icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

animal
9. feb 2012

@membri díky, ale je to špatný, já potřebovat šedý ten co měla Car a to byla myslím lama z Productservisu

membri
9. feb 2012

@animal tak to je mi lito to nepomuzu

kalman
9. feb 2012

Dnes som si mákla , ušila som body,
triško pre Adelku ale je velké ☹ ušijeme menšie 🙂
Plienku pre Liušku tá je tiež velká ☹ musím zmenšiť strih

veronik77
9. feb 2012

@animal ahojky - zálohu na soft můžu poslat zítra z ČS nebo v neděli z KB, co raději?

animal
9. feb 2012

@veronik77 neděle KB

animal
9. feb 2012

jdu dělat večeři, pak příjdu

membri
9. feb 2012

@caramilla co by jsi z toho usila? je to trochu strecove..

petkasv
9. feb 2012

Holky vy jedete s tím MTX já přes den teď nestíhám, takže na to mrknu večer, vyu uzž to večer chcete objednávat?

monr
9. feb 2012

@kalman super, si sa riadne rozbehla 😉

michamicha
9. feb 2012

@caramilla mi umřel počítač a stejně jsem musela jet za účetní... teda tlačit golfky v tom bílým hnusu, byla jsem zpocená až na perdélce 😅

a jaký vafle chceš? jsem koukala na tyrkys, ale už nemají skladem 🙄

sufik1
9. feb 2012

@membri prosím popiš nějak tu tabulku na mtx, třeba 2012 membi nebo tak, já to mám v záložkách a nevím pak co je co...

a super, že ji děláš\y:- 😀 😀 😀

membri
9. feb 2012

@sufik1 mas to popsany 😀

zikie
9. feb 2012

@animal Na kolik prosím vychází metr kalhotového softu? A kolik je tak potřeba na kalhoty pro dospěláka? Že bych se přihlásila o přebytky toho šedého...

animal
9. feb 2012

@zikie mě na mamutího manžela stačilo 1,5metru (teda klasického softu, ale to je rozměrově totéž) manžel 185cm výška a větší pas 🙂 cena kalhotoviny 180kč/metr

animal
9. feb 2012

@zikie je to špatné, už mi zbývá udat jen 1 kalhotoviny

caramilla
9. feb 2012

@animal myslím, že ta šedá se na wendy vyprodala a už není a otázka, jestli bude:(
@membri Z té strečové látky já bych fakt ušila triko, divoké, nezkrotné. A nebo letní šaty.
@michamicha Mě se líbila ta zelenkavá nebo co je to za barvu a červená, ale asi je tam dost vysoký odběr metrů, mě by stačil od každé tak metr až dva:(
@sufik1 dobrý nápad s tím popsáním table, taky jsem si to říkala 😀

caramilla
9. feb 2012

Jinak táble MTX Membri - dole máte sumičku za látky, co jste objednaly - ale je to za všechny, tedy i za ty, co se brát nebudou. Jen tak pro orientaci, abyste se krotily🙂
Sledujte sloupeček "K", tam vidíte, kolik je třeba doplnit metrů, aby se artikl bral 😀
No a také se tam počítá automaticky střižné...
Koukám, že už nejsou žádné volné sloupečky pro další blázny a závisláky na látkách,jdu doplnit...

Jinak házení lopatou super, skvěle se tím čistí hlava a záda bolí zase jinde než ze šití 😀 Házela jsem hodinu těžkou 100 let starou dřevěnou lopatou na sníh a až přijde mhd z práce, nebude to poznat 😠

animal
9. feb 2012

@caramilla a nemáš zbytky? půl metr jenom na vestičku s kapucí pro M.

ngvadi
9. feb 2012

@caramilla, kde je tabulka na mtx? omlouvám se, jsem krapet mimo, dokončujeme s mužem publikaci z grantu, do toho já mám virozu, takže imrvere bolavou hlavu, a budlinka nejspíš nějakou zanícenou omrzlinku, zítra jdeme k pediatrovi, no a jako bonus má rýmu jak trám :( takže fakt nevim, kde mi hlava stojí :(((

caramilla
9. feb 2012

@ngvadi
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au...

Prosím tě, hlavně, ať jste všichni brzo OK, zní to teda šíleně!
Jo, ještě dělá "konkurenční" somik:
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Am...

lillyzelvicka
9. feb 2012

@ngvadi omrzlinku ? bobeček😒
tak jsem včera šila 60 pouteček na plesovky a musím říct že řezací kolečko a podložka mi hodně moc ulehčili a zkrátili tím strávený čas 😉 😀
@caramilla dáš mi někdy školení tabulek googlu jo?
Jo a našla jsem minky ale české a cena je taky lepší- bez pulu ale

caramilla
9. feb 2012

@lillyzelvicka kde??? minky!!!??? 😀 😀 😀 😀
Leni, podle mě se lidi dělí na tabulkový a netabulkový, já jsem tabulkový typ, miluju tabulky, grafy, statistiku, čísla, vzorce... Jsem systematik. Nesnáším ale násobilku a odčítání přes desítku 😀 😀 😀 Jsem jako mamka, ta má červený diplom na MFF uK, ale neumí malou násobilku 😀
Já taky ne...

Školení klidně, @animal už je vyškolená, tak můžu přijmout dalšího doktoranda 😀

caramilla
9. feb 2012

jo, mhd přitáhl domů robotický vysavač - co tím asi chtěl říct, nevíte NÁHODOU? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

animal
9. feb 2012

@caramilla ano já už jsem vyškolená, Car si za to začne za chvíli účtovat studijné 😀

macin73
9. feb 2012

@veronik77 díky, tak já vezmu metr a ze zbytku vykouzlím nějakého ňunacího mazlíka 😝

macin73
9. feb 2012

@caramilla já chci takýýýýý

veronik77
9. feb 2012

@caramilla jééé, tohle domácí zviřátko by se mi taky líbilo 😀

lillyzelvicka
9. feb 2012

@caramilla hele jako já miluju excel a word atd je to pro mě lepší než hry , ale přiznám se že na to teď nemám extra čas(on by byl ale raději šiju 😀 ) takže proto bych se raději nechala vyškolit 😉
minky ještě není v eteru ale už se dodělávájí poslední kalkulace 🙂 a proti americké minky má ďubky z obou stran a na omak žůžo dneska jsem ošahávala 😀

caramilla
9. feb 2012

@animal hele, buď ráda, že si budu účtovat školné, víš, co si za rady v XLS účtuje můj manžel, že 😝 😎 😀
Btw. dneska nic nenařezám, budu muset splácet včerejšek, MS mi končí, tak není výmluva 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

caramilla
9. feb 2012

@lillyzelvicka jé, ďubky zrovna nesnáším. Bez ďubků by nebylo? 😖

A u toho XLS se ptej, co potřebuješ. Ideální je si zobrazit už hotovou tabulku, opatrně si zobrazit vzorec a zkoumat, co tam je napsaný a co se počítá a z toho to dedukovat, jestli ti to půjde 😀