Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@monr paypal může mít každý 😀 😀 😀 A fakt to není vůbec nic náročnýho si to zařídit 😀 A když ho využiješ 1x za rok, tak na tom netratíš 😉
Já mám teda trochu problém s tím FM, že jak přesně nevím, co kam přijde (tašku jsem nikdy nešila), tak nevím, jaké barevné kombinace volit:( Asi to nechám uležet a začnu šít, až se to trochu pohne 😀 😀 😀
Jdu hodit link na blog, to stojí za to! 😀
Promiňte, že se opakuju, ale můj dotaz jaksi zapadl v hoře příspěvků. 😅 Tak ještě jednou: Chtěla bych šít fusak do kočárku, jakou gramáž vatelínu byste daly? 100g, 200g, 300g?
@caramilla ja viem, ale nemám kartu, na ktorú by som si mohla dať (t.j. kreditnú), mám iba debetnú, a na to sa to nedá. už som aj zvažovala, že iný účet, prípadne kartu tomuto (ale čo som čítala, tak práve moja banka má problémy s tým overovacím kódom, nejako im to blbne). asi počkám, kým sa vrátim do práce a dám si iný účet k tomuto.
k tým farebným kombináciam, ja som našla také kúsky, tie väčšie čo sa majú používať, tak čiernu s nejakými postavičkami a druhý väčší kus bielu látku. na dnešnú časť čiernu a žltú kvietkovú. Veď som písala, ak to bude divoké, tak to darujem, alebo budú mať deti na hranie. Hlavne si chcem dokázať, že na to mám to ušiť. 😀
hoďte sem někdo prosím odkaz na ten adventní kalendář 🙂 já ho tam nemůžu nikde najít 😠
@michamicha http://www.farbenmix.de/advent/adventskalender2...
a caramilla to hodila i k sobe na blog, tak nebudete muset hledat 😉
@monr taky u me zatim vyhravaji kytky.. 😀 a jeste resim, jestli bude cervena, fialova nebo oranzova.. kdyz uz tak uz! 😀
@brego já teda nešila zimní, ale podzimní, dávala jsem tam 2 vrstvy 100g vatelínu, vnitřek flís, zvenku bavlna a je dost teplej 🙂 myslim si, že kdybych na tu vnější stranu dala nějakej šusťák s PUL zátěrem, tak by to stačilo i na zimu 😉 takže když tam mám jen tu bavlněnou látku, tak to profoukne 😒 ale já mám na zimu novej od Emitexu, ten Cocoon i s tou vnitřní vložkou, tak ho asi vytáhnu příští týden 🙂
tak já bych se do toho taky ráda pustila, ale mám strašně moc dalších plánů, takže asi nebude čas 😅
@caramilla @michamicha Díky, švadlenky, za názory🙂 Už jsem zase o něco chytřejší. Vnější (šusťák) i vnitřní vrstvu (fleece) mám vybranou, ale ten vatelín mi vrtal hlavou.
Dnes nemám doma muže, tak se konečně pustím do těch plenek ... snad 😉
teda moje lenost mi nedovoluje se zúčastnit toho adventního kalendáře.. ale holky neuděláte pak sraz, že bychom jako vyhodnotily, který se ta kabelka nejlíp povedla? 🙂)
Tak poslední 3 kousky merino ribu v přebytcích... viz. https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au...
Foceno s bleskem, takže barvy jsou ve skutečnosti o něco sytější 😉
@michamicha 15 minut denně, to dáš, upeč o jeden druh cukrové méně a je to 😀 😀 😀
@ngvadi To je teda firma ten MTX 😀
@vdovec Hele, na to sraz dělat nemusíme, to je jasný rovnou, bude to @terezita - s ní fakt nesoutěžím 😀 😀 😀
(Omlouvám se za podceňování ostatní konkurence 🤐 😀 )
@terezita Hele, já jsem fakt asi úplně blbá (= blondýna) - u toho FM - 1ks té "kapsy" to je jakoby 2x, to co je na tom střihu - tzn. dám to na přehlou látku a v tom ohybu to nepřestřihnu a udělám to 4x? Takže na té ilustrační fotce je to špatně, když tam jsou jen 2 kusy???
Ještě, že neutrácím za kupovaný střihy, u mě by to fakt byly vyhozený peníze 😀 😀 😀

@terezita no, me desi, ze budu mesic sit neco, co pak bude hnusny a k nicemu, ale za tu srandu to asi stoji, jen kde vzit ten cas, ze 😀 😀 😀
Hele, a co tohle kolecko 😀
http://www.ragos.cz/zbozi/rezaci-kolecka-a-vyre...