icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

dugyna
7. feb 2012

@monr diky za tip 🙂

lillyzelvicka
7. feb 2012

@daisyr ahojky já kráčející nemám ale tu Veroniku mám , pošli dotaz na shop a oni ti to řeknou ale myslím že jak jsem koukala přímo na stránky veroniky tak ty patky josu stéjné jen šířku si musíš pohlídat šířku rozpychu jehly

animal
7. feb 2012

@terezita no zvažuju zda koupit tu pitomou Nonitu 😀 😀 😀

animal
7. feb 2012

@daisyr já mám veronicu a jak jsem nedávno zjístila, tak kráčející patku jsem dostala ve výbavě, takže s dokupovanou neporadím, ale zeptej se v shopu, kde lze koupit jak brothera, tak veronicu a hlavně tu kráčející patku a oni ti řeknou zda to pásne

terezita
7. feb 2012

@animal je to nakazlive, co? 😉 😀

ucitelka70
7. feb 2012

dnes na dajakom fotobloku som videla takúto krásu pre dievčatká, kuk

petkasv
7. feb 2012

@kuna Ty jsou nádherný 🙂

maryol
7. feb 2012

ahojte švadlenky,
viete mi poradiť, kde sa dá kúpiť melírovaná niť? niekde som to videla, no už si nepamätám, kde

palosek
7. feb 2012

@maryol ...nebylo to šijemdětem?? 🙂

petkasv
7. feb 2012

@kuna já bych taky chtěla střih 🙂 a ty kytičky jsou taky manšestr 🙂

jam3
7. feb 2012

Díky za pochopení.

@ngvadi
Bohužel je to stěžejní předmět, bez něj ke státnicím nemůžu, učí ho jen on. No, uvidíme, napsal mail, že teda ještě jeden termín na začátku semestru dá, ovšem je to jen proto, že byl nemocný jeho oblíbenec chlap, takže dneska nepřišel. Jemu další termín dá, takže prý i mě. Takže další nervy, učení a pak mě stejně vyrazí. No nic, už jsem negativní.

@caramilla
No vidíš, já ten mail úplně zasklila, zítra ti to pošlu, ju? Dneska už asi půjdu za chlapem, mám slíbenou masáž.

Jen dotaz, mám neorigoš kráčející patku a asi dělám něco blbě, protože když šije, tak se mi povoluje to kolečko co drží jehlu, až ta nakonec vypadne. Tušíte některá, co s tím?

terezita
7. feb 2012

@jam3 ted to docitam.. to me mrzi, zes musela narazit na takoveho blbce.. ☹ ale to je fajn, ze jeste budes mit jednu sanci! tak tfuj tfuj a napotreti to urcite vyjde!!!

maryol
7. feb 2012

@palosek myslím, že to bolo dačo iné - akurát som to pozerala, cena mi stačí...

veronik77
7. feb 2012

@stassy rukavice jsem na 6leté stvoření zvětšovala cca o 1,5cm na bocích a 2nebo3cm nahoře. Palec a proužky taky jen tak o 1.5cm 🙂 snad to nějak pomůže 🙂

animal
7. feb 2012

@jam3 tak třeba koláč trochu zabral - teda né koláč, ale spíše ten komentář. To jsi řekla hezky, držím pěsti

petkasv
7. feb 2012

@jam3 to je korunovanej vůl ☹ fakt, to je děsný, je mi to líto, ale hlavně že ti dal ještě šacni, neboj do třetice všeho dobrýho 🙂 ono to vyjde 🙂

mima2011
7. feb 2012

@kuna Ty jsou úžasné 😵

stassy
7. feb 2012

@veronik77 Děkuju, já si říkala ten centimetr, že by mohl stačit. 😉

veronik77
7. feb 2012

dnešní řádění na sněhu: Softshellka v akci a na Anežce oboustranný kabátek fleese a lama 🙂

veronik77
7. feb 2012

a ještě body z tenoučkého merina ze ŠD

caramilla
7. feb 2012

@veronik77 jako hezký, jen jsem si ukroutila hlavu 😀 😀 😀 A ty tvářičky, je vidět, že byly děti venku 😀

@jam3 To je síla, ach jo... Blbý je, že tohle může být prostě blbec, na kterém pohoříš a školu nedoděláš. Ono se lehce napíše, že napotřetí to vyjde, ale ono to tak nefunguje. Když potká člověk blbce, který zkoušku dát nechce, tak ji nedá. No, ale máš pak ještě možnost nějakého zkoušení před komisí? Kde by se ukázalo, že je na tebe zasedlej? Zní to šíleně, ale přemýšlím, jak se domoci práva! ☹
Hele, já s placením nespěchám, já jen, abych ti nedlužila donekonečna 😉

animal
7. feb 2012

@caramilla hilfe - mail

veronik77
7. feb 2012

@caramilla když já na manž. notebooku nemám prohlížeč s úpravou fotek, no 😉

animal
7. feb 2012

@caramilla no takhle můj kamarád neustále nedokázal udělat z patologie státnici, kvůli blbcovi. A teď je z něj kvalitní soudní lékař.

maly_prcek
7. feb 2012

@terezita Ty budeš mít možnost vzít něco z FM? Jako fakt? Já chcu moc moc moc tu kolovou sukňu 😵 😵 😵 Sice nemám ještě na koho ju šít a 158 bych si musela zvětšit, ale když ona je boží 😵
A Nonita je teda taky nakažlivá... 😝

@lillyzelvicka Super, díky, nahlásím animal, že zelený metřík softu putuje k tobě... Díky.

animal
7. feb 2012

@maly_prcek čtu to tak lily napíšu ten zelený soft jo??

palosek
7. feb 2012

@veronik77 taky jsem při prohlížení měnila celou polohu svého těla 😀 😀 Moc pěkné šitíčko...zvlášť ten kabátek je zajímavý...zas něco jiného...super 😉 😵

maly_prcek
7. feb 2012

@jam3 Tak snad si už dostatečně poléčil ego a už se nabažil pocitu, že může někomu ubližovat a někdo je na něm závislý... A dotřetice se snad dobře vyspí. Budem posílat kladnou energii. A ty upeč nějaký šlehačkový dort, páč když ti to ani napotřetí nedá, tak mu to aspoň můžeš plácnout do ksichtu 😉

maly_prcek
7. feb 2012

@animal Dobrý, nemusim ti to psat 😉

veronik77
7. feb 2012

@palosek že já jsem sem něco dávala 😀 😀 😀 ale děkuji. ten kabátek bude ještě příší rok, protože všechno šiju větší... ale manželovi jsem musela softkalhoty zmenšovat - prý už do nich nedoroste 🙂