Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla díky moc za shrnutí fotografování, s tou uměleckou fotografií jsi mě pobavila (našikmo) 😀. Já se nesměju ostatním, taky tak někdy fotím 🙂
K tomu běhání s foťákem - když jsem před rokem foťák kupovala, právě jsem si na tvůj popud koupila i tu pevnou padesátku a připadala jsem si pak děsně profi, když jsem lítala venku s foťákem blíž a dál a válela se po zemi, aby byl dobrý úhel 😀. To teda byl v létě, v bahně jsem ještě neležela, profík ještě nejsem 😀
Sila som pulky, ktore som olemovala pruznou lemovkou. kupovala som ju v detivbavlnke. no velmi farbi nozicky. nenapadlo ma, ze by to malo robit. prosim, poradte, co s tym. dakujem
@ringcoriel to by mě nenapadlo, že bude lemgumka barvit...dělá to i po vícero praní?
@ringcoriel Ja som ich dopredu predpierala na 60C a az potom sila. Potom uz nefarbili, len to je skor rada do buducnosti..
prajem Vam stastne a vesele vianoce dievcata
Sice čtu, ale od zahájení starostování vůbec nestíhám šít. ☹ Dnes chci alespoň vám všem popřát požehnané vánoční svátky, zdraví, štěstí a málo zlámaných jehel, času na šití, kolik toužíte a děkuji za všechny vaše rady a nápady. 🙂
Baby všetkým Vám prajem krásne vianočné sviatky plné radosti,pokoja a hlavne s ľudmi,ktorých máte najradšej🙂))
@ringcoriel lemgumky velmi barví. Hlavně černá, zelená. Já už předepírám normálně to hodím do umyvadle do horké vody a teče z toho dost.
Vyprat pulky v ruce... V pračce se mi celý pulky kromě zipů obarvili do zelena.... Po jednom praní už to pouštět nebude
Já do Vánoc stihla ušít celou jednu věc - boxerky pro chlapa... došila jsem je 23. večer 😀
Největší odměna pro mě bylo, když chlap nechtěl věřit, že jsem je šila. Jak je vybalil, tak na ně chvíli koukal a pak řešil, že než si je bude muset vzít, tak se budou muset vyprat. Tak jsem mu na to řekla, že to už prošlo pračkou a suškou. A on se podivil, že kdy jsem je stihla vyprat a vysušit. A já na to, že trenky ne... A pak bylo chvíli ticho, kdy mu to došlo a jen nevěřícně koukal na mě, na trenky, na mě, na trenky, ... Říkal pak, že ho ani nenapadlo, že by mohly být šité, i když věděl, že jsem mu něco šila. Tak to mě potěšilo fakt neskutečně 😵 😵 😵
U nas Jezisek taky nadeloval. Pro mladsi bile saty s korunou a plastem a pro starsi kluka na tuleni do postele. Ma ruce na suchy zip, aby objeti bylo pevne 😉
Jak jste tuhle resily, jak deti vidi, ze sijete a darky pak prinese Jezisek.... Davala jsem synovcum rytirske kostymy, co holky uz videly. A hoky klukum pysne oznamovaly: " To sila pro Jeziska mama!" A bylo...
Dva náročné dny jsme přežili, zítra nás čeká ještě jeden, ale až odpoledne, takže musím nabrat zatím dech. Letos to bylo zase náročnější než minulý rok, 4 maličké děti u stromečku je fakt masakr... 😠
Házím pár fotek. Letos jsme měli rekord v počtu osob, které u našich trávili Štědrý den 😝 Nejlépe bodoval můj manžel, který 14 dní koukal, jak vyrábím trička s aplikacemi pro celou rodinu, a tak mi dal k Vánocům také tričko s aplikací (vyráběl 24. 12. od 3 do 4 ráno 😀 ). Vtipnou historku ještě přidávám - ségra udělala na stůl dekorace s větviček ve tvaru srdíček, a dostaly jsme za úkol s Pájou poskládat ubrousky do nějakého tvaru, hodinu jsme googlily a skládaly pokusy, nic nevyšlo, tak jsme nakonec vymyslely, že by to chtělo také srdíčka a už jsme neměly čas googlit, tak jsme něco halabala poskládaly z ubrousků a byly spokojené, že to je celkem hezké. Přišel můj manžel, že jsou srdíčka špičatá, vzal ubrousek a během chviličky zkušeně poskládal překrásné srdíčko. Zeptal se mě, kde sedím, že ho dá mě. Ale mě zatrnulo, zezelenala jsem a zmodrala s představou, na co potřebuje umět skládat srdíčka (origami se fakt nevěnuje a hotelnictví nedělá 😀 ). Prý mi to nemůže říct, takže mé scénáře v hlavě se ještě zhoršily. Pak přišla švagrová a stále se ho vyptávala, jakto, že to umí, tak řekl, že ať počká, že pointu uvidí... to už mi začalo svítat (manžel každý rok vymýšlí, jak mi pod stromeček zabalí peníze, dárky nedostávám, ale vždycky peníze v nějaké podobě, každý rok něco nového🙂, takže mi začalo šrotovat, jak skládal peníze a naznala jsem, že to přece je nemožné tohle složit s bankovky).... Pointa opravdu dokonalá 😀 Jen jsem si tílko dnes odmítala vzít na sebe do kostela v obavě, aby mě lidi neoškubali 😀
Jinak ještě foto caramillí kolekce, Auta, které dostal Šimonek s Matoušem, biblické vyprávění a dědeček s Kryštůfkem atp...
Jo a ještě vtipná byla Mína, když rozbalil brácha tričko od ní, tak říkal "jé, kdo mi dal takové tričko" (myslel si, jak Míně nahraje a ona řekne, že ho vyráběla ona - tak jsme o tom mluvily, že něco si dáváme my ostatní a něco Ježíšek) a Jasmínka suverénně odpověděla "No, přece Ježíšek, ne?!"
@kamishek @petkasv holky díky, ale ta koženka se mi nešila vůbec dobře. Nechtěla se posouvat a stehybyly moc u sebe, nepřišla jsem na to co s tím, tak jsem šití koženky ošulila jak jen to šlo, na druhé straně jsem radši prošívala látku než koženku... Jestli někdo víte co udělat aby mi to příště šilo líp, budu ráda za každou radu...třeba je to mašinou, třeba mnou...

@bury Mína maluje taky líp jak já 😀 😀 😀 😀 Naštěstí v tomto směru je po tatínkovi, který maluje úžasně, já neumím ani domeček 😝