icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sislik2010
4. jún 2015

@koki_melo jako legíny dobrý, aleta kuchyň je skvělá, dokonalá, bombastická a hlavně úplně uklizená. Toho já nemohu nikdy docílit. Nebo jsi to fotila nekde v kuchyňském studiu.
Jinak vinil dobrý, ale kdo má psa je to ještě náchylnějsí k poškrábání asi než plovoučka. Sousedi mají ten lepenej a rýhy od psa jsou vidět i když na ně zrovna nesvítí slunce.

koki_melo
4. jún 2015

@sislik2010 diky diky, kuchyn je muj splneny sen, je to samostatna mistnost, s jidelnim stolem, na fotce je pulka a je to fakt takove centrum, kde jsme nejradsi, okna az k zemi a terasa s bylinkama a mini zahradkou - holky maji rajcata a cukety, boruvky a kiwi, dovnitr jde hromada svetla, proto tam i rada fotim a uklid...jsme tu kratce, takze se snazim to takto udrzovat, ale zrovna teda za jednou roletou se ukryvaly spinave sklenicky 😀 .
Ad vinyl, brali jsme tridu do prumyslovych a komercnich prostor jako hotely, restaurace, kancelare, kde se uvazuje vysoka frekvence, spinave boty, kaminky...ale jak zvirata, to nevim....u nas nejsou a nebudou...leda rybicky. A nebo krava...zacala jsem vyrabet syr 😀

ucitelka70
4. jún 2015

@koki_melo kočenka si, krásna tehuľka, a kuchyňu máš krásnu :D

zuzkasim
4. jún 2015

@koki_melo Mě se moc líbí v tvé kuchyni ty rolety, vím přesně, co bych si tam dala🙂 Rolety mít nebudem, ale vinyl v kuchyni a na chodbě snad ano, jsem ráda, že na něj slyším chválu, když už jsme se pro něj taky rozhodli. Jen tedy budu muset muže upozornit, že zmiňujete tu náchylnost k poškrabání, pes u nás nebude, ale moje děti jsou taková malá zvířátka, snad tedy vybereme aspoň nějaký odolnější.
Jo a ty legíny ti moc sluší, mě se to na ženských líbí, když k tomu mají delší tričko a neváží přes 100kg nebo zase extrémně málo🙂

sislik2010
4. jún 2015

@zuzkasim děti se nerozběhnou a pak nebrzdí drápama. A když má pes cca 20 kg tak je to poznat😀. My máme v hlavní místnosti plovoucí podlahu do zátěžových prostor mají ji i v jednom autosalonu. My máme husky a škrábance nemáme, jen všude ťapky jim se snad i potí tǎpky.
A roletka v kuchyni je super, máme tam koření a zatáhneš a aspoň něco je uklizeno.

koki_melo
4. jún 2015

@zuzkasim Zuzko za malou roletou jsou cistici prostredky a hadry a prazdne igelit.tasky, jsou tam police, je to vlastne vyuzity roh, kam by se jinak prasilo nebo cosi postavilo...a za druhou je potravinovka se zasuvkama. Jsou super tam, kde se nedaji dat dvirka. Jinam tech vinylu je hodne, da se vybrat i hodne odolny (my taky vzali o tridu vyssi, nez do domacnosti potrebujes prave kvuli detem), ale ceny jsou dost brutus...jenze...mas to treba na zbytek zivota a dela ti to radost.

saaralota
4. jún 2015

Přidávám jeden šicí počin, pouzdro na manikůru. Je to opět nic moc fotka, ale nemohla jsem čekat na lepší světlo, už je z domu.

lenasss
4. jún 2015

Včerejší šítí.S antibiotikama nemůžu na sluníčko a tak využívám toho že můžu být doma 😅
Jedny tepláčky (zkouška střihu)
bekovka pro většího kluka.šiltovka pro toho nejmenšího a jedna dívčí bekovka na přání k ní kalhoty a ještě jedny polodupky pro nás 🙂
a peněženka pro Matyho na škoku v přírodě

petkula
4. jún 2015

@crawler prosím tě, šiješ pořád na Brother DS 120?
Nebo i někdo jiný?
Pomalu mi odchází šicí stroj a tak vybírám nový. Líbí se mi i Brother BM 3500 - kvůli těm dekorativním stehům; akorát teď nevím, jestli si mám pořídit mechanický nebo elektronický? Poradíte? Šiju hlavně z úpletů - trika, tepláčky, mikiny, overlock mám ale potřebuji rovnosteh. Myslela jsem, jak tam jsou ty dekorativní stehy, že bych s nimi částečně nahradila coverlock (který bych chtěla ale nebudu ho pořizovat). Co byste mi doporučily za stroj? Limit je 5000,- max. 7000,-

lenasss
4. jún 2015

@petkula Tak to si nechám taky poradit protože ten samý problém řeším teď a nějak bez výsledků.Nemůžu nic najít ☹

petkula
4. jún 2015

@lenasss ty jsi taky uvažovala o coverlocku, že?

