Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@zikie téda, super, ty jsi si přímo vyhrála! 😉
@kajark ono merino na ŠD jsou dvě, tenší, než mylly a pak dle gramáže zase silnější než mylly, ale právě mají jen to přírodní... takže záleží, kdo co chce 🙂
@sufik1 já bych také prosila o střih na botičky do kočárku 😉
@caramilla teda, z Šimůnka je už kus chlapa a moc mu ty věcičky z mylly sluší, ten tyrkys je přímo pro něho!
Krásné háčkované věci, tohle já neumím...háčkovat jo, ale zvířátka jsem ještě nezkoušela a připadá mi to složité 😉
@kajark já jsem ješě mylly v ruce neměla - jen ze ŠD. když jsme to doma propočítávali, tak ze ŠD je merino s větší gramáží a o něco levnější než mylly, ale barva jen přírodní. mám doma sportovní bio úplet - ten je úplně úžasný a pak tenoučký úplet - ten je tak na letní věci... šila jsem z něj nejmladší bodyčko, vypadá to úžasně, ale po dvou nošení už občas pouštět oka ☹
@zikie ten je super, ked som ho ukazala malej tak aj ona chce 🙂
tak baby muzik mi uz veze zo seftu 20m strihoveho papieru tak mozem robit..inak od nedele pracujem na psikovi, mala si kazala nakraslit na stenu...uz bude skoro vyfarbeny len ho musim olemovat ciernou najvacsia piplacka...
@caramilla krasne su.cim si prosim ta lemovala? lemovaciou gumickou?diky
@lillyzelvicka držím pěsti, jj počasí teď taky sleduju ostřížím zrakem 😒
@caramilla
@sufik1
díky 😀 bylo fakt štěstí s tou trubkou, vyhlídky byli opravdu mizerné, jelikož ty trubky tam jsou padesát let, akorát teta je pořád bez vody, bydlí v patře nad námi a jí ta voda ještě zamrzla někde přímo v trubkách 😒 na to už museli přijet vodaři, prý jsme už od pondělka pátý komu zamrzla voda 😖
jinak nádherně šijete, chválím, chválím, chválím, ty kytičkaté úplety žeru 😵
HOLKY,
NEPOTŘEBUJETE PROSÍM PROSÍM JEŠTĚ NĚKTERÁ 1M SV. ZELENÉHO SOFTU????
Dík... 😉
@mikulka45 Nepředpírám 😀
@sufik1 Taštičky jsou na zbytky vděčný, i když tyhle ze zbytků moc nejsou, jen sloni a srdíčka. Ostatní jsem stříhala do živého 😠 Se dvěma kapsičkama jsem už taky kdysi šila🙂
Lemovací gumička, na tý jsem závislá. A hlavně to vypadá luxusně, jako kabelka 😀
Kráčející patka je super, na tu se těš! Na PUL perfektní!
@daisyr Viď? Aťka furt říká, že nechce aby měl další modré věci, že mu to sice sluší, ale má všechno (ode mě🙂)) modrý, tak furt, že chce červenou, oranžovou, zelenou a ne modrou. To mylly body jsem mu ušila prostě donuceně, jsem se neptala, neprozradila jsem, že mám i jiné barvy a prostě jsem mu tohle na běžky ušila bez pardonu 😀 Protože, když mu modrá tak moc sluší, tak proč se jí bát 😀
@zikie Ty jsi rozenej talent 😀
@dugyna Jo jo, lemovací gumicuky
@maly_prcek já bych so ho vzala
@mikulka45 srazilo. Vlna nesnáší přechody studené a teplé. Takže už jen položit to do studeného bubnu pračky je pro ní šok. Takže já to peru ručně. Taky nesnáším ruční praní, ale zase toho tolik není, sem tam body. První dobře odpustit vodu víceméně přesně na 30 st. a opatrně promnout, nedrhnout, tím se to taky sráží. A pak v ručníku vymačkat vodu a vysušit. Občas to teda frknu do pračky a vyždímu to na menší obrátky, ale asi by se nemělo 😀 TO jen, když spěchám a potřebuju bodýčko rychle suché.
