icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

aerin
21. jan 2015

@zikie posli mail, poclu ti foto, co jsem prave vyfotila😀 dat to sem asi fakt nemam koule....

sisikana
21. jan 2015

@caramilla to zelený tričko je fakt bomba!!!! já miluju zelenou, kamarádka si ze mně dělá pořád srandu, že mě snad ještě nikdy neviděla bez něčeho zelenýho 😀
kolik se vás sešlo v díře?
taky by mně zajímaly ostatní modely, děcka dejte foto 😉

kornelia
21. jan 2015

@caramilla Kryštof je celá mamina! 😀

mooncaa
21. jan 2015

@caramilla Tak tolik látek, co ty fakt nemám. Ale mě právě vůbec nenapadne některé ty látky vůbec koupit a pak když vidím tvé kombinace, tak lituji, že ani pajcnout nemohu.

macin73
21. jan 2015

@caramilla tak nic... asi neumím fotit... sice světlo dnes teda nic moc, ale vyfotit tmavé oči proste neumím 😖

caramilla
21. jan 2015

@macin73 No, ty tmavé takhle nikdy nerozzáříš 😀 Já jsem kdysi viděla krásné fotky s takovýma zářivýma očima někde na Fleru nebo MMB a ptala jsem se tenkrát v diskusi, zda někdo neví, jak se to fotí Furt jsem dumala, jak se to dělá, no, to dělá asi Pán Bůh 😀 Pokud malého fotíš proti světlu a stejně mu to nezáří, tak prostě to neuděláš. Ale on má krásné tmavé oči, ne takové tuctově modré jako Kryštof a Orlík. Mě se tmavé oči hrozně líbí! 😵

kamishek
21. jan 2015

@macin73 a co zkusit ty fotky převést do černobíla? Já mám nejhezčí fotky právě když jsem byla mrně a ta černobílá fotka těm tmavým očím vyloženě sluší 😵

bordino
21. jan 2015

@macin73 tmavý oči jsou jako černá kočka - ať se snažíš jak chceš, na fotce je černej flek 😀

aerin
21. jan 2015

@bordino ach 😵
souhlas s tema ocima 😀 taky jednu pridam 😉

jitu22
21. jan 2015

Hurá, zas nějaké šití ode mě - fleecové prdeláčky se zdvojeným vnitřkem, aby šly i přes plínku. Na přání

caramilla
21. jan 2015

@jitu22 boží, stály za to ponocování 😀

kamishek
21. jan 2015

@jitu22 ty máš ty aplikace tak krásné a precizní 😵 😵 😵

zuzkasim
21. jan 2015

@jitu22 Krásné, jen jsem nepochopila ten zdvojený vnitřek, aby šly přes plenku?

kuna
21. jan 2015

@jitu22 jsou nádherné, aplikace je úžasná. Akorát jsem asi stejně natvrdlá, jako zuzka - proč bez zdvojení nejdou přes plínku?

laeela
21. jan 2015

@kuna jakože aby se daly použít jako svrchňáčky přes plínu.

aerin
21. jan 2015

tak ja to chapu tak, ze maji byt misto svrchnaku, ne?🙂

laeela
21. jan 2015

@kuna a stěžejní je tam to "i" 😀

a_lexa
21. jan 2015

@jitu22 ty jsou krásné a ta aplikace je vymakaná.
Holky, já jsem to pochopila tak, že byl požadavek právě na ten zdvojený vnitřek, ale aby je to nikterak nezmenšilo a vešla se do toho právě i plína. 😀 😀 Tak to jsem zvědavá jak to je ve skutečnosti. 🙂

daisyr
21. jan 2015

@caramilla Káčko se ti fakt povedlo, teda i manželovi 😉 No, bodyčko taky, to né že ne 🙂 A tričko super, teda, ale tobě fakt sluší všechno, kdejaký odstín, prostě super tě/se mít za modelku!

daisyr
21. jan 2015

@jitu22 povedly se ti moc a též si myslím, že dvojení je kvůli možnosti je mít jako svrchňáky 🙂

daisyr
21. jan 2015

@aerin ty sem hodíš fotky jen málokdy, ale mně se mi líbí, jak to máš hezky ušité 😉

caramilla
21. jan 2015

jo, vlastně, aby to nevypadalo, že nic nedělám. Ušila jsem ještě bílé merino body, ale to jsem nefotila...

caramilla
21. jan 2015

@daisyr Káčko je vymodlené a "vyblité", takže muselo být hezké 😀 😀 😀 Jen mi hodně paní na Fleru teď píše, že jsem to celá já a mě to nepřijde 😀

sufik1
21. jan 2015

@caramilla a jak to máš hezky rovný kolem krku. a rukávy taky pěkně sedí. Ale teda ty nožičky vypadají na tý fotce nějak pokroucený 😝 😀 😀 😀 😀

daisyr
21. jan 2015

@caramilla je pravda, ze má z tebe více než Jasmí, která je po tatínkovi 🙂

jitu22
22. jan 2015

holky, moc děkuju za pochvaly 🙂 To jsem nečekala, že to budou prdeláče s tajenkou 😀 Zákaznice chtěla, aby to bylo nahoře dvojaté, aby to posloužilo i jako flísáky a nemusela dávat pod to svrchňáky. Jsem zvědavá, jak to bude fungovat. Mělo by to být podle mě mezi nohama širší, ale to jsem nevymyslela, jak udělat, aby se to nikde nehrnulo, nevypadalo to blbě a netlačilo.

katka82
22. jan 2015
katka82
22. jan 2015

Nó tak jsem si to blbec předčasně odklepla 😀 😀
pár počinů za posledních pár týdnů 🙂

a_lexa
22. jan 2015

@jitu22 tajemství rozluštěno hurááá 😀
@katka82 moc pěkné to máš 🙂 a ta kravičková plína je boží 🙂

katka82
22. jan 2015