icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

barcav
31. jan 2012

@jam3 to je mi líto, držím na příště palec ještě víc 😵

jam3
31. jan 2012

@terezita @macin73 @sufik1
Díky moc za soucítění, jste hodné.

@caramilla
Jo, mluvíš mi z duše. A látkovky je pro něj škoda, to jedině mu hnusku opatlat do to ho jeho ironicky se šklebícího obličeje. To je hezká představa. 😀

@sufik1
Já jsem ti nechtěla brát iluze a naději, tak jsem to radši nepsala. Ale jak má Mat domeček pod stolem, tak od té doby si staví domečky z každé krabice, co se mu dostane do spárů. Holt jsou to nevděčné potvůrky. Ale co naplat, stejně je milujeme.

petkasv
31. jan 2012

@jam3 to je mi líto, to je hrozný některý profesory bych vyfackovala, já dělám taky vejšku a měli jsme teď takvoýho nepříjemnýho dědulu, no děsný, on to měl v hlavě sovnaný a všechno tak důkladně zdůrazńoval a mě to přišlo jako samozřejmost, no děsný ☹ a moje mamka tenhle týden dělá dvoje státnice, v pondělí jedny udělala, a jde zítra, normálně mám za ní šílený nervy, snad ještě větší než když jsem dělala sama státnice ☹ vůbec jí to nezávidim ☹

barcav
31. jan 2012

@terezita no to je kouzelný jak se tam ta kapucka navlní 😵 kluk by v tom asi vypadal divně co 😀 😀 😀

terezita
31. jan 2012

@barcav no kluk asi jo.. 😅 😀 poridte si holcicku a je to 😉

petkasv
31. jan 2012

@terezita Ta kapuce je nádhrená, takovu jsme chtěla udělat Bětce taky, to vlnění nemá chybu 🙂

ucitelka70
31. jan 2012

@terezita ja neviem, v živote som nejjedla baklažán..... - lilek

terezita
31. jan 2012

@ucitelka70 to je chyba! je naprosto uzasny 😵 my delame pro nas ze nakrajima na pulcentimetrova kolecka, opeceme na oleji v panvi a pak zapeceme v troube prolozeny mozzarelou a rajcaty.. anebo zapekam normos na kostky lilek, cuketu, cibuli, rajcata a cesnek plus koreni v troube.. a parkrat jsem delala i vydlabany lilek narvany mletym masem s ryzi, taky uzasne. mam rada tureckou kuchyni a tam ho hodne pouzivaji.
@petkasv jojo, ty vlnky jsou na te kapuci paradni 😵

zojec
31. jan 2012

@ucitelka70 no ja by som baklazan pre 8.mesacneho prcka nerobila :( niektori ho neodporucaju do 3. rokov, je vraj mierne toxicky ... zavadzala som ho az niekedy po roku 😉 ale inak ho velmi lubim aj ja.. mnam.. najlepsie grilovany, alebo v omacke na cestoviny, alebo zapekany ala lasagne, je milion sposobov ako ho pripravit.. vyborna e aj natierka 😉
@kryska5 hodis mi prosm link na tabulku FM? nech ti poslem peniaze.. zas ju enviem najst :( radsej neukladam do oblub. lebo by som tam len prihadzovala 😀

kryska5
31. jan 2012

@zojec nechsapáči https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ah...

@ucitelka70 u nás je asi najobľúbenejšia pomazánka na hrianky, či chlebík ale malej som ho ešte nedávala

kryska5
31. jan 2012

keby niekto chcel tento patent, tak rada posuniem, mám 0,6m a teda mne to príde že s tyrkysovou to nič nemá takú bledomodrú malej neviem s čím by som nakombinovala 😒
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

ucitelka70
31. jan 2012

@zojec na teba som myslela akurát, že ty mi budeš vedieť poradiť...... tak ani nejdeme špekulovať...... skúsim ugrilovať so zemiakmi a nejakým korením. ktoré sa na to hodí? alebo s rascou a cesnakom?
Tak na 8 mesiacov čo dáme okrem brokolice, karfiolu, cukiny, mrkvy a tekvice?

zojec
31. jan 2012

@ucitelka70 rascu asi ee, skor nejake bylinky a dobry olej 😉 cesnak moze byt 😉 skus tam dat aj paradajky, mozu byt aj z konzervy, bude to take stavnatejsie 🙂 v 8.mesiacoch mozes dat aj cervenu sosovicu, aj lepok som uz davala.. cize nejake ovsene vlocky primiesat. zo zeleniny co je teraz este cvikla, mladucka zelena fazulka, spenat, mozes aj zltok, avokado... no je toho fakt vela 😀 😀

animal
31. jan 2012

@ucitelka70 hlavně aby lilek nenacucnul tolik oleje, tak je potřeba jej nasolit a nechat chvíli odpočinout a on se "vypotí" a tu tekutinu setřeš ubrouskem a pak s ním pracuješ. A tak malému dítěti bych jej taky nedala.