V pračce na program vlna lze prát vlněné věci s úpravou superwash. To toto merino nemá.
holky, která jste měla lemovací gumičky z mylly? Mám ze Stoklasy a šíleně mi žmolkatí už po 2 vypráních. Dá se přirovnat k té ze šd? Ta je pevnější a zdá se mi, že míň žmolkuje. jen ta cena 😢
Takže nějaké reference? pružnost, žmolkatost a pod.
@stassy no, to nemám:( Asi to musíš zhruba porovnat s rukavicema té velikosti, co třeba doma máš:(
@sufik1 Vidiš a já jsem se stoklasou spokojená. Lemuju tou matnou stranou. Právě ta ze ŠD mi žmolkatí, šedne, nedrží barvu, fakt nic moc a ta cena... Takže stoklasa mi přijde právě lepší. Mylly jsem neměla, to jsem zvědavá na reference 😉
Ahoj holky🙂
díky beznetu jsem plodná v šití - ušila jsem Fanymu krásnou softshelku - na tu jsem fakt pyšná - až mi půjde net, tak vás tady zahltím fotkama, co jsem všechno za tu dobu ušila 😀
@caramilla prosím Tě - ještě jsem nemohla vyzkoušet tu kráčející podle toho jak jsi mi psala sms v sobotu. Musím to vyzkoušet, ale ještě dotaz - takový to "ramínko" či jak to pojmenovat se má dát na šroub, kterým se utahuje jehla, ale jak to tam mám dát? jen to o něj opřít? já že u origoš brotheru je zářez, který se právě nacvakne na ten šroub...nicméně když máš brothera a já taky tak snad mi to musí fungovat taky... 😨 😅 😉 věřím tomu, že jo 😉
@brego moc Ti děkuji, že jsi Jieff poslala ten balík...Bylo to takové nedorozumění - já jsem měla v adresáři jen jednu Jitku -to jsi byla ty a protože jsem věděla, že @jieff se jmenuje Jitka, tak jsem látky poslala na danou adresu. Fakt mě nenapadlo, že někdo čeká na látky a přitom mi neposlal adresu 😀 viď @jieff ?? 😀 Jieff - co na to říkáš - měly bychom to brego kompenzovat - je to chyba nás obou - kdybych měla net, tak bych se bývala ujistila o správnosti adresy a u Tebe je zase chyba, že jsi mi adresu vůbec neposlala. Brego nechtěla nic zaplatit, ale je to od ní velká služba, takže bychom se jí měly odvděčit 😉
Jinak mě moc mrzí, že nemohu sledovat vaše výrobky ☹, ale na netu mohu být jen hodinu týdně a to mám takových vyřizování, že nemohu plýtvat minutami ☹
Mějte se tu krásně!!!!
fúú, tak som vás konečne jakž takž dočítala. Ale dalo mi to zabrať. človek, keď tu pár dní nieje, tak je to na niekoľko hodín. Výtvory sú úžasné, zaujíma ma, kedy to všetko stíhate, klobúk dole.My sme teraz 2 týždne s malým sami doma, manžílek sa vybral do Afriky, len dúfam, že to nejak zvládnem.
@barcav to je super, že to takto dopadlo 🙂
@lillyzelvicka veľa štastia
@caramilla teším, teším na nové tréningáče. Tiež budeme musieť na nich prejsť , lebo Šimon začína bojkotovať prebaľovanie a nehody sú na dennom poriadku ☹
@sufik krásne plienky, ja mám tiež jednu ružovú pre Š, na noc, manžel sa furt smeje, že je holčička,ale oni ten typ prestali vyrábať a zohnala som už len žužu, no ja som s nimi veľmi spokojná, tak čo som mala robiť 🙂 A pod vlňákami to aj tak nieje vidieť 😉
@ucitelka70 čau! tak ta nit stojí 62,49 kč bez DPH, ale není skladem.
Musím prodloužit dobu hromadky, uzavírka bude až 15.2.2012. Omlouvám se, ale ted budu nějakou dobu bez netu. Až se na něj dostanu tak zase napíšu.

@sufik1 ta fialova v pohode aj na chalana, moj ma dokonca aj jednu ruzovu 😅 sice omylom, ale neriesim to 😀