Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
no je sranda vidět, že každá máme trochu jiný vkus... já si zase říkala, že ta kombinace látek u těch posledních šatů je fakt zvláštní... no asi to na fotce vyzní jinak, než v reálu - je to focené předpokládám za umělého světla, ale takhle z té fotky se mi k sobě ty dvě látky vůbec nehodí (můj ryze subjektivní názor)... ty kytky tady vypadají jako hnědé, ale teda jestli je to bordó, tak teda možná i jo... jako ty druhé dvě kombinace jsou bezchybné a @petkasv moc sluší, ale tahle mi jednoduše nesedí... ale tak jestli se Jirkovi líbí, tak je to asi fuk, že? 😉
Já teda taky souhlasím s @macin73, taky se mi ta poslední kombinace nelíbí, resp. nelíbí se mi moc ty látky. Ale možná v reálu jsou fialovější a hezčí, ale ty ostatní šaty ti @petkasv sluší moc 😉
Jinak já náplet na tričkách mám ráda a zrovna si to teď na ty svoje trika šiju, ono to podle mně to břicho schová - aspoň to moje ala šestý měsíc jo. Ale musí být to tričko dost dlouhé a širší, aby se tam mělo co nařasit 😉 .
Holky to je fakt zajímavý, jak každej vnímá ty barvy jinak a každej má jinej vkus 🙂 mně se @petkasv nejvíc líbí v těch růžovejch 😉 je to takový něžný. Sukně je odvážná a to nadzvednutí je takový zvláštní, vůbec nevím, jestli se mi to líbí, nebo ne. Každopádně je to vše slušivý a je super, že jsou fotky s modelama, páč to prostě hnedka jinak vynikne 😉
@petka sv 20 věcí za víkend a rovnou šly do světa? Tak to jsi hustá. Já za víkend zvládla akorát procházku, dort a uvařit, jsem looser. Ale dneska možná i nastříhám na pyžama a trika, J. mi nějak ze všeho vyrostla. Šaty pěkný, ale ta poslední kombinace se mi taky vůbec nelíbí, ale jelikož já nekombinuji pro jistotu vůbec, tak bych měla mlčet 😒 A souhlasím s ostatními, vážně ti to moc sluší! Jak jsi vlastně dopadla s tím pohovorem?
@sisikana Krásné kousky!
Já bych ty látky na poslední šaty musela vidět v reálu, ale líbí se mi to, že to jsou puntíky. Ale odstín šedé a bordó takhle z fotky posoudím špatně, látky doma nemám, tak nevím. Ale přijdou mi nejněžnější a nejvšímavější. Ty modré jsou hodně obyčejné a jak jsou jednobarevné, tak úplně Petře nesluší střihem, ty kytičkové dělají mnohem ženštější postavu. S pruhama víte, jak to mám 😀 Mě se tyhle pruhy od lille moc nelíbí a ani na Petře se mi moc nelíbí. A u šatů s kapkama bych udělala to přestřižení užší, na mě je moc takové rozšířené, chtělo by to méně, na mě je to moc důrazné. Tak, jak to měla Jieff užší, tak mi to přišlo postavě víc lahodící.
@caramilla to buď ráda. Bára má 8 m a tři týdy a už měsíc se staví u všeho a stáe. Dlouho se plazila jak meresjev a když si sedla, tak začala ječet, protože sama neuměla zpět na zem. V sobotu konečně přestala vytírat zem a leze po čtyřech- aspoň občas. Jinak největší zábava je tlačit před sebou hrazdičku, malou židličku a pochodovat. Nebo se opřít o psa. Nemá čas ani spát. Dnes spala celou jednu hodinu 😖 . Tak tak jsem stihla udělat knihu jízd za čtvrtletí.
@caramilla Peti, já teda s tím patentem šiju všechna trika, ale pravda je, že největší většinou 40, max 42, ale třeba jedna teta, které je 67, tak taky chtěla radši bez, že ten patent zdůrazní břicho...což je pravda, mohu potvrdit. A taky, jinak člověk šije s COL a jinak s cikcakem v zádech 😀. Jinak já jsem teda exot, ale hnědá, bordo, fialová vůbec nejsou moje barvy a tahle látka mě naštěstí obchází obloukem...což ale neznamená, že není hezká, hořčicoví práci na tyrkysu se mi taky nelíbili a zákaznice se o jedno triko porvaly...
Tak takový pozdvižení jsem fakt nečekala 😀
@caramilla víš jak je to s tou sukní, čoveče 😀 při chůzi to ohrnutí není vůbec ale vůbec není vidět, je to prostě jen pro parádu 🙂 ale líbí se, nejen tatínkům 🙂
ty poslední šaty mají fakt něco do sebe, ten podklad květů je hrozně tmavej, opravdu hodně tmavá bordo, ale když mi látky dorazily domů, měla jsem takovýto první vnuknutí, že ta kombinace bude dobrá a mimochodem, to že mi Jirka dneska řekl, že ty šaty jsou fakt pěkný, vůbec nic neznamená, ty šaty jsou ušité stejně tak dlouho jako modré a pruhy, nosím je do práce už dlouho a on až dneska si jich všiml 😝
holky nechcete někdo podprsenky? Objednala jsem, dnes přišly a poslali mi o číslo větší košíčky ☹ tak než je budu vracet, nabízím... jinak jsou moc pěkné. Velikost 80F
http://www.bonprix.cz/style/podprsenka-2-ks-v-b...
A ještě k těm posledním šatům ty kytičky mají stejnou barvu jako puntíky, ony totiž nejsou ty kytky ani puntíky růžové ale lososové, tak aspoň něco tam je stejné 😀
@caramilla jane art ten vnitřek šije z bavlny, píše to tam, že to je 100%bavlna tak ta je pevnější, tohle je úplet na úplet, ta riflovina má v sobě elastan a má vyšší gramáž tak ta to prostě strčí pod sebe 😉
jinak mě ta bordo s tou šedou ladí, ale každá to máme fakt jinak 😀 😀 já jsem na první pohled věděla že tyhle dvě budou spolu 😀
Já teda nejsem tak produktivní jako Petra, 20 věcí šiju tak měsíc, někdy dýl. O víkendu jsem fakt hodně pracovala a šila a výsledkem je jen jedno toto triko. A střihla jsem na pandy, šila jsem je teda v noci na dnešek a dodělávala ráno. Tričko jsem ale zase měla rozešité od pátka, takže prostě víkend = 1 věc a to jsem šila asi 8 hodin 😠
U focení dneska (málem jsem u toho pošla, bylo na nule a to je fakt už sakra kosa pro tyhle srandy) jsem byla dost v šoku u fotek, že prakticky není moc rozdíl mezi vypouklým mým živým břichem a polštářem. To jen tak, abyste věděly, jaký je taky reál, výjimečně není zatažené, ale nafouklé. A pak, že netěhotné nemůžou fotit těhotenské věci 😀

@petkasv strašně ti to na fotkách sluší!