Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@zuzkasim Zuzi, ale to se učitelů netýká, nebo čtu blbě? Tam jsou akorát školy zřizované MV. Jinak tedy myslím, že šití (Tvoje určo, když děláš patchwork a pod.) se do uměleckých činností stoprocentně vejde. Já v práci řešila vedlejšák učení a nikdo neměl problém, naopak ředitel ocenil, že podávám písemnou žádost a nedělám to na tajňačku jako jiní.
mna dnes dcera nacapala pri siti darceka. tak som jej vysvetlila, ze darceky nosi jezisko, ale ze sa aj obdaruvame medzi sebou.. ze to bude prekvapenie.. tak som zvedava, ci vyydrzi nepovedat, lebo hned odhalila pre koho to bude :D :D
@caramilla tricka su super, tiez nejake posijem chlapom v rodine, aspon po dome co v nich budu chodit.. mam tu este aj 100rocne pikeee, to je taky prijemny matros na doma 😀
@palosek já jsem to právě vyřešila tak, jak píše @zojec - řekla jsem, že dárky nosí Ježíšek, ale že si na Vánoce lidi dávají dárky, aby si udělali radost a protože se mají rádi a taky proto, aby toho Ježíšek nemusel nosit tolik. Nejdřív jsem vymýšlela, že se věci ode mě dají dozadu a rozbalí se, až půjdou děti spát (nás bude na Vánoce asi 20, takže se vše nestihne rozbalit včas. Ale takto mi to nakonec přijde lepší. Já bych asi nedovedla našít tak, aby ona to neviděla a přišlo mi prima ji do toho zapojit, baví ji to a učí se nejen dostávat, ale i dávat a myslím si, že to nakonec je tak lepší než ten výlučný Ježíšek 😵
@palosek já mám právě nastříháno na mnoho dárků. Jášovi je to jedno a Jolča prostě věří že u mě Ježíšek taky dělá objednávky 😀
jinak už i ona dělá dárky, kreslí obrázky a Ježíšek je odnáší + že něco si dáváme mezi sebou. Dneska třeba důležitě popisovala ty hrnečky, ty budou od ní 😀
@zuzkasim já jsem při práci ještě chodila učit do firmy angličtinu (učím biologii, chemii + různé přírodovědné semináře, životní prostředí atd.), tak tam střet zájmů nehrozí. Ale svolení zaměstnavatelé je třeba na každý vedlejšák. Studenty mých kolegů jsem nakonec víceméně odmítla doučovat, protože vzít si za to peníze by mi přišlo neetické a dělat to zdarma ve svém volném čase, to jsem zase nechtěla,měla jsem ho fakt málo. Ale svoje jsem doučovala a konzultovala samozřejmě zdarma, od toho mě měli 🙂
máte niekto emos wireless thermostat? potrebujem poradiť
A po 11 tričkách s mandalama konečně změna 😉 .
Ale zdá se mi ta mikina nějaká vánoční 😀 😀 😀 v červenci nevím nevím, budem za divný 😀 😀 😀 ještě budou mandalový legoše a ňáký tríčo, ale už nemám sílu dneska. A mám pocit, že mi to malý dítě nějak rychle roste!
PS. ne, těch 11 trik jsem opravdu dneska nešila 😉
@koki_melo ty sa zdokonaľuješ z týždňa na týždeň, je to fakt perfekne zapracované, krásne ušité a zladené
@ucitelka70 vďaka! snažila jsem se! 😀
@kuna ó díky, ten kombinační dar se jmenuje "bedny narvané látkama" 😀. Musím to likvidovat, protože kupuju pořád a nemizí to. Pak dám echo, jak dopadly ty keprovky po více praních, jestli jsou hezký a nesežvejkaný, protože se s nimi dobře dělá, nejsou tak tlusté jako lemgumky a na sportovní věci vypadají docela i hezky, dobře se našívají a v neposlední řadě, nejsou tak drahé jako FM stružky....ono se to nezdá, ale onehdá jsem lemovala výstřih a kapuci Justý FM stužkou a ono si pak spočítáš, že jen lemovačka tě stála pajdu...
@daisyr rdím se 😵
@koki_melo móóc pěkná. Já právě stříhám trička z toho hubičkovýho úpletu od Tety Emy a zamilovala jsem se. Asi se nehodí, aby třicátnice nosila tričko s mochomůrkama, co?
Jinak se nenudíme, po škrkavkové párty jsem právě objevila blechy, to kotě mus být hrozně osamělý, že domů furt tahá nějaký zvířátka
@bordino http://www.fler.cz/zbozi/mama-ma-opicku-y-ihned... 😀 😀 😀 a holky maj hnedy a tyrkysovy

Ta biobavlna je dost příjemná!
@caramilla mam jeste kousek vlaku na hnede od swafinga, holi ji kdysi braly z mylly. Ale bylo by toho tak na PD.