Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@macin73 Já bych šla do NV10, původně jsem si ho chtěla koupit díky výsledkům v Dtestu (byl nejlepší elektronický stroj), jenže byl dražší a tak jsem Ježíškovi napsala o super levný Singer 8280 (ten byl nejlevnější mechanický) a už ho mám doma😉 Zatím jsem na něm šila jen polštářky a nákrčník a jsem spokojená moc. Takže si myslím, že Brother bude ještě lepší.
Tu je reportáž o testu, možná už jsi to viděla: http://www.ceskatelevize.cz/porady/10095706689-...
tyjo, to je rychlost, s jakou ty vafle mizí... achjo, stačilo je objednat :D
Někdo se tu ještě ptal na kolečko... Mám průměr 45 mm, podle mě nejuniverzálnější, to menší se zbytečně dřív otupí, s tím 45mm uřežu (skoro) všechno. Mám kolečko Olfa, ale čepele dokupuju KAI, je to všechno kompatibilní. Dobré je i kolečko od Cloveru. Podložku mám tu nejobyčejnější zelenou ze Strimy (ty růžové jsou prý jiné, ale ted nevím, jestli horší nebo lepší) a v pohodě.
tak jsem z bílých vaflí ušila jednu rychlomikinku a rozhodla jsem se, že si vezmu i ty bílý vafle, takže je rozebráno vše 😵 ještě teda možná uvolnim nějaký ty tmavě modrý, ale to až je uvidim 🙂
a ještě jsem teda k objednávce přihodila jednolíc biobavlny, protože ji nutně potřebuju (a teda doufám, že mi někde v nějaký hromádce nevisí, to by mě jeblo :D), ale taky spotřebuju tak 3m a zbytek si můžete zamlouvat...
ehm, otočte si na třetí fotku laskavě monitor, nějak mi nedošlo, že bych ji měla uložit nejdřív otočenou u sebe 😕
@sinala lama čepice by správně měla být delší 😒 ...právě jsem dostříhala zelenou lamu...a musela jsem povytírat (luxovat už nemůžu, to bych všechny pobudila)...pro změnu jsem nasněžila zeleně 😀 😀 Navíc jsem zjistila, že mi zelené pochybělo...na větší holky je metr málo, když chcete šít i něco navíc. ☹ A to jsem si, já bláhová, myslela, že jim ušiju ještě polštářky ve stejných barvách. Leda 10x10cm 😀 😀 😀 Zelené mi nezbylo už ani na tu čepici...nemáte někdo volnou zalenou lamu...aspoň 40x40cm? 😎
palošku, jj, jednolíc přírodní... to tam dopíšu...
@daisyr ty jo pěkný hromádky, tak to už se těším až mi ta moje přijde domů 🙂 akorát mám trošku problém, protože ty látky už nemám kam dávat, musím začít šít 😀
dneska jsem dokončila jednu zakázku, počítám že to byla poslední co jsem měla na ŽL a definitivně jsem se rozhodla, že na ty cca 2 roky zavírám shop a budu šít jen pro rodinu a kámošky 😎 a postupně začnu likvidovat ty zásoby látek co jsem si za poslední asi 2 měsíce nasyslila 😅
a teď už jdu spát, už skoro nevidim 😝
Holky, díky za tipy, tak nakonec to bude NV10 🙂. Jen ještě jeden dotaz. Kde ho objednat? Chtěla jsem na www.ragos.cz, jen mě trochu zaráží, že jsem tam v pondělí posílala dotaz a doteď se mi nikdo neozval... ale snad to u objednávek bude jinak...
a pro ty, co se denne 15minut nudi a maji rady prekvapeni - u farbenmixu je ode dneska adventni kalendar. sije se taska, ale jak presne bude vypadat zjistite az na stedry den, az ji dosijete.. tak kdo to chce zkusit tak tu mate link v anglictine http://www.farbenmix.de/advent/adventskalender2...
prosím vás co šijete z výplnku je to tuším počes moc se mi líbila barva ale nedovedu si představit ten materiál 😢
@medvi11 tak děkuji 🙂 je toho opravdu dost ted jsem šila tříletákovi body z žebrovaného úpletu a nechce ho dát ani do pračky on je atopik a každá cedulka ho svědí každý materiál z tržnice a je samá vyrážka (tedy jen přes zimu) a babičky táááááák rááááády kupujou oblečení a punčocháče na tržnici a já jim pořád říkám že to nenosí se mi to kupí ve skříni a na půdě a není jim divné že to nikdy nenosí 😀 ale je mi dovné že když koupím třeba flees u nás v metráži takový umělý materiál tak mu to nevadí vlastně nic co ušiju nebo koupíme v normálním obchodě a může to být i s umělinou mu nevadí to je zvláštní 😅
@ivuska.h ahojky ještě k těm kolečkám 🙂 co si myslíš o těhle uvažuju ale nevím které http://www.sicistroje-shop.cz/rezaci-kolecko-pr... a http://www.sicistroje-shop.cz/rezaci-kolecko-28-mm
Děkuju

Můžu mít prosím dotaz? Chtěla bych šít fusak do kočárku, jakou gramáž vatelínu byste daly? Já jsem to v životě neměla v ruce, tak nevím, jaký je v nich rozdíl.