Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Holky, doufám, že mě nezabijete, ale snad poslední dotaz k tomu stroji - kdybych se nezeptala, vrtalo by mi to hlavou, a to se mnou není k vydržení (i já sama mám co dělat 😀) - prostě by mě zajímalo, jaký je rozdíl mezi tímto http://www.raj-siti.cz/sici-stroj-brother-bn-27... a tímto http://www.raj-siti.cz/sici-stroj-brother-bn-37... strojem.... kromě počtu programů. Dá se vůbec všechny využít? Jde mi o to, jestli víc=líp...
DÍKY!!!
@caramilla rukavičky zatím netuším, podle čeho budu plést, když najdu nějaký rozumný návod, podělím se 😉
@macin73 milion programů nepotřebuješ 😉 stačí rovný, cikcak a sem tam něco navíc 😉...ještě k té elektronice...no, když se ti něco podělá, tak jako tak to musí do servisu - já měla předtím celokovový a podělal se mi po měsíci :-/ a e-shop, kde jsem kupovala je to tak, že záruka je 3 roky a připoruše si stroj vyzvedne pplka a zase ho pak doveze, takže bez starostí...
@daisyr jsem poslala odpověď a ona tu neni 🙄 mě by se hodil černý patent, kdyby teda nějaký zbyl 😉
@crawler Saténoový košilky s ramínkama mám ráda v létě, když je 35 st. My máme v baráku chládek, ale předloni, to jsem byla zrovna v 9m, tak to bylo i u nás v noci na chcípnutí. Letos jsem spala furt v normálních košilích, letos léto nebylo 😀
@alinn Prosím tě, jedna vrstva toho flízu nestačí, já nevím, jakou teď má tento gramáž, takten byl hodně tenkej, sál hodně, ale toho bych tak ty 3 vrstvy na denní vložku dala. Výhoda je, že ta vložka je tenulinká. Tam nejde o to, že při tenčí látce, to více saje, tak proto na vložky😉
@ivuska.h Hele, já ho žehlila jak blázen, před tím vypadalo ještě srašněji!!!! Na 3 puntíky a napařování, fakt poctivě. Takže další zajímavá věc je, že biobavlněnej oboulíc nejde vyžehlit, což u pyžama nevadí. A pověšený jsem ho fotila, protože jsem ho chtěla nafotit venku a do bahna ho dávat nebudu. Doma to nemám kde fotit:(((( Máme tu okna dost vysoko a na zemi je hrozná tma a nerovnoměrné světlo, takže část přesvícená a část tmavá:((((
No, já to nefotila jako uměleckou fotku, spíš tak pro inspiraci. A stalo se teda ztoho téma, co? 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Prosím o radu z čeho by se dala ušít teplá deka na zimu do kočárku? Fleese?
něco pro @caramilla http://www.latka.cz/Sici-potreby/Knofliky/Modre... tyto ovce mám doma, ale nějak je nemůžu najít 😠
@alinn hele, normálně mě zastřel, já jsem nevyspalá, zakrámovaná, unavená, přepracovaná a nemyslí mi to 😀 Já mám fakt den!
Myslela jsem to, že konopí hodně saje, takže při stejné savosti je vložka tenčí než stejně savá vložka jenom z bambusu. Ale jestli se to dá pochopit, nevím 😀 😀 😀 Prostě dej 3 vrstvy, tím nic nezkazíš 😀
@animal Už jsem ty knoflíky zadala ségře a švagrové, jak ty ovce, tak ty obrázkové z etsy 😀
Na Fler jsem našla toto:
http://www.fler.cz/zbozi/konici-knoflici-2139030
Za 15 Kč???? 😀 😀 😀
@ivuska.h Fakt???? ☹ ☹ ☹ Béééé
No, já to teda chci hlavně co do funkčnosti - zakrýt nožičky, když má bačkůrky nebo tenký punčošky.
Hele a ještě otázka pro paní vševědoucí i pro vás ostatní - mám starý fusaky s pravým beránkem - kůže, nezatkávanej. Jak se to dá vyčistit (jen v čistírně????)
Ivčo, jaká byla polívka? 😉 😀
@caramilla 😀 😀 😀 v klidu, já mám zase předmenstruační náladičku..takže je možný, že i míň chápu 😀 tak se teda pro jistotu ještě ujistím jestli to chápu tak jak to myslíš 😀 😀
..toho jenom bambusového flízu bys dala 3 vrstvy. Nevíš jak saje oproti němu ten bambusovo konopný..takže je možný, že by stačili třeba 2 vrstvy....ale pro jistotu mám dát 3 ..ok? chápu to dobře? 🙂
@alinn Hele, tak jsem koukala na ty gramáže. Ten nový český konopný flíz je o dost vyšší gramáž než ten minulý (tam si tu gramáž už nepamatuju, ale bylo to určitě méně a dávala jsem ho 3 vrstvy), takže by stačily asi 2 vrstvy. Je to vyšší gramáž jak český flíz, kterého dávám 3 vrstvy, takže konopného by stačily 2, možná i ta jedna, ale toho bych se bála. Když už, tak dát třeba jednu po celé délce a doprostřed ještě kus druhé? Zkus a uvidíš🙂
Ale furt se bojím, že to není pochopitelné
@animal Švagrová mi bimbací ovce udělá!:D
A hele, hello kitty se takhle na Fleru nesmí, ne?
http://www.fler.cz/zbozi/kocici-knoflicky-2187929
@caramilla Díky za odkaz na návod 🙂 Dávám si to do seznamu, co chci spáchat, položka 152 😀
Ufff, já nechápu, jak to tady všechny stíháte, Mates přes den nespí, takže přes den šít nemůžu, ráno se budí v 6, Karu v noci je tak pětkrát vzhůru, takže večer jsem zralá tak akorát padnout do postele.

@boudova pytel potřebuju taky, ale ještě jsem se k němu nedostala...já před měsícem taky šila jen rovně - už se to lepší 😀 neboj - naučíš se rychle zatáčet 😉