icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mars3000
24. nov 2011

🙂

michamicha
24. nov 2011

@caramilla mám prosbu, u tohodle střihu na kukličku http://www.katecheze.wz.cz/blog/kuklicka.pdf jaká to je velikost?

crawler
24. nov 2011

@michamicha velikost neznámá 😀 jak se tomá se stoklasou? víš něco? to víš...se nemůžu dočkat🙂

michamicha
24. nov 2011

@crawler no já počítám s tím, že dneska nejpozději by jim měly přijít peníze a půjde to DPDčkem, tak zítra by to tu mohlo být, ale koukala jsem ráno na stav objednávky a mají tam stále, že čeká na zaplacení 🙄 ještě se podívám odpoledne, teda spíš večer až přijedu domů 😉
jsem si tu kukličku vytiskla a když na to tak koukám, tak mi přijde nějaká malá, tak budu muset zvětšit, ale nevím kde a kolik přidávat 😖 no a taky hodlám dneska spíchnout Vojtovi palčáky podle ottobre, má totiž jen jedny miminčí flísový a ty jsou bílý a špinavý jak prase 😅 už to ani vyprat nejde 😝

michamicha
24. nov 2011

@crawler si řikam, že jsem to měla vzít na dobírku, sice o 30 kč dražší poštovný, ale už by to bylo doma 😒

ngvadi
24. nov 2011

tak ngvadi k jam nedorazila, jelikož jsme s budlou vstaly před půl hodinou:/

jinak nemocný ledviny bejvaj PRÁVĚ z jednorázovek... možná by byly i z látkovky, kdyby ji mamina nechala celej den, ale to už by dítě tolik protestovalo, že by si to snad rozmyslela🙂

michamicha
24. nov 2011

@ngvadi a proč jsou jednorázovky blbý na ledviny? 😕 😕 😕

sinala
24. nov 2011

@lenasss já mám frotéz prostěradel dáno jako dotykovou vrstvu u vložek do podprsenky a hrubé to zatím není ( práno 3 měsíce) A bradavky jsou citlivější než zadek mimina 😀

crawler
24. nov 2011

@michamicha to neva...musím se učit trpělivosti - mě když něco nadchne, tak to chci hned😀 a stejně jsem tam kupu věcí zapoměla - například koncovky 😝 a jednodírkový brzdičšky....nevzalas náhodou pro sebe?

lenasss
24. nov 2011

@sinala jéé to mě těší že to nehrubne taky jsem si z toho chtěla ušít do podprsenky vložky tak aspon vím a kolik máš vrstev do te podprsenky?

caramilla
24. nov 2011

@michamicha Kuklička je malinká - nejmenší velikost od Bundle - asi. Myslím si teda🙂 Hele, mě přišla pidi, tak jsem ji asi o 1,5 nebo 2 cm zvětšila a to jsem teda přehnala. Takže teď budu šít Jasmí (45cm) asi jen o malinko větší, ono to asi hodně bude pružit. Ale asi zkusím jiný střih, ještě nevím 😀

@ngvadi Hele, nes. mě!!! Já jsem vzhůru od 6, já už teď bych sla spát a to mám šichtu dneska určitě zase do dvou, včera jsem háčkovala... 😖

Ušanka z merina na modelce (ještě, že nevidíte ty bačkůrky, ve kterých ji fotím🙂))

Opravená kuklička z kategorie 5 - snad by to už na 4 bylo? 😖 😀 😀 😀

Určitě tady zase nebude nic vidět, takže večer na ekozahradě 😉 (Tady by mi to smazali, že...)

ngvadi
24. nov 2011

michmich, když se přebalujou často, tak ne, ale známe šetřivý (a líný) maminečky, když už má dítě jednorázovku, tak co si stěžuje, že je mokrý, přece je v suchu, jako to říkali v reklamě, na novou má nárok až za tři hodiny... :/ tak pak je dítě furt ve vlhku (asi jako když máš při ms vložku - jde to, ale nic extra příjemnýho to neni) - trpí ledviny, a navíc v močovině smíchaný s nějakou chemií, trpí močový cesty, u holek se objevujou záněty v ženskejch orgánech... tfuj tfuj. nejlepší je stejně bkm🙂

caramilla
24. nov 2011

@lenasss Do podprsenky jsem měla 3 vrstvy (aksamit / konopí / bamb. ob. froté; švagrová si šila 3 český bamb. flíz a je nadšená😉