a_lexa
4. jún 2015

@koki_melo hmmmm, tak jestli se nechodíš fotit do nějakého kuchyňského studia 😀 😀, tak obdivuji naprosto uklizenou kuchyň. 🙂 😉 PS: Diblika jsem z důvodu oslňujícího lesku kuchyně uplně přehlédla, ale moc se mi líbí to tričko. A jak tak prohlížím tričko, tak už jsem totálně zmatená - nevím jestli jsi skutečně těhu, nebo jsi zdokonalila vycpávání bříška. HA - už to čtu a já myslela že si ze mě střílíš, když jsi psala, že míry mi můžeš poskytnout až za 3/4roku (nebo kolik to bylo) 😀 😀 🙂 Tak super - gratuluji k bříšku a přeji pohodové těhu. 🙂

sinala
4. jún 2015

@petkula mám Veroniku a jsem spokojená

petkula
4. jún 2015

@sinala a jaký typ?

petkula
4. jún 2015

Holky, mám možnost koupit z 2. ruky brother 3500 za 2700,- včetně pošty (po servisu). Máte jej někdo? Myslela jsem, že tam jsou ty dekorativní stehy - jak jsou na fotce http://www.sici-centrum.cz/sici-stroj-brother-3...
ale prý nejsou. Ale i tak se mi líbí. Doporučily byste ho? Mám overlock, šiji hlavně z úpletů ale potřebuji te´d rovnosteh. Doufala jsem, že s těmi dekorativními nahradím trochu coverlock ale ty tam nejsou, tak teď nevím...co myslíte? Máte ho někdo? Myslím, že jsem v předchozích diskuzích četla, že ho měla @terezita, nebo se pletu?

koki_melo
4. jún 2015

@a_lexa ja a strilet si? 😀 koncim 7.m...a dekuju!

a_lexa
4. jún 2015

Co?? 😕 😕 takhle vypadá těhulka v 7m?? Obdiv!! 🙂 Já se nemohla ani hnout 😀 Krásná - moc ti to sluší. 😵

koki_melo
4. jún 2015

@a_lexa diky...s holkama jsem se cpala furt, ted nastesti nemam chute...ono shazovat to v tech 40 je mazec...takze holt smazakove orgie nejsou ☹ ale dala bych si 😵

bury
4. jún 2015

@koki_melo - fakt ti to sluší 😉 😵

ucitelka70
4. jún 2015

ahoj, kočky poradte, dajte link - mcqueenovskú sériu lega kde zoženiem?

sinala
4. jún 2015

@petkula champion 505

crawler
4. jún 2015

@petkula ano ano stále ds 120🙂 rozhodně doporučuji - za málo peněz hodně muziky

lenasss
5. jún 2015

Mi jednou poděkuje až to uvidí 😀 😀 ale musela jsem 😅

anastazieb
5. jún 2015

@ucitelka70 myslíš Lega nebo Dupla?

sislik2010
5. jún 2015

Vím, že to sem nepatří. Ale kdo má převytek rebarbory, dneska jsem dělala chutney z rebarbory. Je to úplně jednoduché. Rebarbora, červená cibule, hrozinky, cukr, skořice, hřebíček a rozvařit. Nevypadá to vábně, ale je to fakt dobrý. Už jsem několikrát ochutnala. Teď to dám do skleniček a ubytek je zítra k masu na grilu.
Kdo by neměl rebarboru a je z okolí Brna, tak u nás se ještě tak 1/2 kg najde😀

ucitelka70
5. jún 2015

@anastazieb lego som myslela, nejakú dobrú stránku, on chce už vyšší level... vie pekne skladať už aj také ako formuly, tak niečo podobné

sislik2010
5. jún 2015

Známí kupuji na legáček.cz ti už tam nechali snad milión. Je to asi jen eshop

mehlo
5. jún 2015

@lenasss Ty jsou naprosto nadherne!!!

kveta007
5. jún 2015

@zuzkasim @sislik2010 Máme doma kvalitní vinyl cca 4 roky, ale čeká nás předělávání podlahy... Firma, co nám dělala rekonstrukci v bytě, tak udělala nějak špatnou stěrku na vyrovnání výškových rozdílů a po cca 2 letech se ta stěrka začala místy rozpadat. Takže při chůzi někde cítím lupání či křupání. Vinyl to drží sice na místě, ale už je to i pohledově vidět, že ten podklad není OK. Je to pitomý, že majitel firmy podnikání zabalil, takže nebylo ani po kom chtít opravu. Navíc ten vinyl máme v kuchyni a chodbě do bytu, takže pokuď by se to mělo opravovat, tak demontovat celou kuchyň a s dětma se tak na 14 dní odstěhovat nevím kam... Takže krásná podlaha není jen o vinylu a pokuď uvažujete o rekonstrukci, tak si pohlídat i tohle. 😖

sislik2010
5. jún 2015

@kveta007 tak o rekonstrukci vím svoje. A o firmách ještě víc. Máme dřevostavbu a po 2 letech používaní kdy se nám dělali fleky na zdích u země a stálé reklamaci jsme zjistili, že nám protíká voda z trubek vedoucích přes celý dům k tech. místnosti do koupelny. Firma nakonec dům rozkopala až na záladovou desku, reklamaci nechtěli uznat a pak zmizeli. Po roce dopisování s obchodní inspekcí, soudech - firma přepsala na bílého koně a nakonec ji zrušili. Dům rozkopán, manžel skončil v nemocnici na operaci srdce protože plíseň mu nějak napadla organismus. Opravit se nám to podařilo až za peníze z pojišťovny. Ale 3/4 roku jsme bydleli u tchánů. Ještě , že bydlí vedle, protože nastěhovat se někam s dvouma velkejma psama.
Už nikdy více