icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
11. mar 2015

myslela som miesto pulu napr..

sisikana
11. mar 2015

@lillyzelvicka krásný peněženky, ta třetí se mi líbí nejvíc 😵
@dankakk máš to krásný a přidávám se k davu - na pyžamo je to škoda 😀
jsem netušila, že na OL jde ušít totik rozdílnejch stehů 😲 kde a jak se to nastavuje děcka, existuje někde nějak univerzální návod? 😅
@kuna paní kuna kreslířka 😀 pěkný to máš 😉

sisikana
11. mar 2015

@sufik1 parádní návod, to se bude hodit, díky moc! 😵
kružítko na kolečka, tady se člověk dozví věci..
mládě bylo v úterý ve školce a dneska ráno zase 39 :-/ zítra je zase řada na mně, tak budu mít o zábavu postaráno..

palosek
11. mar 2015

@kuna z čeho jsi, prosím, šila tu tašku krásně potapkanou detma? 😵

I ostatní.... Z jakého materiálu ušít takovou obyč. neobyč.tašku na nákup? Nejakou reznou? Co se vám osvědčilo? Dík.

laeela
11. mar 2015

@palosek len s bavlnou.

kuna
12. mar 2015

@palosek našila jsem si několik tašek z ikeácké látky fredrikka http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/1018..., je hezky pevná a unese i hodně těžký nákup. Ta s rukama byla taky z ikea, myslím to byla tato http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/5172.... Původně jsem chtěla pevnější Lenda http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/6012..., ale neměli ji.

bordino
12. mar 2015

Prosím, nevíte někdo, odkud je tahle reflex mochomůrka?

sislik2010
12. mar 2015

@bordino není stejná, podobná maji na látky-šiti.cz. Ale asi bude menší. Na archu je jich 12. Třeba ti to pomůže. 🙂

behulka
12. mar 2015

@ucitelka70 podložka do autosedačky, do kočíka, podbradníky, vložky do podprsenky, aj menštruačné, chrániče na nosič proti ožužlávaniu, na plienky sa obávam, že by tá bavlna nasávala vlhko.

kuna
12. mar 2015

@mima2011 promiň, já včera udělala chybu, ale omluvou mi budiž to, že jsem nemocná a dopuju se lékama 😀. Ten zip na jedné té krátké straně není, teď ráno jsem na ten svůj příspěvek koukala a nechápala, jak jsem to mohla vyplodit 😀. Takže oprava:

ja028
12. mar 2015

Už som sa aj ja skamarátila s overlockom 😉 🙂

jieff
12. mar 2015

@ja028 krásný čepky! Skamarádili jste se zdárně 🙂 Spodní okraj si prošívala rovným stehem? Mě to na namáhaných místech praská, tak snad ti vydrží, nebo je to jiný steh...

ja028
12. mar 2015

@jieff je to rovnosteh a skušala som to natahovať a zatial to drží tak dufam že to vydrží

ja028
12. mar 2015

Babenky nemáte nejaký overený postup na dvojitú čiapku, aby som tam ten rovnosteh nemusela dávat, teraz sa bojím že mi to povolí ☹

caramilla
12. mar 2015

@palosek konopí je taky dobré.

caramilla
12. mar 2015

Dárek pro dvojčátka.

lenasss
12. mar 2015

@caramilla 😵 😵 😵 😵 😵 kráááááásnééééé 😵 😵 😵 😵

macin73
12. mar 2015

@caramilla nádherné... moc se líbí to lemování vzorovanou látkou, kombinace s tím mátovým kojoplyšem (nebo co to je) je dokonalá 😵

kamishek
12. mar 2015

@kuna jéé, teď už to konečně chápu 😅 já jsem na to včera koukala a říkala si, že jsem asi úplně blbá, protože jsem to furt neuměla pochopit, co kam přijde našít 😀

@ja028 fotonávod na ušití oboustranné čepice má na blogu @sufik1 - http://susu-sufik.blogspot.cz/2013/05/oboustran... 😉