A ještě MOJE pyžamo!!! Je dokonalý, úžasný! Vychytaná, a hlavně moje!
Nesnáším, když mi táhne v noci na záda - takže náplet až k pod prsa 😀 , nesnáším, když se mi vyhrnuje tričko, takže náplet v pase až pod kolena 😀 , nesnáším, že mám ráno nohavice nahrnutý v rozkroku, takže náplety kolem kotníků až k palcům 😀 , nesnáším, že ráno mám rukávy od trička v podpaží, takže náplety u rukávů asi 50 cm delší než mám ruce 😀 Nesnáším rozepínání knoflíčků v 6 ráno, kdy mám odkrvený ruce, takže gumička a kloktací výstřih.
SKVĚLE SE Z TOHO KOJÍ, skvěle se v tom spí, je to hebké, jemné, praktické, dokonce i těhotenské a teda strašně teplé, až jsem to asi přehnala (rukávy jsou totiž z nouze z patentu 😀 😀 😀 )
Je to žužu pro @terezita a je to teda strašně sexy, protože to je velký asi XXXXXXL, a já mám 38 normálně 😀 Ale je to pohodlný a do divadla si to neberu 😀 (protože nemám čas tam chodit)

michamicha
24. nov 2011

@crawler jednodírkový jsem nevzala a koncovky taky ne, já stejně budu používat jen dvoudírkový brzdy a kraje gumky všiju do švu 😎 dělala jsem to tak i teď u tý bundy pro synovce 😉 ještě mě napadlo, že jsem mu tam měla všít poutko, aby mu pak guma nečouhala dole z bundy až se to stáhne 🙂

ngvadi
24. nov 2011

tyjo, k šití pyžamka jsem se ještě nedostala, asi píšu si ho na seznam, taky bych nějaký takový potřebovala :D

a do divadla jdu dneska večer, heč, do národního, heč, na premiéru, heč, a zadara, páč v rámci školy, heč heč heč 🙂))

caramilla
24. nov 2011

@ngvadi TO je právě ten problé, že mi pak kamarádka napíše - ty říkáš, že látkový plenky jsou ekonomičtější? A spočítá mi svoje výdaje za plenky - když dává 4 denně a kupuje je v akci, tak je to 3x levnější to jednorázování ☹ ☹ ☹ Chudáci dětičky.
Já teda Jasmínku jako miminko taky přebalovala po 2 - 3 hodinách, jí to teda nevadilo🙂 Teď už přebalujeme po 15 min třeba 😀 BKM je nejlepší, ale mě nešla, nejsem ani já ani Jasmí senzitivní typ (= můj workholismus je kontraproduktivní k tomuto ☹ ☹ ☹ ). Nicméně jsem odhodlaná to příště zkusit. Já nepřišla na ten Jasmí signál (byl-li), švagrová na něj přišla u Šimonka (strašně se usměje a pak se počurá), ale nenechá si vysvětlit, ať ho dá vyčurat nad misku ☹ ☹ ☹ Mě je to tak líto, ona to pozná a nereaguje, já to strašně chtěla poznat a nepoznala jsem, svět je nespravedlivej...)

caramilla
24. nov 2011

@ngvadi Hele, pyžamo je mym seznamu už asi rok. Ale včera to byla nutnost, mám jen jedno, rozdrbaný a v něm jsem klepala kosu, a bylo špinavý jako prase, takže šlo včera do prádla, ale před tím jsem ho obkreslila a vylepšila 😀

A s tím divadlem mě nes.... 😀 😀 😀 V národním jsem byla naposledy před 20 lety ☹ Hele a na co jdete?

