icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
30. jan 2012

@daisyr děkuju mkrnu tam 🙂

petkasv
30. jan 2012

@daisyr oni tam mají nádherné povlečení, a já si měla nějaký vybrat k vánocům, takže to sfouknu najednou, úžasný 🙂

terezita
30. jan 2012

uff tak jsem si tam toho trosku naklikala 😅 a doufam, ze se nekdo prida ke zlutemu bambusovemu frote! nevim, na co je to dobry, ale chtela bych z toho udelat em. saticky na leto (nejen) k vode, z toho by to melo byt dobry, ne?

sufik1
30. jan 2012

mám konečně hotový domeček!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

střih a návod u mě na blogu http://susu-sufik.blogspot.com/

terezita
30. jan 2012

@sufik1 no proste parada! 😵 uz jsem koukala 😉

veronik77
30. jan 2012

@palosek asi do soviček nejdu... za ty peníze ☹

daisyr
30. jan 2012

@terezita froté měla @ivuska.h

animal
30. jan 2012

@sufik1 teda sufi 😉 dokonce i s tunelem, no paráda

daisyr
30. jan 2012

@petkasv jen tam teď ten úplet nemohu najít, tak jestli není už vyprodaný 😒

terezita
30. jan 2012

@daisyr my byli dneska na prodejne a tam byl..

mehlo
30. jan 2012

děvčata co dáváte za zipy do softových bund pro mrnata, jsem tam nenašla kratší než 60 cm ty voděodolný

sufik1
30. jan 2012

@mehlo dám tam normální kosťák a krytku ze softu nahoru. Do vody s tím nepolezeš, tak co. Stejně dřív promokne softka než zip.

sufik1
30. jan 2012

@animal tunel je kupovaný z Ikei, už ho máme dlouho, ale proč to nevyužít.

A kde se nám dneska toulá @caramila?

maly_prcek
30. jan 2012

@terezita Já mám proužkaté froté... Je takové tlustší, krásně pruží, jemňoučké, nošením snad i ještě víc měkne a příjemní, akorát to je froté, takže se trochu zatrhává...

palosek
30. jan 2012

@terezita bude na ně hromádka..???. 😅 😅 😅 😅 ...na úplety z německa???? 😅 😅 😀

palosek
30. jan 2012

@sufik1 domeček úúúža 🙂 To musela být makačka 😀
Caram???......že by šila???? 😅 😅 😅 😀 😀 😀

terezita
30. jan 2012

@sufik1 urcite zase sije, jak jinak! 😀 😀 😀 ja mam dnes odpracovano, jsem emmine usila tri tricka, jen se mi nechce vsivat patent a uz to necham na zitra.. 😝 a jdu si nalit.. 😀 😀 😀

barcav
30. jan 2012

@sufik1 nádhera 😵 😵 😵 to je prostě úža 😀

petkasv
30. jan 2012

@daisyr taky je tam nemůžu najít ☹
@sufik ten je nádherný 🙂
@palosek kdyby byla tak se přidám 🙂

mehlo
30. jan 2012

@sufik1 díky

palosek
30. jan 2012

@petkasv sovy v dům látek na netu taky už nevidím...jinak asi si ty fialový sovy zruším...merino zvítězí.... 😀 😀

mehlo
30. jan 2012

@terezita já si jdu taky nalít!!! ale čaj, my tady máme totiž jenom whisky a to bych fakt nedala.

terezita
30. jan 2012

@palosek ja uz na hromadky nemam prachy, musim nejdriv zase neco vydelat 😀 😀 😀 a kdyz beru latky tak na dawande (nemecky fler) a tam nemaji takova kvanta, aby uspokojili vase latkove potreby. leda si tam najit nejaky eshop, ale pres ty jsem brala snad jen 2x.
@maly_prcek jojo, s tim pocitam.. ale na ty satky k vode se to hodi, ne?

dugyna
30. jan 2012

@monr skore uzdravenie

dugyna
30. jan 2012

@petkasv a aka je tam cena za meter? z toho by mohli byt aj tricka sak? teda co je to za material a ktoru farbu by si chcela mozno by som sa pridala...

maly_prcek
30. jan 2012

@terezita Budou takové tlustší... Jak je to froté takové nadýchané, tak to působí docela tlustě, i když ta gramáž 220 není zas tak moc... Nosí to zatm jen Elinka na gatích, ta mi toho moc nepoví, jak moc to hřeje 😀

ucitelka70
30. jan 2012

@sufik1 domček proste rozprávkový....

papajka7
30. jan 2012

@sufik1 paradny domcek 😵 a este ked bude v lete na zahrade,super o zabavu postarane 😉

terezita
30. jan 2012

@maly_prcek dekuji, tak ja to otestuju a kdyztak z toho prinejhorsim nasiju em. drahe rucnicky.. 😀 😀 😀

petkasv
30. jan 2012

@dugyna cena vychází cca 400,-- což je dost ☹ já nevim nakolik vycházel u Mráze? na trička asi dobrý, myslim že z něho tu šila Caramilla 🙂