icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

brego
30. nov 2011

Můžu mít prosím dotaz? Chtěla bych šít fusak do kočárku, jakou gramáž vatelínu byste daly? Já jsem to v životě neměla v ruce, tak nevím, jaký je v nich rozdíl.

brego
30. nov 2011

@macin73 Já bych šla do NV10, původně jsem si ho chtěla koupit díky výsledkům v Dtestu (byl nejlepší elektronický stroj), jenže byl dražší a tak jsem Ježíškovi napsala o super levný Singer 8280 (ten byl nejlevnější mechanický) a už ho mám doma😉 Zatím jsem na něm šila jen polštářky a nákrčník a jsem spokojená moc. Takže si myslím, že Brother bude ještě lepší.
Tu je reportáž o testu, možná už jsi to viděla: http://www.ceskatelevize.cz/porady/10095706689-...

ngvadi
30. nov 2011

tyjo, to je rychlost, s jakou ty vafle mizí... achjo, stačilo je objednat :D

ivuska.h
30. nov 2011

@macin73 Za mě NV10.

ivuska.h
30. nov 2011

Někdo se tu ještě ptal na kolečko... Mám průměr 45 mm, podle mě nejuniverzálnější, to menší se zbytečně dřív otupí, s tím 45mm uřežu (skoro) všechno. Mám kolečko Olfa, ale čepele dokupuju KAI, je to všechno kompatibilní. Dobré je i kolečko od Cloveru. Podložku mám tu nejobyčejnější zelenou ze Strimy (ty růžové jsou prý jiné, ale ted nevím, jestli horší nebo lepší) a v pohodě.

daisyr
30. nov 2011

Teď se vás ani nesnažím dočítat 🙂 Už mám vše nastříháno, až na jeden PUL. Záda bolí, kolena bolí a dokonce i zadek 😨, no hold posiluji nějaké divné svaly, co normálně ne 😀 😀
Zítra zkusím pytlíkovat hromádky, ať mohu co nejdříve odeslat. 😉

Pro představu, jak může vypadat 70 tis. a cca 55 kg 😉

ivuska.h
30. nov 2011

@daisyr Ono to nastříhané vypadá tak nějak menší, co? Když jsem viděla ty bedny, co mi přišly, nevěřila jsem, že to někdy nastříhám, ale pak to šlo celkem dobře... Jak vypadají ty moje proužky, jsou hezké?

daisyr
30. nov 2011

@ivuska.h Jojo, jak je to poskládané, tak to vypadá jako nic za ty prachy 😀 Na fotu to možná není moc vidět, jsou to 2 řady za sebou. Ty tvoje proužky se mi moc líbí, úplety super, bambus froté moc příjemné, jen nemusím tu fialovou 😉

alinn
30. nov 2011

@ngvadi to jo..docela se mi ulevilo, že si budu muset vzít té bílé maximálně 3m 😀

alinn
30. nov 2011

@daisyr hezká hromádka 😎

ngvadi
30. nov 2011

tak jsem z bílých vaflí ušila jednu rychlomikinku a rozhodla jsem se, že si vezmu i ty bílý vafle, takže je rozebráno vše 😵 ještě teda možná uvolnim nějaký ty tmavě modrý, ale to až je uvidim 🙂

a ještě jsem teda k objednávce přihodila jednolíc biobavlny, protože ji nutně potřebuju (a teda doufám, že mi někde v nějaký hromádce nevisí, to by mě jeblo :D), ale taky spotřebuju tak 3m a zbytek si můžete zamlouvat...

ngvadi
30. nov 2011

ehm, otočte si na třetí fotku laskavě monitor, nějak mi nedošlo, že bych ji měla uložit nejdřív otočenou u sebe 😕

sinala
30. nov 2011

@palosek super ta čepice. Já jsme si s holkami koupila chlupatice ( tak říkáme mikinám z lamy) letos na jaře a čepice by se taky hodily 🙂

palosek
30. nov 2011

@ngvadi mikča parádní 😀 vafle se budou hodit, 😀 A ten jednolíc jaký? Přírodní? Neboj, zas se to rozebere 😀 A to jsem se dušovala, že z listopadového a prosimcového rodičáku...žádné látky 😠 😠 😠.

