Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@terezita nádhera 😵
@mehlo OT prosím tě, jak jsi spokojená s tou úžasnou novinkou MK Pro? Mně to tak vytočilo, mám díky tomu zablokovanej celej fotoblog 😠 a další úžasné vylepšení, že přímo z diskuze nemůžu poslat IP 😠
@caramilla hele ja kojim co 2h v prumeru ve dne v noci a Z. taky odpadl☹
a na zadni rymu teda v posledni dobe trpim i ja, mam ji skoro furt, ble :-P
ono by mi urcite hodne pomohlo, kdybych vyradila zahlenujici potraviny, ale to bych nezvladla...
@crawler hele mikina super!!! ja jsem se teda jeste neodhodlala k jine nez nejake nalozene kapse☹
hele tak jak je to s tim eukalyptem??? mam tu aromalampu radsi zhasnout? 😕
a pinosol mne osobne teda na rymu hrozne pomaha...
@caramilla Jé, Car - Ty mi lichotíš - se červenám 😅 ale věř, že dokonalé to rozhodně není 😀 Manža je v mikině v práci a mají vánoční večírek, takže jestli mu ji někdo nepoblinká, tak to pak zkusím nafotit detailněji 😀
@papajka7 děkuji za pochvalu 😵 a co se týče Tvých kabelek - proč si k sobě tak kritická? vždyť jsou parádní!!! můžu se zeptat, jak to šiješ? stačí jeansová jehla a rovnostehem?
teda, taky myslím na holky - jejich absence je podezřelá 😀 😎
Ahoj holky, nevím, jak Ivuška, ale já stále nerodím... jen jsme si dneska udělali větší procházku po Praze, dokoupili ještě nějaké dárky apod. Večer ještě zkusím druhé kolo riciňáku a pokud nic, čeká mě zítra preindukce a následně indukce... Ale díky, že na mě myslíte... (A jestli Ivča fakt rodí, tak je to legrace - měla termín 10 dnů po mně a nakonec bude mít mimčo dřív 😀.)
@terezita tý jo! supr 😵
@palosek já nemám žádný zásoby a víš co jsem na kabelu použila? starý babiččiny závěsy /tipuju tak 50-60.léta/ a vůbec to nevypadá zle 😅 😀
@aerin jé, díky 🙂tak se odhodlej - stačí jedině se odhodlat, protože pak už to jde samo 😉 a Ty, která už máš se šitím asi milionkrát víc zkušeností, tak ti to půjde jako po másle 😉
@terezita Ta tvoje taška náhodou vypadá celkem hezky 😀 😀 😀 Měla bys ji nosit 😀 😀 😀
@michamicha Já jsem taky dneska čuměla, co to je to "pro" 😖
@papajka7 soví mei tei super!
@rebelie Ono to tvoje mimi moc dobře ví, že porodem končí všechna bezstarostnost a pohodlnost u maminky v bříšku, se mu ani nedivím, že se mu ven nechce 😖 😀
Jo, někdo se ptal na tu LAMU - určitě stačí jedna vrstva, i tak to je jak medvěd. Podšívat netřeba, teplé je to samo o sobě dost, já to nosím stále jako kabát - bez bundy a pod to jen triko! Ale podšívka z bavlny je příjemná - lépe se to svléká (ty chlupy drhnou) a kontakt na kůži není ten flíz, ale bavlna.
@caramilla navíc nemůžu komentovat fotoblogy ani do nich koukat ☹ prostě všechno v pr... 😔
@michamicha no to je narez.. na jine diskuzi to holky resily, ze si zaridily druhy nick.. akorat to neni povoleny.. 😝 fakt zlepsovaky super! 😠
@crawler Ty jo, bundička je fakt luxusní... hlavně, aby to neviděl manžel, chtěl by taky a něco takovýho já asi zatím nedám.... Jinak z termínové diskuse mě přeběhly snad už všechny holky 😀, ale to neřeším, jen bych pořád ráda, kdyby to nemuselo být vyvolávané... ale už jsem s tím smířená, že pokud do zítra nic, jdu do toho... zítra slouží sympa doktorka, primářka řekla, že to budou zkoušet co nejjemněji, tak doufám, že to jen nějak popostrčí rozjezd a nebudou nutné další zásahy... jen se modlím, aby byl volnej nadstandard a mohl tam se mnou Petr zůstat, sama bych tak fakt byla nerada...
@terezita Fialový, sváteční šatečky jsou taky parádní... A sova je veselá... já červenou moc nemusím, ale na té kabelce se mi líbí..
@papajka7 Nějak jsem nepochopila, v čem je problém s tou kabelkou (krom toho, že se to blbě šilo)? Mně ta kabelka přijde super - respektive nejsou to moje barvy, ale vypadá dobře...
@caramilla Tak teď už by si tělo i mimčo měli uvědomit, že se tomu tak jako tak nevyhnou a rozjet to sami...
Právě jsem vypila půl litru kefíru, aby to měl ten riciňák ještě snazší 😀
@rebelie někomu stačí na rozjezd jen klistýr, ale pak už lze čekat jen chemii (asi, o ničemjiném nevím). Né, věř si, kefír a ricin - to je pořádná kombinace,pak si ještě dej vinný střik a potulte se s manžou - teda to asi před ricinákem 😀 jinak jo, mě ubíjelo, když holky, co měly tp 14 dní po mě mě předbíhaly...to nepřidá 😝 ale Ty jsi dobrá - bereš to víceméně s nadhledem a to je dobře 😉
no téééééééééda, ale ste to rozbehli kočky, krása všetkým klobúk dole
@crawler U mě je problém s nepřipravených porodních cestách, ještě v pondělí byl čípek stále tuhý, vzadu a otevřený jen na špičku prstu, takže mě by asi klystýr nezabral... Tulíme se, co to jde, tak snad aspoň ten čípek se hne... A zítra by nasadili prostglandinové čípky - mě šlo spíš o to, že to sice bude chemie, ale pokud vše púoběží dobře, tak jen v začátku, a pak to může běžet samo... že mě prostě nenapíchnou oxytocin /ten teda teď ani nesmí, kvůli tomu čípku/; inu uvidíme, jak to celé dopadne...
@michamicha A jako čím sis to zasloužila, že máš tuto výsadu zde na MK? 😲 😕 😕 😕 😖
@aerin Nádhera! 😀 Kytičky 😀 😀 😀

@papajka7 krásné 😉