icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bury
9. feb 2015

@saaralota - super čepice 😉 Náš menší má takovou kupovanou a strašně mu to sluší - vypadá to v tom srandovně 😉 a i dobře sedí.

barcav
9. feb 2015

Ahojky děvčata, konečně můžu něco přidat, děsná nestíhačka, teprve došívám vánoční dárky, nabalila jsem si toho moc a do toho jsem zkoušela drátkovat, krásně šijete -stále se kochám, ale nestíhám komentovat 😵
tak tady pár počinů - pohanková panenka a kittina pro neteř, křížek a lapač pro kamarádku, šátečky na krk,náušnice a zimní divoženka - chtěla jsem si vyzkoušet tutu sukýnku 😀

sufik1
9. feb 2015

@barcav no ta víla je úplně bombastická

aerin
9. feb 2015

Hoj hoj🙂 Tak jsem zas něco ušila, prototyp merino šatů, měly být pro Dorku, ale z velikosti 86 se nějak záhadně stala tak 98/104 :-P Takže pózoval Zakouš 😀 Vkládám původní i předělanou verzi 🙂 (Takový nesmělý pokus, nevím, jestli o to bude zájem....a zatím ani nevím, jak to nacenit 😀)

aerin
9. feb 2015

Jo a to šedý merino miluju, hodí se snad ke každé z ostatních barev a je prostě boží!

ucitelka70
9. feb 2015

@barcav nádherná práca 😉

barcav
9. feb 2015

@sufik1
@ucitelka70
děkuji 😵

zuzkasim
9. feb 2015

Loni jsem objednala 1 metr mravenců z Lille, ale nakonec z něj šít nebudu, pošlu dál za nákupní cenu - 360Kč.

zojec
9. feb 2015

sila som do noci pirata :D fotky len z mobilu.netusim kde som dala nsabijacku nas fotak...

alenf
9. feb 2015

Dievčence ahojte chcela by som Viki ušiť prvé gaťky(nohavičky),ale nemám strih 😒 .Viete kde by sa dal zdarma stiahnúť alebo odkial ich obkresliť?Mám 4 ks ottobre a ani v jednom žial nie sú,potrebovala by som takú 92-98 veľkosť. 😉

zikie
9. feb 2015

@barcav Ta divoženka je dokonalá.
@aerin šatičky jsou super,ale nejvíc se mi líbí midel!

zikie
9. feb 2015

@caramilla Když já si kvůli těm očím nikdy nedokážu prohlídnout co má K na sobě...

terezita
9. feb 2015

@alenf treba tu http://www.danamadeit.com/2008/07/tutorial-and-...
jinak si na googlu zadej pants free tutorial nebo schnittmuster kostenlos hose a vyjede ti toho tam dost

alenf
9. feb 2015

@terezita super,perfektné nápady,veľmi pekne ti dakujem 😀 😉 !!!!

aerin
9. feb 2015

@zikie diky🙂 model zoufale potrebuje ostrihat 😀

sophie32
9. feb 2015

Dievčatá už som sa tu raz pýtala, ale nedostala som žiadnu odpoveď 🙂 Neviete kde sa ta objednať climayarn alebo niečo podobné V menšom množstve ako 3kg? Vdaka velmi

caramilla
9. feb 2015

@barcav nádhera!
@aerin Šaty super, a máš krásné děti! 😵 😵 😵

Vkládám zase něco pro @zikie
Mělo to být Kryštofovo bodytriko z NOSHe, ale nakonec to jsou zase jen oči 😀 Já jsem se u prohlížení fotek úplně odrovnala 😵 😀 Podle mě má kukuč po mojí babičce, tak jsem jí u prohlížení fotek nahoru do nebe říkala "babičko, vidíš, jak je krásnej? Po tobě!" 😎

koki_melo
9. feb 2015
koki_melo
9. feb 2015

Zájemci prosím do IP, ideálně celé kusy, čeho je nad 1,5m střihnu.

dankakk
9. feb 2015

Baby pomooooc. Ako nastaviť overlock na riasenie?

zikie
9. feb 2015

@caramilla Co dodat... Je dokonalej!

caramilla
9. feb 2015

@dankakk napětí 8855, dif. 2 a hustotu stehu nad 3 (dávám skoro 4, ale ne úplně)

caramilla
9. feb 2015

@zikie díky 😵 Já jsem z něj fakt hotová, když si vezmu, jak jsem tu brečela, že chci holku a jak jste mě přesvědčovaly, že jednou budu z kluka totál hotová a já vám to skoro nevěřila - jako věřila, ale vůbec jsem si to neuměla představit, tak se tomu musím smát. Jo, zkušené matky! Už úplně chápu to, jak jsi kdysi psala, že máš radost, že budeš mít dalšího syna 😵 .
A když si vezmu, že modré oči mě nikdy nebraly, tak je to fakt pro mě osobní mazec 😀 😀 😀

dankakk
9. feb 2015

@caramilla dakujem!!!! Mala som to poznačené ale za pána to neviem nájsť...

ucitelka70
9. feb 2015

@dankakk dávno si neprispela, šiješ ešte?

mariast
9. feb 2015

@caramilla je nadherny... aj ja mam synceka a v tom veku bol tiez takyto sladky.. aj teraz je, ale uz je to betarik....

a_lexa
9. feb 2015

@barcav ta divoženka je úchvatná 😵
@caramilla ty Nosh pruhy jsou na tom bodynu dokonalý (v jednoduchosti je krása)! 🙂

zirka
9. feb 2015

@caramilla vzdy ked usijes nieco nove ( a take krasne), tak si dokupim latky a so zavretymi ocami snivam o coverlocku 😉

mehlo
9. feb 2015

@caramilla aaaaach! to bude ještě větší lamač dívčích srdcí než Petula. Hodím sem malou vzpomínku

caramilla
9. feb 2015

@mehlo prďolka, letí to, co?