Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
mamulky-sikulky, ktore zhanali skolu sitia, mam pre vas v prvom rade slubene rady, ako vsivat zipsy, vcecka, goliere, atd.
mozete si to stiahnut a vytlacit:
http://www.rondel.sk/majka/modrykonik/rady.html
ahoj potrebovala by som poradit..Kamoska by mi usila vkladacky do plienok ale neviem ako to dat usit, rozmer,tvar,vrstvy a hlavne aky material by bol nalepsi na noc do kapsoviek...
@michaela80 čau nejlepší na noc do kapsovek by byly dvě třívrstvé dlouhé vkládačky z bambusového flísu silného rozměr 60x 10 cm a nebo dvě dvouvrstvé čtvercové pleny 30x30- dohromady je to 12 vrstev.
@maryol krasne.. 🙂 ta lopticka je super napad.. akurat som rozmyslala co zo zvyskami flisu.. mam toho za igelitku 😀 a tie magnetku su paradne.. aj toho levika si robila ty?? tak to by som nezvladla ani nahdou.. a dakujeme za navody..
@michaela80 ako pise
@mehlo vkladacky 60x10 su najlepsie.. do tvojich BG kaps by mohli byt teoreticky aj trosicku sirsie, ale tento rozmer je super.. 😉 a bambusovy flis je to najsavejsie co poznam.. su tri druhy.. ak by si si zobrala ten hruby, stacili by ti aj dve vrstvy.. je to myslim sirka 160 ak vezmes 60 cm dlhy, vyjde ti 8 super dvojitych savych vkladaciek.. 😉 za cca 15€ 😉
@zojec dik idem objednat..my s kamoskou chceme dat posit po 30 ks... 🙂 🙂 ked maniea tak poriadna...
@zojec a ktory z toho? http://detivbavlnke.sk/bambus.php?q=metraz
@michaela80 ked das 3 vrstvy tohto stredne hrubeho http://detivbavlnke.sk/product_detail.php?q=met... tak to cenovo vyjde v podstate rovnako ako 2 vrstvy tohto hrubeho http://detivbavlnke.sk/product_detail.php?q=met... ale tie 3 vrstvy budu dokopy savejsie... teda ja osobne som mala ucurane dieta, takze by som na noc dala 4 vrstvy toho stredneho, inac ten rozmer 10x60 je super, ale ked to mas do konkretnej plienky a nepotrebujes aby sa to dalo dat do viacerych roznych, tak by som dala sirku presne podla plienky, potom to trosku lepsie sedi a menej hrozi presakovanie.
ja stale neviem zohnat vhodne nepremokave rukavice, tak som usila - jednotlive diely su povystrihovane z odstrizkov PULu, co mi ostal este po plienkach, takze prakticky z odpadu. Vnutri je hruby flis, v tych zelenych aj vypln do vankusov a odstrizky z ovcej vlny, aby boli teplejsie. Naplety su z flisu a ma ich az po laket, nech mu tam neleze sneh. Zase mi tu nejde vlozit fotku do textu 😠 takze si mozete pozriet tu https://www.modrykonik.sk/fotoblog/quaxi/album/...
@maryol si poklad 😉
@kaktusik007 toto si zhanala? 🙂
@maryol aj toto 😉
ahojte. prosim poradte mi. skusam sit plienky akoby overlockom - teda bez prevracania. ale nie je mi jasne ako tam mam nasit gumicky. sijem z 3 vrstiev - vonkajsi material je bamb. aksamit, vnutri bamb.-konopny flis. skusala som gumicku nasit na fis ale potom som nebola schopna tie 3 vrstvy zosit. 😖
@terezita a nerobilo ti potom problem zosit tie 3 vrstvy dokopy? myslim to ze ta 1 vrstva je zriasena a tie 2 nie a ten aksamit k tomu sa mi este natahuje...no hruuuuza. inak, ja sijem akurat svoju 7. plienku 😉 zatial som vsetky sila tak ze som ich po presiti obracala, ale chcela som skusit aj inak.
