Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@zhrkz myslim, ze ivuska tu niekedy spominala nalepit lepiacu pasku na patku, ja sypem na pul puder a pomaha to 🙂 k paske som sa este nedostala :D ak nemas hodvabny papier, dobry je aj na pecenie, ale mne vadi, ze nic nevidim. takze puder mi to zatial vyriesil 😉 ak zosivam 2 puly spolu, co nie je tak casto (vacsinou PUL plus aksamit, alebo suede) tak si ich vzdy zafercujem a nasypem puder aj z jednej aj z druhej strany PULU a rozotriem 😉 skus, mozno pomoze
@papajka7 drzim palce 😉
presila sooom 😵 ,sice stehy,nie su vsetky rovnake,ale z dialky to nebude vidno 😅
@medvi11 přesně tohle se mi povedlo s první dvojjehlou 😠
jinak už mám vybranou lebku, nejdřív jsem to chtěla "vyšívat" cik cak stehem, ale pak jsem usoudila, že to bude děsně pracný, takže to udělám jinak, ale stejnak zejtra musim do galanterky, leda bych ještě zejtra objevila nějaký starý černý džíny a zrecyklovala je 😀 no uvidim...
@rebelie tak ať to zabere a zejtra máš prcka u sebe 😉
Teda, já vás fakt tento víkend nedávám 😀 Jen jsem prolítla, jak se mají "rodičky", abych byla IN 😀 Držím palce a nedočítám 😠
@terezita - ty mě děsíš - ve snu se budu budit a dělat "hů hů" "né né, pomóc, hů hů", snad mě Jasmínka zachrání 😀 😀 😀 (Dřív jsem měla sovy ráda, ale teď teda fakt nevím, jedna větší úchylnost než druhá, tu tašku ani nechci došívat, jestli na tu velkou tašku nenašijou ještě sovu, tak to je teda těžká nuda, na začátku laťka úchylárny tak vysoko... 😀 😀 😀 )
Dobré ránko, tak jsem došila malé lama kabátek dle Ottobre + doplňky. Potahování knoflíčků není zas taková hrůza 😉 . Konečně i manža uznal, že neobjednávám ty látky zbytečně 😀 😀 Tak jsem ho hned připravila na balík z Wendy 😝 😀 😀 .... a přidávám dva trika na doma....foceno kolem půlnoci při u.s. a né na sklokeramice 😀
Dobré ráno, omlouvám se za ten porod v přímém přenosu, ale když už jsem vás tu otravovala s tím přenášením, tak dám info, jak jsme na tom - kontrakce žádné, bříško občas tvrdne a čemu už vůbec nerozumím, že já se po tom riciňáku ani nepos.... Nicméně odešla zátka a trochu špiním, takže něco se asi děje... Jedeme do porodky a já doufám, že to ukecám jen na Hamiltona a že mě nechaj ještě aspoň do zítra, aby se to rozběhlo samo...
@ucitelka70 2 autosedačky máme protože máme 2 auta a už se mi stalo, že jsem si nepřehodila sedačku a manžel mi s ní ujel a já si musela půjčit od sousedky 😀 tak jsme neplánovaně koupili druhou a to právě tu 9-36kg a je to ta, na kterou jsi dala odkaz Romer Evolva my máme kolekci 2011. Koupili jsme ji proto, že jako další autosedačku už pak koupíme jen 1 a ne zase 2. Bezpečnější je kategorie 9-18kg a pak zase koupit 18-36kg tu evolvu máme prostě jen do města. Co do zpracování rozhodně doporučuji tu Romer King plus 9-18kg je tam ten rozdíl znát oproti té Evolvě.
@ucitelka70 a koukla jsem na cenu té sedačky v tom inzerátu a já ji u nás koupila o 400-500kč levněji
@ivuska.h Vdaka 🙂 lepidlo pouzivam, ale len bodovo - nechce sa mi spendlit 🙂), Ale na pul to moc nezbralo, Normalne mi to rozlepilo, co to tak tahalo, celoplosne som sa bala.
No a idem teda experimentovat s pudrovanim a podliepanim patky kadecim. Dost sa vsak bojim, ze sa mi to lepi aj na tu spodnu platnicku, resp. na tie zubky pri posuvani... No hadam sa daco podari s tolkymi tipmi ako na nespratny pul.
Este mi napadlo, ze vyskusam podlepit ten papierovy leukoplast z lekarnicky ;)
@palosek moc hezký!! já včera šila mikinu Petulovi z té tlusté teplákoviny z MTX v kombinaci s beránkem. Náplety jsou z beránka a kapuca taky olemovaná beránkem a klokaní kapsa ze sovičkového Hilca z ŠD. A dneska šiju roláček z climayarnu a kuklu z toho samýho a už to bude pro něho snad asi vše a konečně ušiju i rolák pro sebe a až přijde MTX tak ještě mhd mikinu pod stromeček. Mám toho nějak moc a to chci stihnout ještě roztřídit a rozeslat VTC a MTX do pátku. To asi nebudu chodit spát.
VTC už doručujou dneska, vyhlížím z okna PPL a doufejme že zítra přijde MTX. Ted jsem si psala s paní z MTX tak to snad dneska dají přepravě

@rebelie držím pěsti!!!