Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@crawler Dvoudírkové mám jen malinké, to není na softku ideální. Na VTC možná hnědé byly, to nevím, to jsem nezkoumala, tam jsou ty brzdičky dražší, tak beru většinou stokladu 😉
Hele, já chodím většinou mezi 1:30 - 2:00, ale zase nevstávám v 5, Jasmínka většinou se kojí tak v 6:30 a pak většinou ještě usne, třeba do osmi, tak to je pak v pohodě 😉 U nás v 22:00 chodí spát Jasmína🙂))
tyto mají u nás v galanterii normálně - http://www.stoklasa.cz/brzdy-s-dvema-dirkami-oz...
ahoj holky🙂
tak nepletla jsem se - mají je u stoklasy - jsou to tyto: http://www.stoklasa.cz/brzdy-s-dvema-dirkami-kk...
a průměr dírky je 5mm a gumku do toho mám hnědou 3mm, takže není zbytí - potřebuju hnědé...:-/...asi si objednám...potřebuju to do vánoc - pro manžu 😉 nepřidá se někdo?
ehm...on stoklasa nemá maloobchod? nepotřebuju celé balení po 100ks, ale tak 10 brzdiček...:-P
@caramilla áchich...no lidíí...sím sím...neříkejte mi, že nepotřebujete smrtelně nutně hnědé dvoudírkové brzdičky nebo něco jiného ? 😀
já bych klidně hromadinku udělala, ale nemůžu - jsem fyzická osoba 😀
Jo jinak Car, jsem zvědavá na ten pul - zatím nevyžadují žádné další info, ale ještě balík nepustili do volného oběhu 😝...sleduju to v track and tŕace...jak dlouho že jsi to tam měla? 😅 🤐
holky poradte chtěla jsem ušít polštáře s polyesterovými kuličkami a nevím co za látku na potah nedělali jste někdo popřípadě z čeho to ušít přemýšlela jsem o starém bílém prostěradle máme jich moc to by snad šlo nebo se pletu?
@lenasss Já jsem měla kanafas, je to pevné a něco to vydrží, ale špatně se teď už asi shání🙂
@crawler 😀 Kdokoliv tam může objednat, ale jen ten se ŽL má vyšší ceny, ale neboj, on se někdo najde, kdo ti to tam nakliká 😀
Balík jsem měla na celnici 3 měsíce. Ale měla jsem na tom clo, kamarádka teď měla balík do týdne doma, měla jen DPH 😉 Taky to byl PUL a SD.
Tak jedno žužu pro @terezitu
Tenhle softshell jsem začala milovat!!! Je strašně slušivej, a teda hlavně ty nažehlovačky, to je bomba, končím s aplikacema!!! 😠
Jedna ta fotka je ten náplet, jak jsme se bavily - je zasunutej dovnitř do sněhulkxy a drží to teda celkem pěkně, mě přijde.
A ještě vkládám fotku zakrytí zipu, co jsem šila na jedné zelené teď 😀
@caramilla uzasne 🙂 ako si tam nasila ten "vsuv" ja som mala taky ako rukav (uz usity a nevedela som to tam ani naspendlit a potom som zistila ze sa mi to nezmesti na stroj :((((
odkial ste objednavali tie nazehlovacky? su nadherne 🙂 u nas maju len pasik :( ale som z neho bola sklamana...ale tusim skusim este ked to tak chvalite 🙂)) na gate sa mi to paradne hodi 🙂
@anielik Tady je ještě střih na kukličku podle bundle, ještě jsem nešila,ale už to celkem hoří, musím na ni dnes střihnout, ale jsem zvědavá, jestli ten hlavolam rozluštím 😀
http://www.fler.cz/zbozi/softshellove-kalhoty-s...
Náplety jsou všívané do nohavic tak, že si sešiju náplet, sešiju nohavici, pak obrátím nohavici na rub, dovnitř vsunu náplet a přišiju na OL (náplet kouká dovnitř a u kraje nohavice je ten kraj, za který se to přišívá) pak to obrátím, místo, kde je náplet přišitej, zasunu asi 8 cm do nohavice, ale ideálně i 10 cm, když jsou vyšší botičky, a prošiju. Ale to prošívání jsem zkoušela před 2 měsícema a vůbec mi to nešlo, je to úžký, krabatí se to a měla jsem to jak když pejsek víme co... 😀 Teď jsem to zkusila na manželově bundě na rukávech a tam mi to šlo hezky, tak jsem si troufla už i na dětské věci, ale furt to není na 100%. Dřív jsem to přichytila na stroji jen na 4 místech, je to jednodušší. Prošítí dělám tak, že to šiju zevnitř nohavice, pořádně našpendlit a když posouvám nohavici o ty 3 cm, co mi to dovolí🙂, tak musí být jehla zapíchnutá v látce, aby to nejezdilo, jestli mi rozumíš. No, asi se to popsat nedá🙂) Talší do seznamu fotonávodů, který teda čítá už asi 100 stran 😀
Nažehlovačky tu: http://www.engross.cz/
@crawler já bych to klidně udělala, objednávám tam za VOC, potřebuju vatelín a mam naházený v košíku i ty kony, který taky nutně potřebuju 😀 akorát to moje dítě mě nenechá vůbec nic udělat, furt se mi sápe na noťas 😠 jenom tak orientačně, kdo všechno by měl zájem o stoklasu?
@michamicha já bych potřebovala i zipy...😀 takže by to bylo super, ale mysíš, že bys to zvládla tak, aby jsem to měla ideálně do 14 dní doma? 😅 🤐
@crawler no jestli nikdo další nic chtít nebude, tak jsem schopná objednat hned a když budou mít všechno skladem, tak příští týden by to došlo 😉 jinak tam chci brát i tu nažehlovací reflexní pásku 🙂

@caramilla jejda, tak myslím na vtc jsem je viděla? ?...no fakt jsem je viděla, ale dobře...tak není někdo ochotný vzdát se pár černých brzdiček??? 😀 😀 😀