icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

michamicha
20. dec 2011

@papajka7 krásné 😉

michamicha
20. dec 2011

@terezita nádhera 😵

terezita
20. dec 2011

a jeste prihodim hotovou FM tasku. ditko pul dne prospalo, tak jsem mela dneska nejak moc casu a mam dosito. a jsem prijemne prekvapena, ta taska se mi i libi 😀 vzdycky jsem chtela mit cervenou kabelu..

michamicha
20. dec 2011

@mehlo OT prosím tě, jak jsi spokojená s tou úžasnou novinkou MK Pro? Mně to tak vytočilo, mám díky tomu zablokovanej celej fotoblog 😠 a další úžasné vylepšení, že přímo z diskuze nemůžu poslat IP 😠

monr
20. dec 2011

@terezita no v tvojom podaní sa mi veľmi páči 🙂

palosek
20. dec 2011

@terezita super taška, jako ostatní sovy...já váš všechny obdivuji, jak jste dopasovaly ty barvy a materiály...takové zásoby teda nemám 😝 😀

aerin
20. dec 2011

@caramilla hele ja kojim co 2h v prumeru ve dne v noci a Z. taky odpadl☹

a na zadni rymu teda v posledni dobe trpim i ja, mam ji skoro furt, ble :-P
ono by mi urcite hodne pomohlo, kdybych vyradila zahlenujici potraviny, ale to bych nezvladla...

@crawler hele mikina super!!! ja jsem se teda jeste neodhodlala k jine nez nejake nalozene kapse☹

hele tak jak je to s tim eukalyptem??? mam tu aromalampu radsi zhasnout? 😕
a pinosol mne osobne teda na rymu hrozne pomaha...

crawler
20. dec 2011

@caramilla Jé, Car - Ty mi lichotíš - se červenám 😅 ale věř, že dokonalé to rozhodně není 😀 Manža je v mikině v práci a mají vánoční večírek, takže jestli mu ji někdo nepoblinká, tak to pak zkusím nafotit detailněji 😀
@papajka7 děkuji za pochvalu 😵 a co se týče Tvých kabelek - proč si k sobě tak kritická? vždyť jsou parádní!!! můžu se zeptat, jak to šiješ? stačí jeansová jehla a rovnostehem?

teda, taky myslím na holky - jejich absence je podezřelá 😀 😎

terezita
20. dec 2011

@aerin mne pinosol taky pomaha 😅 byla jsem rada, kdyz jsem na nej natrefila.. a misto eukalyptu dej do aromalampy citron, ten je taky dobry na dychaci cesty..

rebelie
20. dec 2011

Ahoj holky, nevím, jak Ivuška, ale já stále nerodím... jen jsme si dneska udělali větší procházku po Praze, dokoupili ještě nějaké dárky apod. Večer ještě zkusím druhé kolo riciňáku a pokud nic, čeká mě zítra preindukce a následně indukce... Ale díky, že na mě myslíte... (A jestli Ivča fakt rodí, tak je to legrace - měla termín 10 dnů po mně a nakonec bude mít mimčo dřív 😀.)

crawler
20. dec 2011

@terezita tý jo! supr 😵

@palosek já nemám žádný zásoby a víš co jsem na kabelu použila? starý babiččiny závěsy /tipuju tak 50-60.léta/ a vůbec to nevypadá zle 😅 😀
@aerin jé, díky 🙂tak se odhodlej - stačí jedině se odhodlat, protože pak už to jde samo 😉 a Ty, která už máš se šitím asi milionkrát víc zkušeností, tak ti to půjde jako po másle 😉

crawler
20. dec 2011

@rebelie hele si pamatuju, jak jsem tady na koníkovi zkuhrala já, protože mě předběhlo 5 holek z diskuze 😀 taky mi to nepřišlo moc zábavný 😀 Snad ricinák zabere - v prvvním kole odešla zátka a druhý kolo už bude třeba "to pravý" ! jdi do toho! 😉 a udělej si ho silnej 😀

caramilla
20. dec 2011

@terezita Ta tvoje taška náhodou vypadá celkem hezky 😀 😀 😀 Měla bys ji nosit 😀 😀 😀
@michamicha Já jsem taky dneska čuměla, co to je to "pro" 😖
@papajka7 soví mei tei super!

