Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@lillyzelvicka krásný peněženky, ta třetí se mi líbí nejvíc 😵
@dankakk máš to krásný a přidávám se k davu - na pyžamo je to škoda 😀
jsem netušila, že na OL jde ušít totik rozdílnejch stehů 😲 kde a jak se to nastavuje děcka, existuje někde nějak univerzální návod? 😅
@kuna paní kuna kreslířka 😀 pěkný to máš 😉
@palosek našila jsem si několik tašek z ikeácké látky fredrikka http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/1018..., je hezky pevná a unese i hodně těžký nákup. Ta s rukama byla taky z ikea, myslím to byla tato http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/5172.... Původně jsem chtěla pevnější Lenda http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/6012..., ale neměli ji.
@bordino není stejná, podobná maji na látky-šiti.cz. Ale asi bude menší. Na archu je jich 12. Třeba ti to pomůže. 🙂
@ucitelka70 podložka do autosedačky, do kočíka, podbradníky, vložky do podprsenky, aj menštruačné, chrániče na nosič proti ožužlávaniu, na plienky sa obávam, že by tá bavlna nasávala vlhko.
Babenky nemáte nejaký overený postup na dvojitú čiapku, aby som tam ten rovnosteh nemusela dávat, teraz sa bojím že mi to povolí ☹
@kuna jéé, teď už to konečně chápu 😅 já jsem na to včera koukala a říkala si, že jsem asi úplně blbá, protože jsem to furt neuměla pochopit, co kam přijde našít 😀
@ja028 fotonávod na ušití oboustranné čepice má na blogu @sufik1 - http://susu-sufik.blogspot.cz/2013/05/oboustran... 😉
@caramilla tuhle barvu normálně nemusím, ale ty mikinky jsou k sežrání 😵 vůbec by mě nenapadlo zkombinovat ty rybičky s mintem, ale vypadá to suprově 😵
@macin73 ; @kamishek Přiznám se, že mě se ta kombinace nezdála. Mikiny jsem šila pro švagrovou, která si je u mě objednala pro kamarádku. O téhle kombinaci jsme se hádaly docela dlouho, mě se to nezdálo a navrhovala jsem jí mnoho jiného, ale neprošlo mi to. Nakonec jsem řekla, že na její riziko jí to ušiju, ale že to snad ani nebudu podepisovat logem, že to bude hrozné. Ale výsledek mě mile překvapil, netluče se to tak, jak jsem si myslela a je to celkem koukatelné. Ona fotka trochu zkreslí a ty odstíny modré zploští, ale i v reálu to vůbec oko netahá, což jsem strašně ráda. A sama sebe jsem teda zase přesvědčila, že i to, co se nezdá látkama k sobě, že bude hezké, v reálu může vypadat docela dobře.
@caramilla jo, to já taky kolikrát čumím jak puk, že TAKOVÁ kombinace (pro mě třeba fakt ani nepředstavitelná a klidně bych se hádala, že tudy cesta nevede) a ono to někdy fakt může vypadat dobře 🙂
A s čepkou neděkuj mi, ale sufikovi 😀 😉
@kuna děkuji převelice za procvičení... (a já furt, proč mě dneska tak bolí hlava 😝 😀 )
@caramilla já mužu cokoli zelenýho a takhle je nádherná! a nemůžu nikde sehnat úplet v týhle barvě 🙄 normálně jsem dostala chuť na žvejkačku 😀
@kuna no ty nám dopřáváš tréning teda! 😀 chápu to dobře, že ten výstřih jde jakoby celej zazipnout?? že jako zavřu hlavu v mikině?
@ja028 moc se ti to povedlo 😉
pustila jsem se do toho nařasenýho trika (dneska jsem doma s malým a budu i zítra). už jsem pochopila, jak to tam patří 😎 našla jsem na webu fopostup, bez toho bych to nedala..já ty střihy a popisy z burdy nějak nedávám 😅 pro mě je tak farbenmix, pěkně všechno krok za krokem a nejlíp i s fotkama 😵 díkybohu za šikovný švadlenky, co jsou ochotný fotit burda-postupy! 😵
@sisikana nene 🙂. Nejde to zapnout celé, šlo by to, kdybych tam ten zip neměla rozdělený na dlouhý a krátký, ale byl to celý jeden dlouhý. To rozdělení je tam právě schválně, aby to po zapnutí udělalo hezky symetrický stojáček.. A taky abych si tam jedním dlouhým ryyyyc nepřiskřípla krk 😀

myslela som miesto pulu napr..