palosek
30. nov 2011

@sinala lama čepice by správně měla být delší 😒 ...právě jsem dostříhala zelenou lamu...a musela jsem povytírat (luxovat už nemůžu, to bych všechny pobudila)...pro změnu jsem nasněžila zeleně 😀 😀 Navíc jsem zjistila, že mi zelené pochybělo...na větší holky je metr málo, když chcete šít i něco navíc. ☹ A to jsem si, já bláhová, myslela, že jim ušiju ještě polštářky ve stejných barvách. Leda 10x10cm 😀 😀 😀 Zelené mi nezbylo už ani na tu čepici...nemáte někdo volnou zalenou lamu...aspoň 40x40cm? 😎

ngvadi
30. nov 2011

palošku, jj, jednolíc přírodní... to tam dopíšu...

ivuska.h
30. nov 2011

@daisyr Nestraš mě, snad ta fialová není nějaká ošklivá!

macin73
30. nov 2011

@ngvadi co z toho? to je taková tenká bavlna, třeba na body?

macin73
30. nov 2011

@ngvadi tak to jsem mela na mysli jiny vafle 🙂

michamicha
30. nov 2011

@daisyr ty jo pěkný hromádky, tak to už se těším až mi ta moje přijde domů 🙂 akorát mám trošku problém, protože ty látky už nemám kam dávat, musím začít šít 😀

dneska jsem dokončila jednu zakázku, počítám že to byla poslední co jsem měla na ŽL a definitivně jsem se rozhodla, že na ty cca 2 roky zavírám shop a budu šít jen pro rodinu a kámošky 😎 a postupně začnu likvidovat ty zásoby látek co jsem si za poslední asi 2 měsíce nasyslila 😅
a teď už jdu spát, už skoro nevidim 😝

macin73
30. nov 2011

Holky, díky za tipy, tak nakonec to bude NV10 🙂. Jen ještě jeden dotaz. Kde ho objednat? Chtěla jsem na www.ragos.cz, jen mě trochu zaráží, že jsem tam v pondělí posílala dotaz a doteď se mi nikdo neozval... ale snad to u objednávek bude jinak...

terezita
30. nov 2011

@palosek a nechces cely metr zelene? 😅 se mi ten odstin nelibi..
@sufik1 a beru tu hnedou, jestli ji jeste mas, ju? dekuji!

terezita
30. nov 2011

a pro ty, co se denne 15minut nudi a maji rady prekvapeni - u farbenmixu je ode dneska adventni kalendar. sije se taska, ale jak presne bude vypadat zjistite az na stedry den, az ji dosijete.. tak kdo to chce zkusit tak tu mate link v anglictine http://www.farbenmix.de/advent/adventskalender2...

ivuska.h
1. dec 2011

@crawler tu paspuli si prvně na jeden díl nastehuj, Jinak se to šije pěkně blbě.

palosek
1. dec 2011

@terezita tak pokud je to ta zelenkavá z mtx, tak to klidně od tebe odkoupím. 😉

lenasss
1. dec 2011

prosím vás co šijete z výplnku je to tuším počes moc se mi líbila barva ale nedovedu si představit ten materiál 😢

medvi11
1. dec 2011

@lenasss tepláky, mikiny, bundičky, šatičky na tričko, ...i sukni jsem už tu viděla z lilkového výplňku

lenasss
1. dec 2011

@medvi11 tak děkuji 🙂 je toho opravdu dost ted jsem šila tříletákovi body z žebrovaného úpletu a nechce ho dát ani do pračky on je atopik a každá cedulka ho svědí každý materiál z tržnice a je samá vyrážka (tedy jen přes zimu) a babičky táááááák rááááády kupujou oblečení a punčocháče na tržnici a já jim pořád říkám že to nenosí se mi to kupí ve skříni a na půdě a není jim divné že to nikdy nenosí 😀 ale je mi dovné že když koupím třeba flees u nás v metráži takový umělý materiál tak mu to nevadí vlastně nic co ušiju nebo koupíme v normálním obchodě a může to být i s umělinou mu nevadí to je zvláštní 😅

medvi11
1. dec 2011

@lenasss njn, když ony ty babičky rády nakupují, když je to tak levné ☹ jen nechápu, že jim není toho malého líto, to bych kupovala obzvlášť kvalitní nezávadné věci...Ona je otázka, co všechno za svinstva v tom oblečení je...ona i bavlna je z tržnice taková prazvláštní...

lillyzelvicka
1. dec 2011

@ivuska.h ahojky ještě k těm kolečkám 🙂 co si myslíš o těhle uvažuju ale nevím které http://www.sicistroje-shop.cz/rezaci-kolecko-pr... a http://www.sicistroje-shop.cz/rezaci-kolecko-28-mm
Děkuju