icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

alenf
25. feb 2015

@zojec vyborna je🙂

zojec
25. feb 2015

@alenf to je ten riflovy uplet 😉

alenf
25. feb 2015

@zojec aj som si hned myslela🙂

evap19
25. feb 2015

@lenasss To je nádherné miminko 😵

katka82
25. feb 2015

@zojec krásná sukně 😵 😵 tak snad se jí to jaro podaří opravdu přivolat 😉 🙂

caramilla
26. feb 2015

@denimaty Já myslím, že mám přímo ostružinově pojmenovaný z MTX, taková ne úplně tmavá barva, ale není světlá 😀

caramilla
26. feb 2015

@zojec S tebou se letos fakt těším na jaro! 😉

caramilla
26. feb 2015

@lenasss Bomba model 😀 Celá ty 😀

ucitelka70
26. feb 2015

@zojec my máme jar už od novembra, tu ani sneh nebol, napadol jeden deň - ukázal sa a na druhý ho už nebolo.... ale zato choroba sa tu drží.... sukňa je perfektná

palosek
26. feb 2015

@lenasss ten ale je 😵 😵 😵 😵 krásný 😵 😵 😵
@zojec taky se už těší, ma jaro....super sukně 😉 😉

bordino
26. feb 2015

nemáte navíc metr tyrkysových ještěrek - softu?

lenasss
26. feb 2015

další kousek do šatníku. Jsem dnes narazila v obchodě na razítka a přišlo mi to vtipné 😅 jen se s nima musím ještě naučit tisknout

saaralota
26. feb 2015

Holky, zkoušela jste některá dávat nažehlovačku přes šev? Co to udělá? Chtěla bych dát nažehlovačku zboku na nohavici, byl by pod tím šev...na sofsthellové kalhoty. Je to blbost?

argo1
26. feb 2015

@saaralota Nezkousela, ale podle me se to spravne neprichyti a tim driv odlepi. Ale je to jen moje teorie 😉

ucitelka70
26. feb 2015

@lenasss perfektné sú tie pečiatky, to sú od aladin?

ucitelka70
26. feb 2015

@saaralota ja som dávala.. a nepáči sa mi, nedávaj radšej

ucitelka70
26. feb 2015

@saaralota alebo dá sa - ale naželhovačku nažehli na osobitný kus, trebárs obdlžnik - a potom priši

lenasss
26. feb 2015

@ucitelka70 ne ne to jsou z Lidlu 😀 měli dnes u nás za 50kč a je jich 6 a ještě taková ta houbička,ale tam je barva na papír.

saaralota
26. feb 2015

@argo1 @ucitelka70 děkuju za názor, s tím nažehlením na zvláštní kus a přišití mě to taky napadlo, ale nevím... No asi je to teda blbost... myslela jsem si to, ale doufala jsem, že to někdo vyzkoušel a báječně to funguje 🙂. Tak to jdu vymyslet nějak jinak....

bordino
26. feb 2015

@saaralota báječně ne, ale dá se to 😀 chce to pořádně přižehlit špičkou žehličky, ideálně starou nenapařovací

bury
26. feb 2015

@lenasss - já mám ty razítka taky, ještě měli abecedu, kterou jsou si taky koupila a mám tam 2x E a chybí mi T 😠 😠 a účtenku samozřejmě nemám 😝

macin73
26. feb 2015

@ucitelka70 pekna nova profilovka 😵

jieff
26. feb 2015

@saaralota ja jsem nažehlovala reflexní ještěrku přes šev a dobrý. Půlka těla byla v ještěrkovém softu a druhá v jednobarevném. Na švu jsem přejela žehličkou podél zlomu aby se reflexka přichytla i v tom schůdku a drží a myslím, že to i dobře vypadá...

aerin
26. feb 2015

HELP! Holky nevite kde v BRNE nejlepe na pockani nabrousi noze do OL?☹ Zakusuje mi, fakt je ten sev hnusnej☹ Jsem zvedava, co mi na to reknou zakaznice, kterym to budu zitra odesilat☹((

denimaty
26. feb 2015

Holky, jak je podle vás nejlepší zakončit nohavice u kalhot z letního softshellu? Dcera jde příští týden na oslavu kamarádových 6. narozenin, tak jsem si říkala, že bych mu nějaké ušila. Ale neodhadnu přesně tu délku (je stejně starý s dcerou, tak cca podle ní), tak jsem si říkala, že je udělám malinko delší, tak to chci zakončit tak, aby je mohl nosit i trochu delší. Patent by byl dobrý, ale to se bojím, že není moc voděodolný, že by pak měl kalhoty dole brzy mokré.

sinala
26. feb 2015

@denimaty lemovací gumičkou

denimaty
26. feb 2015

@sinala Lemovací gumičkou má právě dcera, ale to se mi zdá málo pružné. Ale možná ji jen musím více natahovat, asi to vyzkouším, je to zase rychlé.

sinala
26. feb 2015

@denimaty gumičku musíš natahovat na maximum, pak to bude dobré

denimaty
26. feb 2015

Na maximum? Tak to já nenatahovala možná ani na 50%. Tak to musím zkusit, nenapadlo mě, že tolik? Díky.

crawler
26. feb 2015

@denimaty já teda nenatahuju na 100%,ale tak na 75%.Nicméně,dle mých zkušeností, bych na rostoucí softky doporučila stahování do brzdiček - mám vyzkoušeno na Fanym - nevyhrnuje se to,ani nepadá přes botu - prostě drží tam,kde má.