Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@michamicha jsi se inspirovala naší mikinou?😀 je fakt, že jako aplikace jsou úžasný a mě ted štve, že jsem našla jen 1 vcelku - ostatním vždy kus chybí - měla jsem je odstřihy z plínky... :-/
A ještě přihazuju fotku Fanyho ve veluru 😵 blondýnům sluší hnědá...😀
Jinak holky, co adventní věnce? děláte? já jsem jeden před hodinou dodělala, jsem zaprasená od smůly, ale už jsem se naladila na Vánoce - všude mi tu voní jehličí - to miluju 😵
@maly_prcek Díky moc za reference... tak asi vyhraje 😀 . Teď ještě zjišťuju, jak je to s přidaným příslušenstvím, protože tam třeba nikde nevidím patku na rovný steh - předpokládám, že tu asi ze začátku budu potřebovat nejvíc 😉
@michamicha týjo - dobrý! vypadá to fakt dobře a netradičně 😉
@caramilla krásný a ty růžičky z listí v něm vypadají supr! 🙂 né, nepálíme - to jsou svíčka z lonska a předlonska 😀 zapalujeme totiž jen na nedělní společné obědy, takže vydrží dýl jak jedny svátky 😀
@maly_prcek no já právě olej nedostala a v návodu u údržby stojí, že jak je cívka, tak tam nemazat...tož si nevím rady... 😖 😅
@crawler Jediné namazané bylo, když jsem odmontovala horní kryt a to jakousi vazelínou (to ani nebylo v návodu, já se chtěla podívat, jestli mi tam neuvízla nit)... A já si traky chtěla zaolejovat, abych miláčkovi dopřála co nejlepší péči 😀 😀 😀
@macin73 Patek je k Innovu 10 spousta, ani nevim, na co všecky jsou 😀 Na rovný steh tam je už namontovaná... Jestli budeš šít aplikace, tak se hodí dokoupit i nějaká průhledná nebo otevřená...
loni jsem se naštvala a udělala umělý věnec, který budu každý rok vytahovat a měnit jen svíčky. Věnec jsem fčera nestihla vytáhnout. V sobotu jsme hnili na svatbě a včera jeli nakupovat do Budějek. Nemůžu sehnat nové svíčky, takže zatím tam máme ty loňské 😀 😀
@terezita ; @animal Svíčky mám vínové ke kuchyni 😀 Ladí na 100%
Jinak já jsem vystudovala ale evangelickou teologii, evangelíci liturgické barvy moc nedrží - resp. nikdy nedržely, v poslední dobou katolizujeme, takže třeba u nás v kostele máme barevný "hadry" přes ubrusy v barvách liturgického období.
@medvi11 Mě se hlavně líbí, že je to adventní věnec, do kterýho jdou čajovky a zároveň větvičky, to je fakt super!
@aerin Ten je krásnej 😀
@animal Vidíš, mě dělání advenťáku baví, je to relax, ale je pravda, že jsem ho taky šmodrchala na poslední chvíli ve vzteku 😀
Pověsila jsem do okna blikačky a Jasmínka je z toho celá nervní. Furt ukazuje "títí" a je z toho rozrušená, asi je budu muset vypnout, nebo si zvykne (a to neblikaj, ale jen se komíhavě rozvěcujou střídavě - jedna půlka zhasíná a druhá se rozsvěcuje - mě to přijde moc příjemný)... Asi je moc zásadová ekoložka 😀

@macin73 Já mám taky innov 10 a veliká spokojenost. Elektronika je taky ok, je hodně intuitivní... 😉