@diocka to si si dala tazku ulohu, 3 vrstvy takto nakombinovane sa budu sit zle aj bez tych gumiciek. Tiez som take robila a veru po nejakych 5 plienkach som si povedala ze nikdy viac 🙄 trochu ti pomoze ked si to nahusto naspendlis, alebo najprv zbezne rucne presijes (kontrastnou nitou, potom vyparas). Treba dat maly pritlak patky a sit pomaly, po kuskoch, ktore si vzdy pevne drzis napnute z oboch stran patky.
@maryol teda to je super nápad 😵 kráásný zvířátka i míček 🙂
holky kdybyste měl někdo zájem mam tu Wendy 🙂 100% bavlněný úplet od českého výrobce s atestem pro děti do 3 let 😉 110kč za 1 metr 😉 a jsou fakt krááásný 😵 😵 už mam střiženo na plínky 😀 a chci taky udělat polodupačky na ně si teda ještě musím udělat střih 😝 ale pokud by jste někdo o něm věděl tak bych byla móóóóc vděčná 😉 😀
@diocka no je to piplacka, ale da sa to. Ja tiez sijem bez prevracania - cikcakom alebo akoze overlockom. Vzdy zacinam zosivat na "usiach " vpredu, kde nie je gumicka a postupne sijem dalej - popri gumickach len po kuskoch, ktore si pridrziavam pred patkou aj za patkou... 😝. Ja sijem z wendy navrchu, v strede flis s konope a vo vnutri pri ritke aksamit. A nezda sa mi to az take hrozne zosivat - len pomale 😖 . 2 vrstvy aksamitu v strede s flisom som ale este neskusala. Mozno by pomohlo, keby si rovnym stehom zosila 1 vrstvu aksamitu a flis, potom na to nasit gumicku a az potom presit overlockom s druhou vrstvou aksamitu....
Ahoj,
tak nějak jsem tomu šití propadla. Moc mně to baví. Sice to zatím není nic moc v porovnání s výrobky některých z vás. Ale snažím se, už jsem ušila několik plenek, čepiček a šatiček pro dcerku. Ovšem syn touží po kalhotech s laclem. Koukala jsem, že burda má střih na laclové kalhoty, ale přijde mně moc složitý. Zkusila jsem obkreslit jeho současné kalhoty a podle toho šít, ale to se mi moc nepovedlo. Nemáte někdo nějaký tip na jednoduchý střih? Díky.
@achdarek V Ottobre bývají lacláče, střihy většinou jednoduché, teda pokud umíš anglicky... Nebo libovolný střih na kalhoty a ten lacl si k tomu dokreslit, to je jen úplně rovný díl bez tvarované. Když si to vystřihneš prvně z papíru a přiložíš na syna, tak uvidíš, jestli je to dobré. Základní kalhoty třeba zde -- http://www.wabisabibaby.com/blog/wp-content/upl....
@ivuska.h na tyhle kalhoty mam taky udelany strih, chtela jsem je sit na jaro. na ty campany od hilca si uz pekne dlouho brousim zuby.. akorat jsou desne drahe, musim nekdy nekde vychytat nejakou tu slevicku..
klarka bude kocana, je to moc hezke!
treba u toho mraze je velke mnozstvi tech bavlnenych latek z holandska nebo anglie.
Děkuji za rady. Na ottobre se kouknu. ale co jsem se tak zběžně koukala, tak mně přišlo, že střihy na laclové kalhoty tam mají jen v menší velikosti. já bych potřebovala tak 104 možná 110. Nebo máte nějaký nápad co jiného jednoduchého bych mu mohla ušít. Furt šiju šatičky a plenku pro Polinku, a Tobíkovi jsem ušila jen čepici a látkovou knížku.

@julia30 : Dík za tip. A aký ma nik?