terezita
31. jan 2012

@ucitelka70 @zojec teda kdyz vas ctu, tak bych potrebovala slovnik.. 😀 jako tekvice a rasca, to uz se moc necyhtam.. 😀
u nas jela jeste cervena repa se spenatem a kdyz jsem zacala davat lepek tak jsem hodne michala do zeleniny kuskus. tedy jeste em. chutnal.. 😅 s bramborama je jeste dobry porek, po tom se taky mala dost oblizovala. a koreni vubec nedavej, to deti nepotrebujou 😉

alinn
31. jan 2012

Holky prosím vás..existují jednobarevné stužky, které se nelesknou? Tedy něco jako atlasová stužka ale pevnější a hlavně nelesklé? Nějak nemůžu nic objevit 😒

@kryska5 mám doma kousek výplňku v této barvě..a zrovna dneska jsem se u ní zastavila, když jsem se probírala látkama..a moc se mi líbí (teda jestli je to opravdu ona..ale asi ano, ve skutečnosti mi přijde teda světlejší)..škoda že jsi ze slovenska (nebo já z čech? 😀) Mi přijde, že je to holčičí modra (teda skoro každá modrá je holčičí..ale tahle si myslím, že obzvlášť 😀 😉)

ucitelka70
31. jan 2012

@kryska5 tak hod rcp na pomazanku, vyskúšam 😉

ucitelka70
31. jan 2012

@zojec cviklu zvykol naozaj s jablčkom a mrkvou - v surovom stave, a aj špenát dávame ale len do zemiakovej kašičky s MM

zojec
31. jan 2012

@kryska5 nepredavaj, dokupis k nemu latku, neboj 😀 😀 😀
@terezita rasca je kmin, a tekvica bude asi po vasom dyne?? take velke prevazne zlte zbierane na jesen 😀 😀 aj na halloween sa robi 😉

ucitelka70
31. jan 2012

@terezita rasca - kmín, tekvica - dyna hokkaido, a nakoniec baklažán-lilek bude zapečený so zemiakmi pre nás dospelých 🙂 , ale hlavné je, že sa chápeme.....

idris
31. jan 2012

@terezita to sú dokonalé šatôčky a tá kapucňa 😵 😵 😵 ja som asi maniak na kapucne ..

Musím si konečne postrihať tie strihy a začať šiť lebo som navnadená, len musím aj stroj zaniesť k opravárovi lebo stále mi trhá tú niť. Mama mi spomínala že aj jej to robilo kedysi 🙄 🙄 🙄

ucitelka70
31. jan 2012

máte daktorá túto zázračnú misu?

https://www.youtube.com/watch?v=TPgvauRzQFI
terezita
31. jan 2012

@zojec @ucitelka70 dekuji za dokonaly preklad! ad dyne, vidis, jeste jsem delala dynovou polevku - dyne, mrkev jedna brambora na zahusteni, trochu vody a povarit. hotovo..

ucitelka70
31. jan 2012

@terezita presne tak, a tá dyna je výborná aj na ugrilovanie - mnam....... ale aj v mikroške sa dá upiecť, ale v rúre chytí takú super karamelovú či akú príchuť.... mnam, ale už nieto...... na bud. rok zasadím hádam aj 20 priesad

sussanah
31. jan 2012

@jam3 to je mi lito se zkouskou, ja jsem kvuli jednomu takovemu idiotovi skoncila jen na Bc, na mgr uz jsem nemela nervy, navic on byl garantem toho oboru, ktery jsem chtela delat. Nekteri lidi jsou proste ubozaci a musi si na ostatnich lecit sve ego, kdyz k tomu maji "moc" 😖
@terezita tak to je ale dobra frajerka 😎

terezita
31. jan 2012

@ucitelka70 😅 no ja tu jeste 4 dyne mam, tak je budu muset taky zpracovat.. vidis, pecenou jsem ji jeste nedelala, tak urcite vyzkousim. mnam! 😅

kryska5
31. jan 2012

@alinn no téda 🙂 juknem na to ešte zajtra za denného svetla, len k tej palete farieb čo mám doma, neviem s čím by som to dala do kopy, aj mne sa to zdá svetlejšie ako majú na MTX foto. Keď to tu budem mať do leta a nič z toho tak ti to môžem v lete nechať u niekoho v Prahe 😝

zdeann
31. jan 2012

@caramilla Co je lepidlo Kores? No asi budu muset s nějakýma látkama poexperimentovat 🙂 OL mám, kráčející patku jestli dobře chápu, co to je, mám přímo na stroji. Takže se pokusím. Aspoň vím, co čekat 😉

kryska5
31. jan 2012

@zojec nempáči sa mi dnes tá farba, ale ráno múdrejšie večera 😉 ja mám z modrej radšej tmavé odtiene ... tož si to odnesie aj môj malý milášek 🙂

alinn
31. jan 2012

@kryska5 jojo nech to uležet..třeba tě něco napadne a nebo se ti doma objeví nějaká vhodná látka 😉

@ucitelka70 miska mě fakt pobavila 😀 😀 a zkusila jsem zavzpomínat kolikrát moje dítko převrhlo misku..a buď už si to nepamatuju nebo se to nestalo 😀