Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
toto su moje vcerajsie vytvory...pre velky uspech -mala si capicu vonku nestahuje a nosi aj rukavice /myslim ten cerveny set/ tak som usila este modru capicu a rukavice / to je recyklacia su zo starej fleesovej mikiny/ , este sa chystam dorobit sal. a ruzove rukavicky uz maju skoro hotovu capicku, len mm chcel uz vcera kukat telku tak uz som nesila....to som zase recyklovala z fleesoveho rolaku 🙂
@jam3 vyser sa na to ...ja viem ze sa to lahko hovori....ale mna vyhodili z dvoch statnic len preto ze som bola tehotna,,,a na tej druhej mi to este povedala predsedkyna komisie do ksichtu....a nebudem hovorit co vsetko k tomu este predtym dodala u nej v kabinete bez svedkov...mi bolo povedane ze moj problem ked som sa nechala zbuchnut....atd....odisla som odtial s placom manzel chcel ist za nou..len si uvedomil ze este mam u nej statnicu...takze....na statnici si ma vychutnavala nevedela som jeden poondeny vzorec / jeden z komisie potom dosiel za mnou von za dvere ked uz sme cakali na vysledky a povedal mi ze ani on ho nevedel ked mala toko co ja a ze sa ho naucil v praxi..../ a vyhodili ma z tej statnice....sak som bola nepouzitelna cez leto...lebo by som nenastupila ale isla na MD...hold predsekyna bola zakopexovana.....
statnice som spravila po porode v septembri...a predsedkyna bola ina zena..ktora podporuje aj dojcenie...dostala som A...
ked natrafis na blbca tak bohuzial:(
@jam3 prosim tě nestuduješ peďák v Ústí? Normálně z tvého popisu mám pocit že toho debila znám, jelikož jsem asi před třemi týdny měla taky takovýho blbce☹ a vykládal nám o menšinách ve školství a samosprávě a státní správě, a v těch věcech se dost orientuju, jelikož dělám spoustu grantů a projektů pro LB kraj, a ten pitomec mě nasr... jelikož mi tvrdil něco o zákoně, který už je novelizovaný a prostě to vůbec nedokázal pochopit a když jsem mu řekla přesnou novelizaci a že teda jako mele nesmysly tak se začal rozčilovat co si to jako dovoluju, ale když on byl debil neinformovaný, to mě fakt naštvalo a taky to gay, takže kdyby mu to řekli kluci, který seděli vedle mě, tak by byl v pohodě, ale já mu málem přivodila infarkt 🙂
@car tohle mě taky točí, to jak se chvají některý chlapy, moje mamka je ve svým oboru kapacita a to co dokázala se svým zařízením, to dokáže málo kdo, a pak jí nějakej pitomec na kraji sdělí, že jí vyhlásí konkurz jelikož je moc dobrá, no to bych ho zabila ☹
nevíte prosím někdo, jak se dovolat do Moraviatexu? Na čísle uvedeném v kontaktech mi to nikdo nezvedá... díky!!!
dobrýýý, už jsem se dovolala, díky 🙂
Nedavno jsem se ptala jestli nemate zkusenosti s termofrote (luper) od wendy (produktservis), tak jsem nakonec neodolala a objednala. Prave dorazilo a prvni dojem z nej je pozitivni. Jedna strana je frote a druha strana je takova chlupata pocesana. Na dotek je to docela prijemne 80 % bavlna, na pyzamo bych to nepouzila ale na mikinu klidne. Za padesat korun kilo je to uzasne na testovaci ucely. Zaroven maji v akci za 50 kilo (4 metry zhruba) oboulic gramaz 190 g/m. Objednala jsem si tyrkysovou a z toho pyzamo bude super. Svetleruzovou teplakovinu ani fleece jsem v akci nezkousela.
V kazdem pripade prima minimalne na testovaci ucely. Ja se obvykle bojim strihnout u noveho strihu do drazsi latky, tak tady si zase az tak hlavu lamat nebudu muset.
tak a moja prva plienocka dve vrstvy bamb. frote vnutro sudecloth a sliz s mikrovlakna po oprani som zistila ze sa neda zapnut kedze som zabudla nasit suchac na uska 😀 mohla byt aj krajsia ale zadku to bude asi jedno 😝
Ahojte, v rámci príprav na látkovanie sa chystám ušiť vlniačiky zo svetra. Bola som dnes na nájazde v sekáči a keďže mali všetko po 1 €, tak som toho kúpila viac. Všetky sú komplet z vlny, iba jeden z tých kúskov má zloženie 80% vlna a 20% angora. Dajú sa vlniaky šiť aj z toho?
A tie čo ste ich už šili z takýchto svetrov, ako ste s nimi spokojné? Na všetkých je značka že sa majú prať ručne., ja by som ich však najradšej všetky hodila do práčky, nič sa im nestane?
žienky, poradte mi prosím vás, objednávam cez mehlo vtc, a na OL aké nite mám zobrať k šitiu softsh? neviem, kt. by boli najlepšie.díky
@ucitelka70 na OL 5000YDS polyesterové
holky tak bychom se nad sebou měli zamyslet https://www.modrykonik.cz/fotoblog/jennyska/cla...
@animal taky jsem se zamyslela 🙂 a změnila název, i když v něm skoro nic nemám...ale utratila jsem v produktservisu (wendy) právě skoro 500...kdo to tu dával odkaz? Flízu za 60 i s DPH neodolám...Miminko (panenka Janičky) potřebuje zavinovačku,...já nějaké teplé gatě, sukni, zkusila jsem i červené vafle, na pokusy dobrý 😀
Chválím všechny výtvory a @jam3 lituju, fakt je to na palici ☹

@caramilla
Díky za tvá slova, je to všechno pravda pravdouci. Já už na té skole hniju dlouho, chybí mi tři zapocty, jeden klasifikovany a jedna zkouška, přes sto předmětů mám splněn, průměr na červený diplom, prospechove stipendium,konec už byl blizko a teď nic.
On má ten chlap velký problém se sebou a světem kolem, je gay, což mě je naprosto ukradený, ale on prostě nesnáší ženy. Psal mi už v semestru maily,že mám sice děti, ale úlevy ať nečekám, přitom já jsem po něm nikdy jic nezadala, když vim, jakýjeto blb.
A to s tou profesorkou je fakt drsný, ze to tem radoby vzdelanym mužům neni blbé. Trapnost nadevse. Achjo.
Píšu jak tydyt, neb z mobilu.