Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@argo1 tam jsem v živote nebyla, nastesti. Asi bych neodesla 😁 Toto je kostymerna Em. Docela ji zavidim, ale uz ji pomalu dohanim, konečně jsem si zacla sit i na sebe 😉
@caramilla do ikea mirime pristi týden, dostali jsme od jeziska papirky na "křeslo" 😍 mam tam už věčnost vybraného usaka, tak konečně bude nas! A teda pracovnu bych taky rada zarizovala! 😉
@terezita Tý jo, ty šatičky jsou fakt všechny Em? To je nádhera!
Pracovna mě fakt baví, protože si konečně zařizuju něco podle sebe s tím, že to je dělané jako pracovna a nejsou tam nábytky, které se nikam jinam nevejdou, rozpadávají se a nejsou vůbec pro pracovnu vhodné. Krásně si to rovnám a třídím, navíc manžel vždycky hodinu, dvě hlídá děti a já tam jsem sama, nahlas si pustím hudbu a relaxuju. Je to celkem dost práce a ani není příjemná (nanosila jsem tuny látek, mám od toho olezlé ruce), ale celkově mě to baví 😵
@caramilla moc se tesim na výsledek! 😍
Saticky tam jsou dvoje. To na zacatku jsou trika s dlouhým rukávem 😊 a původne její byt neměly. Ale kdyz mne se tak libi! Nemela jsem to srdce dat je pryč 😁
Tak jsme měli dopoledne jet ke kamaradum parit na silvestra a muz musel do práce.. Snad se do večera vyhrabem..
Jak udelat mamince radost na Silvestra. Kdyz si necham na minutku na kresle rozpracovanou mikinu a ostre nuzky, prijde batole a prosmikne mi do ni dirku! Nejdriv jsem videla rude, je na blbem miste, ale nastesti je svetrovina zihana a celkem dobre se to dalo stahnout. A k tomu jsem ho skoro chudaka zapichla, jak jsem mu ty nuzky vytrhla, vyletela mi ruka a pristala kousek od jeho oka, uplne se mi udelalo zle, cert vem mikinu... ☹ ☹ ☹
@terezita Viď? Já mám pocit, že moje produktivita hodně poklesne, nejradši bych tam jen tak seděla a kochala se a v hlavě projektovala co z čeho bych ušila. Ale nevyšiju to ani do smrti! 😠
A to se ještě pak těš na průhledné šuplíky s kónama srovnanýma podle barev, na to jsem teď čuměla 10 minut a pak jsem šla zavolat manžela, ať se jde podívat, jak je to krásný 😀
Baby Silvester oslávte bez ujmy na zdraví a Šťastný Nový rok 2015 Vám všetkým želám 😀
Tak holky, přeji nám všem krásný a úspěšný rok 2015 plný zdraví a štěstí. 🙂
Dievcata, idem si po radu. Chystam sa minut peniazky od jeziska na sijaci stroj. Vo finale vyberam z dvoch: janome 423 alebo brother ds140. Otazka je ci zobrat mechanicky,alebo ist do elektronickeho? S vasimi skusenostami ktory by ste brali? Dik
Dievčence z čoho šijete detské kukly a aj pre dospelého?Čo je najvhodnejší materiál? 🙂
@sinala Na kóny je to určitě dobrý nápad, ale s těma problém nemám, u těch je i při skladování na výšku dobře poznat, o jakou se jedná barvu. 😉 Spíš mi jde o nitě 1000 a 500 m, protože hlavně Aspa v 500 m, když mám narovnané v krabicina výšku, tak přes tu růžovou špulku barva vidět není. Zvažovala jsem, jestli mi manžel u šicího stolku neudělá takový ten výjezd jako na klávesnici k PC a tam bych měla nějaké nízké plato (cca 5 cm na výšku) a v tom by byly ty nitě naplocho. No, třeba @caramilla vymyslí něco lepšího nebo jestli má tip někdo další, sem s ním. 🙂
@alenf Když už je tu řeč o kukle, tak házím dnes můj poslední počin. Nositelná verze je to tedy první, předcházelo jí několik kukliček z fineribu a jiných pružných materiálů. Tohle je dvojitá kukla z merina z MTX, olemováno fineribem. Chtěla jsem, aby byla dobře do čela, ale nakonec jsem měla problém, aby byť je dost těsná, nakonec pořád nevyjížděly ven ouška. Malá mohla mít ty tváře víc zakryté, ale ono tyhle syslecí tváře jen tak nikam neschováme 😉 Víc merina už nemám, rozstříhala jsem poslední zbyteček, co mi zbyl po mém triku, tak to snad bude OK,

@caramilla Tvoje zimní i snídaňové fotky jsou úžasné 😵 😵 😵
@terezita Krásné PF! Evokuje mi kostymérnu ČT 😉