@rebelie Ono to tvoje mimi moc dobře ví, že porodem končí všechna bezstarostnost a pohodlnost u maminky v bříšku, se mu ani nedivím, že se mu ven nechce 😖 😀

caramilla
20. dec 2011

Jo, někdo se ptal na tu LAMU - určitě stačí jedna vrstva, i tak to je jak medvěd. Podšívat netřeba, teplé je to samo o sobě dost, já to nosím stále jako kabát - bez bundy a pod to jen triko! Ale podšívka z bavlny je příjemná - lépe se to svléká (ty chlupy drhnou) a kontakt na kůži není ten flíz, ale bavlna.

aerin
20. dec 2011

jo a taky pridam svoje konecne dodelane resty🙂
mtx merino pro muze, bambus pro Z., kukla pro dcerku jedne maminky z MK a dve mikiny a tri kukly pro deti kamaradky

terezita
20. dec 2011

@rebelie 😅 a ja uz doufala! taky by se mi nechtelo ven.. uplne mimco chapu..
@caramilla hele vezmu si ji na nas sraz v praze 😀 😀 😀 budes se pak za me stydet? 😅 😉

michamicha
20. dec 2011

@caramilla navíc nemůžu komentovat fotoblogy ani do nich koukat ☹ prostě všechno v pr... 😔

terezita
20. dec 2011

@aerin teeda ty ses rozjela!! vsechno je krasne! mou srdecni zalezitosti je ta mikina 😵 a ty kravy jsout aky bozi

terezita
20. dec 2011

@michamicha no to je narez.. na jine diskuzi to holky resily, ze si zaridily druhy nick.. akorat to neni povoleny.. 😝 fakt zlepsovaky super! 😠

rebelie
20. dec 2011

@crawler Ty jo, bundička je fakt luxusní... hlavně, aby to neviděl manžel, chtěl by taky a něco takovýho já asi zatím nedám.... Jinak z termínové diskuse mě přeběhly snad už všechny holky 😀, ale to neřeším, jen bych pořád ráda, kdyby to nemuselo být vyvolávané... ale už jsem s tím smířená, že pokud do zítra nic, jdu do toho... zítra slouží sympa doktorka, primářka řekla, že to budou zkoušet co nejjemněji, tak doufám, že to jen nějak popostrčí rozjezd a nebudou nutné další zásahy... jen se modlím, aby byl volnej nadstandard a mohl tam se mnou Petr zůstat, sama bych tak fakt byla nerada...
@terezita Fialový, sváteční šatečky jsou taky parádní... A sova je veselá... já červenou moc nemusím, ale na té kabelce se mi líbí..
@papajka7 Nějak jsem nepochopila, v čem je problém s tou kabelkou (krom toho, že se to blbě šilo)? Mně ta kabelka přijde super - respektive nejsou to moje barvy, ale vypadá dobře...
@caramilla Tak teď už by si tělo i mimčo měli uvědomit, že se tomu tak jako tak nevyhnou a rozjet to sami...
Právě jsem vypila půl litru kefíru, aby to měl ten riciňák ještě snazší 😀

aerin
20. dec 2011

@terezita hele rozjela, to nevis, jak dlouho jsem to mela rozesity 😅

rebelie
20. dec 2011

@aerin Líbí se mi to triko s krávama a ta fialová mikča...

crawler
20. dec 2011

@rebelie někomu stačí na rozjezd jen klistýr, ale pak už lze čekat jen chemii (asi, o ničemjiném nevím). Né, věř si, kefír a ricin - to je pořádná kombinace,pak si ještě dej vinný střik a potulte se s manžou - teda to asi před ricinákem 😀 jinak jo, mě ubíjelo, když holky, co měly tp 14 dní po mě mě předbíhaly...to nepřidá 😝 ale Ty jsi dobrá - bereš to víceméně s nadhledem a to je dobře 😉

monr
20. dec 2011

no téééééééééda, ale ste to rozbehli kočky, krása všetkým klobúk dole

crawler
20. dec 2011

@aerin všechno krásný!!!a zaujala mě aplikace netopýra - dobrý motiv pro kluka! 😉

aerin
20. dec 2011

diky holky🙂
@crawler no to vzniklo z toho ze jsem mela doma ty nazehlovacky, no 😅

rebelie
20. dec 2011

@crawler U mě je problém s nepřipravených porodních cestách, ještě v pondělí byl čípek stále tuhý, vzadu a otevřený jen na špičku prstu, takže mě by asi klystýr nezabral... Tulíme se, co to jde, tak snad aspoň ten čípek se hne... A zítra by nasadili prostglandinové čípky - mě šlo spíš o to, že to sice bude chemie, ale pokud vše púoběží dobře, tak jen v začátku, a pak to může běžet samo... že mě prostě nenapíchnou oxytocin /ten teda teď ani nesmí, kvůli tomu čípku/; inu uvidíme, jak to celé dopadne...

palosek
20. dec 2011

@rebelie no jo, to je blbý, ale všechno má svůj čas...tak snad se ti zadaří a předběhnete chemii. 😉 Držím pěsti 🙂

palosek
20. dec 2011

@aerin netopýr...paráda...a děsně se mi líbí ty proužkované lemy 😅 😅

caramilla
20. dec 2011

@michamicha A jako čím sis to zasloužila, že máš tuto výsadu zde na MK? 😲 😕 😕 😕 😖
@aerin Nádhera! 😀 Kytičky 😀 😀 😀