@caramilla tuhle barvu normálně nemusím, ale ty mikinky jsou k sežrání 😵 vůbec by mě nenapadlo zkombinovat ty rybičky s mintem, ale vypadá to suprově 😵

caramilla
12. mar 2015

@macin73 ; @kamishek Přiznám se, že mě se ta kombinace nezdála. Mikiny jsem šila pro švagrovou, která si je u mě objednala pro kamarádku. O téhle kombinaci jsme se hádaly docela dlouho, mě se to nezdálo a navrhovala jsem jí mnoho jiného, ale neprošlo mi to. Nakonec jsem řekla, že na její riziko jí to ušiju, ale že to snad ani nebudu podepisovat logem, že to bude hrozné. Ale výsledek mě mile překvapil, netluče se to tak, jak jsem si myslela a je to celkem koukatelné. Ona fotka trochu zkreslí a ty odstíny modré zploští, ale i v reálu to vůbec oko netahá, což jsem strašně ráda. A sama sebe jsem teda zase přesvědčila, že i to, co se nezdá látkama k sobě, že bude hezké, v reálu může vypadat docela dobře.

caramilla
12. mar 2015

@kamishek Jé, díky, zrovna K. potřebuje novou čapku 😀

kuna
12. mar 2015

@caramilla mně se to líbí moc! Už aby byla ségra těhotná 😀

@ja028 seznámení na jedničku!

@kamishek ber to tak, že vám tu schválně procvičuju mozkové závity 😀

kamishek
12. mar 2015

@caramilla jo, to já taky kolikrát čumím jak puk, že TAKOVÁ kombinace (pro mě třeba fakt ani nepředstavitelná a klidně bych se hádala, že tudy cesta nevede) a ono to někdy fakt může vypadat dobře 🙂
A s čepkou neděkuj mi, ale sufikovi 😀 😉

@kuna děkuji převelice za procvičení... (a já furt, proč mě dneska tak bolí hlava 😝 😀 )

sisikana
12. mar 2015

@caramilla já mužu cokoli zelenýho a takhle je nádherná! a nemůžu nikde sehnat úplet v týhle barvě 🙄 normálně jsem dostala chuť na žvejkačku 😀

@kuna no ty nám dopřáváš tréning teda! 😀 chápu to dobře, že ten výstřih jde jakoby celej zazipnout?? že jako zavřu hlavu v mikině?

@ja028 moc se ti to povedlo 😉

pustila jsem se do toho nařasenýho trika (dneska jsem doma s malým a budu i zítra). už jsem pochopila, jak to tam patří 😎 našla jsem na webu fopostup, bez toho bych to nedala..já ty střihy a popisy z burdy nějak nedávám 😅 pro mě je tak farbenmix, pěkně všechno krok za krokem a nejlíp i s fotkama 😵 díkybohu za šikovný švadlenky, co jsou ochotný fotit burda-postupy! 😵

kuna
12. mar 2015

@sisikana nene 🙂. Nejde to zapnout celé, šlo by to, kdybych tam ten zip neměla rozdělený na dlouhý a krátký, ale byl to celý jeden dlouhý. To rozdělení je tam právě schválně, aby to po zapnutí udělalo hezky symetrický stojáček.. A taky abych si tam jedním dlouhým ryyyyc nepřiskřípla krk 😀

crawler
12. mar 2015

@kuna ty bláho,maluješ fakt dobře,ale já to pořád nechápu 😀😀 jsem marná 🤐 a co nůž na OL nepociťuješ,že bys mu dala zahulit? Já tu mám svetrovinu pro manžela a děti a bojím se do ní střihnout:-/

terezita
12. mar 2015

@bordino hele bozi je, jak mu k te bunde ladi i ten bonbon! 😀 😅

laeela
12. mar 2015

@terezita Tak to jsem si vůbec nevšimla. 😀

behulka
12. mar 2015

@ja028 ja ten spodok zošívam z rubu pružným stehom a otáčam cez dieru pri vrchu hlavičky

koki_melo
12. mar 2015

@kuna i s chybou stále jako do Moneta 😉 .

@caramilla vypadají nádherně 😵