icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mooncaa
10. feb 2015

@macin73 Koupila bych novou bundu, nebo to dala švadleně, ale sama bych se s tím nepatlala.

terezita
10. feb 2015

@kuna terstra jde zitra lovit. Psala na fb.
@ucitelka70 stoklasa. Zapinani na body, overalky, povleceni, polstarky, cokoliv.
@zirka ma rovnostehu je spousta stehu, co se da pouzit..

caramilla
10. feb 2015

@macin73 já zipy taky neměním, zanesla bych to ke švadleně, ty bývají na můj vkus hodně levné a pak se to určitě vyplatí 😉

caramilla
10. feb 2015

Tak tady snad vynikne to, co Kryštof modeloval 😀

bury
11. feb 2015

@macin73 - já bych se na výměnu zipu vyprdla.... 😀 teda když už, tak bych to nechala někoho udělat, páč ty nervy za to nestojí 🙂

palosek
11. feb 2015

@macin73 výměna zipu.... U me letité softshelky na podzim taky odešel ZIP... K výměně jsem se nerozhoupala .... Raději jsem si objednala softshell 10/15, ale ještě jsem do něj nerizla. 😅 😅 😅

bury
11. feb 2015

@palosek - taky řešení 😀

alenf
11. feb 2015

Dobré ráno holky,tak aj Viki má už odo mňa softshellovú bundu k jari 🙂 ,moja prvá aplikácia včielky bzučky 😀 ,snáď sa aj podobá na hmyz 😀 .

terezita
11. feb 2015

@alenf krasna!!! zrovna jsem nad ni slintala na fb 😵

alenf
11. feb 2015

@terezita ďakujem🙂

sufik1
11. feb 2015

@alenf nikdy by mne nenapadlo zkombinovat tyhle barvy, ale vypadá to moc dobře. Jen jsem zkoumala tu včeličku, jestli nemá křidýlka předkem dozadu, ale pak jsem usoudila, že je to umělecký záměr. Moc se ti to povedlo, krásná neokoukaná bunda.

sinala
11. feb 2015

@denimaty zkus koupit aspa pružné v galanterie, sila jsem s nima a dobré a sev před sítím poklepu kladivem, je to divná rada, taky jsem ji musela strávit, ale me funguje😀

alenf
11. feb 2015

@sufik1 ´dakujem🙂,ta vcielka je zväčšovaná z látky s nosorožcami tyrkysovymi,určite vieš ktorá 😉

sinala
11. feb 2015

@macin73 u nasvymena zipu stoji kolem 200 Kč. já jsem ZIP u zimní bundy vsivala 2 roky, původní byl ykk😀.

mikulka45
11. feb 2015

@alenf úžasná 😵 zase niečo iné...

evaon
11. feb 2015

@alenf Krasne su tie farby spolu 🙂

alenf
11. feb 2015

@evaon :D mám tajné zdroje :D

koki_melo
11. feb 2015

@caramilla no ale ty ses rozjela! 😀
Ja se uz tyden nutim neco udelat...a lenora je moje velka kamaradka.

bury
11. feb 2015

můj první pokus o patchwork - díky @zuzkasim za rady 😉 trošku se snažím zútulnit kluků pokojík. a dalo mi to teda hooodně práce 😀
a výbava pro kluky, až sleze sníh - nic novýho.

koki_melo
11. feb 2015

@bury ten je ale pekny! softky taky, ale polštářek úplně láká si na něj ducnout. krásně jsi to nakombinovala!

ucitelka70
11. feb 2015

@terezita a dali by sa využiť aj pri šití plienok? nemám umelé patentky a kliešte a kvôli 5 plienkam ani nechcem objednávať, tak špekulujem, či by tieto patentky poslúžili? a nenašla som na stránkach stoklasy.

caramilla
11. feb 2015

@bury Super!
@alenf naprosto úžasné!

alenf
11. feb 2015

@caramilla dííky 😉

katka82
11. feb 2015

@alenf kráááásnáá 😵 😵
@bury no tak ten polštář teda je 😵 😵 tu látku s WV broukama miluju 🙂 mam z ní povlak na polštářku 😀 😀

bury
11. feb 2015

@koki_melo @caramilla @katka82 - no holky řeknu vám, že to je teprve šití 😝 fakt mi dal celkem zabrat, ale moc mě to bavilo. Trošku mi tam nesedí ty červený pruhy, hlavně jsem si až na fotce všimla, jak je mám tak blbě poskládaný 😢 ale je to první pokus, tak další budou snad lepší 🙂 jinak díky moc.

genkai271
11. feb 2015

dievcata,ahojte. nemate niektora "navod" ako sa sije s kracajucou patkou? uspesne som ju namontovala (hura hura), ale nejak mi skace, nepriľne sa k látke 😖

genkai271
11. feb 2015

@alenf -paraaaaaaaaada 😉

koki_melo
11. feb 2015

@bury hele, kamarádka obdivovala moje šití...a nedávno jsem byla u ní na návštěvě a ukázala mi patchworkovou deku, kterou šije - RUČNĚ, všechny to kosočverečky a vrtulníčky a ornamenty a blbinky...všechno to mastí u televize růčo...

bury
11. feb 2015

@koki_melo - no ty v.le 😕 😕 tak to je teda síla.... já fakt musím říct, že tenhle obyč polštář zabere fakt dost času, snažila jsem se poctivě vše měřit a stejně mi občas někde ujel milimetr, což je už těch kostech hned vidět. zlatej úplet a oblečení 😀 musím říct, že to fakt obdivuju. a ručně??? na to bych se vy.....

zuzkasim
11. feb 2015

@bury Moc se mi líbí ten nápad s kopcem, na který jede motorka. A supr polštářek, dala sis s ním práci! 🙂