Jasmínka mě fakt už točí! V 6 vstávala a když jsem ji dala spát tak tam teď jdu a ona čumí už hodinu a nechce spát. Bé.... Nic neudělám, já se zastřelím...

michamicha
24. nov 2011

@caramilla takže když přidám 1cm tak by to mohlo být akorát? Vojta má hlavu 46cm 🙂

caramilla
24. nov 2011

@michamicha No, snad jo. A teď nevím, jestli vč. přídavků na švy nebo bez. Ty 2 jsem měla určitě vč. přídavků. Ale tak 1 cm jsem určitě odstřihávala, jak jsem "párala overlock" (já nepárám, já švy stříhám 😀 ), ale radši vůbec nic neříkám, já a kuklička to je kapitola sama pro sebe. Vyzkouším ještě jeden střih a pak si jí koupím 😀

ngvadi
24. nov 2011

car, hele, teď na to koukám, co to vlastně je a vypadá to sakra zajímavě 🙂 "Příběh o boji s nadnárodní farmaceutickou korporací"

http://www.narodni-divadlo.cz/Default.aspx?jz=c...

caramilla
24. nov 2011

@ngvadi Hm, fakt to bude zajímavý. Tak to pak poreferuj. Já byla za poslední 3 roky v divadle jednou a měla jsem štěstí (na to že jsem zaskakovala na poslední chvíli za mamku), hra byla úžasná, normálně jsem na konci brečela! 😀

terezita
24. nov 2011

@caramilla 😀 😀 😀 neprovokuj zuzu, nebo ten balik na postu nedonesu 😀
hele a ta vlna ruzova vypada barevne jako jasmincina nova ruzofka cepice 😅
@ngvadi jee to pak hod echo, jak e to bylo!
my jdeme v sobotu na neco o manzelstvi, tak jsem zvedava.. 😅

caramilla
24. nov 2011

@terezita neprovokuj růžovou nebo nepošlu další růžovou? 😀 😀 😀
mhd na to napsal "proč z ní děláš tankistku?" 😀 😀 😀
Ta čepička je spíš fialová než růžová, no je to odstín cyklámen, tak to je mezi 😀
To je super, že nebudu muset ke kabátku dělat další čepičku😀

mehlo
24. nov 2011

@caramilla do háje!!! Ty si ze mě děláš srandu vid? Jdu zahodit jehlice a háček do koše!! Já totiž ušanku háčkovala taky pro Petra i pro sebe a dělala jsem to asi týden. A ted už týden pletu svoje první ponožky a už budu mít jednu z páru!!!!

mehlo
24. nov 2011

@caramilla pyžamo bych taky potřebovala, od mládí spím v akorát v tričkách a ted mi začíná být v noci zima, tak jsem si říkala, že ušít pyžamo by bylo potřeba. Přemýšlela jsem ale nad beránkem, jenom nevím jestli tu chlupatou vrstvu dát dovnitř a nebo ven.

crawler
24. nov 2011

@mehlo manža chce na doma mikinu z beránka včetně kapuce a já bloumám nad tím samým - chlupy dovnitře nebo ven? 😖 potřebuju, aby to měl pod stromkem... 😒

terezita
24. nov 2011

@caramilla no to bude fakt ladit. ta ruzofka je taky do fialova.. ja se v tech cyklamenech furt nevyznam (jak se to tu uz jednou resilo 😀)
pyzama ja nerada. nene.. 😝 ted vymyslim, co usit em. na spani.. overaly nechce, spaci pytel taky ne, kdyz je to dvoudilne, tak ji tahne na zada.. to bude muset byt nejaky uchvatny patvar.. a jeste aby se z toho rano sama vysoukala na nocnik.. 😀

mehlo
24. nov 2011

a ještě moje tradiční otázka- jak můžu prát merino z Mylly? na vlněnou 40 C? nebo můžu i na 60 C

mehlo
24. nov 2011

@crawler no já bych to dala asi chlupem dovnitř, ale pořád se nemůžu rozhodnout

baarca
24. nov 2011

@caramilla Ta háčkovaná čepice je úžasná, nechceš hodit na ekozahradu rovnou i návod? 🙂