde, že poslední dobou máš ty věci výtečně promakané a precizně ušité... 😉
@sinala a které zástěrky jsi šila ty? 😵
@palosek Pokud by se balík ztratil, tak je to jejich průser, protože na papíře by nebyl tvůj podpis, ale tvůj falšovaný podpis, což by se dokázalo. Nechápu, že si to lajsne, u nás občas dá za plot a podepíše si, ale třeba mi to zavolá a domluvíme se, za plotem to je bezpečnější, když to není nic křehkého, tak to tam prostě hodí 😀 Ale i tak, průser by měl on, protože na papíře nebyl můj podpis.
U nás jezdil skvělý pplák asi před 2 roky, balíky mi dával osobně, ale podepisoval si to v autě, aby šetřil čas, s mým souhlasem. A normálně ho za to vyhodili. Nemyslím si, že by ty balíky kradl, bylo mi řečeno, že jej vyhodili, protože si podepisoval sám papíry. Byl hrozně ochotnej a i v neděli jsem se s ním na mobil mohla domluvit, že v pondělí v 8 nejsem doma a ať to doveze odpoledne... jó, někdy je svět nespravedlivý 😝
@zuzkasim Ó děkuji! 😵 😵 😵 Ladila jsem tričko přímo na mamce, tak snad jí sedne, slušet jí bude určitě. Je zajímavé, ze tahle modrá mě z té kolekce LOVE nejméně nadchla, nelíbila se mi vůbec, ale mámě jsem zkusila všechny ty látky a ani jedna jí nesedla a tahle na ní vypadala úplně dokonale, hrozně ji rozzářila. 😵 Kdybych to nezkoušela, tak jí ušiju to tyrkysové a to by jí vůbec neslušelo.... někdy je to fakt záhada to třefit 😎
@caramilla Mína Art paráda! Trika pro mámu super!
Díky ženy za pochvaly zástěr a fotek, byla jsem z výsledků zklamaná, že skončily vlastně někde na konci a jsou jakože hnusný a nevkusný, mě přišly skvělý, zejména ta prezentace. Hodnocení je asi hodně subjektivní, ostatně jako u většiny soutěží, tak mě to přestalo trápit, děkuji vám 😵 .
Zdravím, ženy!
Pravidelně vás sleduju a kochám se vašimi super výtvory!
Byla jsem se koukat na různých vánočních trzích, koukala jsem hlavně po stáncích s šitým oblečením, viděla jsem krásné mikinky ze svetroviny, capáčky z ní taky vypadaly moc dobře, tepláčky z warmkeeperu,.. některé vzory bylo jasné MTX 😀.. ale nikde jsem tu nenatazila na Lille.. 🙂 že bych prorazila?
A s tím souvisí moje otázka... v červnu bych snad měla dostudovat a pak mít konečně ČAS.
Kamarádka mi nabídla (pracuje v Konzumu a zaštiťuje farmářské "trhy" - 4 stánky v obch, centru), že bych si tam mohla zkusit jednou za čas něco prodat - není tam žádný nájem.
Jak je to s tím prodejem?
Když si vydělám méně jak 68 000 za rok, tak to nemusím nikde hlásit, atp.?

@bordino Obrázek je super!