icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

alenf
24. apr 2015

@sufik1 výborné sú,neblázni🙂

jitu22
24. apr 2015

@alenf bdna je perfektní, úžasně precizní 😵 Obdivuju a předem se děsím, jak dopadne ta moje pro manžela, až se k ní jednou dokopu

alenf
24. apr 2015

@jitu22 ďakujem,tak pánskych sa stále obávam aj ja,lebo nie som zvyknutá šiť a upravovať na nich,ale toto je výborný strih z farbenmixu čo je tá fleecová bunda samostatný strih a som spokojná,sedelo to veľmi dobre len dolu treba rukáv rozšíriť trošku.🙂

kuna
24. apr 2015

@alenf nemám slov, stejně jako sufik sem asi svůj soft dávat nebudu 🙂

@koki_melo tupé gatě 😀 dobrý!

@sufik1 s těma hvězdičkama se mi to moc líbí!

alenf
24. apr 2015

@kuna sufik dala,daj aj ty 🙂

koki_melo
24. apr 2015

MY CHCEME @kuna! MY CHCEME @kuna!

a_lexa
24. apr 2015

@alenf ty jsi neuvěřitelá!!!! Nádherné!!! 😵 😵 😵 Já chci tvoji preciznost a čistotu šití!!! Já si snad něco u tebe objednám. 😉
@sufik1 Krásné soupravy. 🙂 Barevná kombinace je fakt super a teda ti už jsou velcí 😵 .

kuna
24. apr 2015

@koki_melo to víš, že to dám, akorát musím jít najít jedny kaťata a vyfotit to 😉

kuna
24. apr 2015

tak něco ode mě, paní pajcka vylézá z ulity 😀

1. pláťáky, za střih děkuju @rina76, konečně jsem ho po dvou letech mohla vyzkoušet taky 😀
2, 3. džíny stejného střihu
3. recy kalhoty na písek
4. soft, zde bez mučení přiznám komplet pajc @terezita, ale mě se neskutečně líbila 😀. Šila jsem je sourozenecké s tím, že mladší bude dědit, akorát mi nedošlo, že bude mít minimálně 3 roky stejnou bundu 😀
5, 6 kalhoty k bundám

lenasss
24. apr 2015

@kuna jůůůů já chci taky střih na takové pěkné kalhoty 😉

medunka21
24. apr 2015

@kuna s radostou budem pajcovat aj ja,pokial poskytnes strih aj mne 😉

kuna
24. apr 2015

@lenasss @medunka21 asi to vyznělo, že mi ho @rina76 přímo poslala, tak to ne, má ho na webu 🙂 http://rinna-made-by-mama.blogspot.cz/2013/05/p...

bury
24. apr 2015

@alenf - to je fakt neskutečný - precizní, plno detailů .... no fakt paráda 😉
@kuna @sufik1 - taky super.... dneska je to tu jeden lepší kousek, než druhej.
A teda paní @kuna - ty máš parádně vymakaný ty kalhoty 😉 já bych taky pajcovala, ale na mě je to moc šití 😀
Já u stroje nebyla už asi ,měsíc ☹ ☹

medunka21
24. apr 2015

@kuna..dakujem,vecer hor sa do pajcu

alenf
24. apr 2015

@a_lexa kľudne :D čo by si rada?:D Ale som dosť drahá :D :D!!!

alenf
24. apr 2015

@bury díky,no musela som dávať pozor na kvalitku -klient je náročný :D

alenf
24. apr 2015

@kuna počuj to sú detské strihy na gate oboje?Sú perfektné a zaujímavé,softshell bundy tiež 😉

veronik77
24. apr 2015

@kuna prosím prosím, odkud je střih na ty soft kalhoty a to posunutí na zadním díle? děkuji 🙂

veronik77
24. apr 2015

@koki_melo moc Ti to sluší 😵 už víte jestli bude třetí princezna nebo kluk?

koki_melo
24. apr 2015

@veronik77 ó děkuji, nevíme, ale dle naší mladé to bude kluk a bude se jmenovat Stella...minulý týden to měla být holka a měla se jmenovat Eda...není to tak dávno, co rozhlašovala ve školce, že mám pindíka...takže těžko se jejíma prognózama řídit 😀.

kuna
24. apr 2015

@alenf ne, střih od riny je na ty pláťáky a džíny. Díky za pochvalu, od tebe potěší - já šila odepínací kapuci loni, tobě se nevyrovnám ani omylem a teda už nikdy více 😀

@veronik77 asi tě nepotěším, střih je můj, ale nápad ne - to jsem okopírovala od prodejkyně su-rikata na fleru. Ta je má teda daleko promakanější, než já 🙂 http://www.fler.cz/zbozi/detske-zimni-softshell...

zikie
24. apr 2015

Ach jo, dneska bych sem vůbec neměla lézt.. Jedna věc krásnější než druhá.. Ale jedeme pryč, tak vám sem hodím pár svých počinů.
Zítřejší svatba kamaráda mě konečně donutila střihnout do NOSHe a ušít si šaty.
Detail řešení zad
Háčkované bolerko k šatům
A protože se střih osvědčil ještě dvoje šaty na léto... A moji modelové v akci 🙂

bury
24. apr 2015

@zikie - no vy jste krásný 😵 šaty jsou super, opravdu ti seknou a ty proužkovaný taky nemají chybu 😉
moc se mi líbí tvé pózování na sedačce 😀 😀

sufik1
24. apr 2015

@zikie úúúúú budu plakat, že jsem ten nosh nevzala.
krásný krásný krásný. A to bolerko to ještě zvedne. Ta brož tam sedí hezky, dobře, žes to nedávala přes sebe a dala mezírku.

koki_melo
24. apr 2015

@zikie krása krása krása, ta látka ti neuvěřitelně sekne, už když dorazila jsem si říkala, že ta je prostě pro tebe!

@sufik1 taky pláču, že jsem všeho nevzala víc, už se těším, až zas budou něco vyprodávat a vrhnem se na to!

kuna
24. apr 2015

@zikie tyjo, ty jsou nádherný, nevím, které se mi líbí nejvíc! Strašně hezky ti sedí všechny, na svatbě i v létě budeš kočka!

sufik1
24. apr 2015

@koki_melo oni už ty parslay nemají ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ zas mají jiný...

koki_melo
24. apr 2015

@sufik1 Nemaj, vyprodaj vsechno do mrte a jedou nove vzory...blbe je, ze jsou strasne drazi a clovek si to muze dovolit leda ve vyprodeji, kdy uz neni vsechno a nebo jen omezene mnozstvi ☹

ucitelka70
24. apr 2015

dievčatá, máte niektorá na predaj alebo požičať nejaké šatičky vhodné na svadbu - v 9. mesiaci tehotenstva bude dcéra v júni, ked majú isť na svadbu - na tie 3 hod. čo tam pobudne sa neoplatí asi nič nové kupovať

ja028
24. apr 2015

@ucitelka70 aku má velkosť ja mám tieto pod prsiami su stiahnuté a dole volne tu som v nejakom 4. mesiaci, ale zmestí sa aj 9.ty