Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Děvčata, kdo máte přehled...jak často sedělá hromadka Mylly? Je toho nějak moc, tak ať nezruinuju rodinný rozpočet 😉
@petkasv jestli myslíš z mylly, tak záleží, jakou deku, jen tak na mimi do kočárku můžeš udělat lehčí přímo z toho obulícku, jeslti klasikou takovou plstěnou, tak by se možná hodilo toto http://www.myllymuksut.com/felted-wool-knitting... nebo http://www.myllymuksut.com/felted-wool-knitting..., ale osobní zkušenost nemám, jen vím, že to první si holky kupovali, že by dali dovnitř vlňáků..
dobrý večír 🙂
přidávala jsem do tabulky mtx 100% bavlněné žebro černé (67. řádek)..tak abyste náhodou nepřehlédly 😀 😀 sice to není ňuchací 😉 ale na spodní oblečení (kde nejsou takové zimy aby bylo potřeba něco teplejšího, tak je to podle mě príma 🙂) - a věřte že zima zase odejde!! 😎
jinak jsem určitě chtěla na něco reagovat (přinejmenším obdivovat vaši tvorbu) ale to bych musela být přihlášená..a když ono to tak dlouho trvá 😝 😀 ale dáváte sem moc hezký výtvory 🙂
Holky, zkusim to jeste jednou, mel by nekdo zajem o tohle? Nebo mate to nekdo vyzkousene na plinky?
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
@sussanah bambus froté tu mám. Na plínky jsem ho nedávala, jen na ubrousky. Přijde mi docela slabé, řídké, slabší jak oboustranné ze šd. Ale šije z nich plínky @somik a @ivuskah myslím jednou psala, že ho má i na vkládačky.
Záleží na tom, co od toho čekáš. Za mne slabé, tak buď víc vrstev a nebo u malého mimča, batole už by to asi nestíhalo...
výplněk nevím.
téda se tu člověk jeden den neukáže a nestačím se divit kolik stránek je tu napovídáno 😀 😀 😀 😀
výtvory nádherné 😵 😵 😵 já teď nemám z čeho šít, takže se ruinuju na hromádkách a těším se až mi látečky dorazí 😵 😵 😵 už mám tolik toho naplánováno a barevně rozvrženo - v hlavě 😀
bude sa cez niekoho posielat tie peniaze za softshell? myslim baby z SK...
@dugyna vidiš, a mě zrovna tenhle lux přijde jako kravina. Hodí se třeba na velké plochy, tchýně ho používala na chlupy, co měli všude od psů. ALe naráží to o nábytek a jezdí to jak debil furt tu samou trasu. Je to neefektivní, neekologické, neekonomické a dělá to hubuk. 3 hodiny to hučí a stejně není uklizeno. Já nevím... Manžel to koupil do práce a uklízečka mu přišla říct, ať to odnese, nebo přijde ona o práci a že jí potřebuje 😀 Mhd říkal, že to je hračka pro jasmínku a ona normálně po 5minutách pochopila, jak se ten dálkovej ovladač používá! Takže u nás luxuje jasmínka, já s tím krámem neumím 😀
Ale manžel byl zase vtipnej - prej "Tak mám jeden poznatek - lux má problém - jak se mlel v roku u zdi, tak omlátil omítku, ale ta dobrá zpráva je, že si to po sobě uklidil" - no neni můj mhd sladkej? 😀 😀 😀
@caramilla no tak známe přece chlapi, ne? Dáte jim spočítat jednoduchý úkol (jako např. kolik látky potřebuju na sedací vak - rozuměj 2 kruhy a nudli kolem dokola) a on mi spočítal objem nebo co, vyšlo mu nějakých 6 metrů 😀 Takže já používám papír a tužku a když potřebuju vědět kolik na co látky, tak si kreslím jak blbec čtverečky a obdelníčky 😕 Ale poradím si. Násobilku zvládám, ale trojčlenka už je problém 😀 (A to mám zkoušky na vš z vyšší matematiky a statistiky, nechápu jak jsem je udělala...)
jo a nebo u nás doma. říkám mu, že chci malý pidi rádijko do kuchyně. Přitáhnu super bednu jak kráva, funkcí nevím kolik, ale podstata problému, že své oblíbené rádio naladím čistě jen u okna (kam se samozřejmě tahle bedna nevejde) mu jaksi unikla. Ale myslel to dobře- Potřebovala bych tu smajlíka, který se bouchne rukou do čela....
ale jinak je to ten nejúžasnější chlap na světě
@sufik1 tak to já to vrazím manžovi, ať mi to spočítá to on je hrozně pyšnej, že tomu rozumí a že já jsem ta blbá 🙂 každý totiž rozumíme úplně jinému oboru. On je IT a vývojový konstrukté ventilátorů (chvála jemu za vaše metro ventilátory 🙂 ) no a já jsem ze zdravotnictví, ale totál antitalent na techniku nejsem, mě když někdo něco vysvětlí jako debilovi a né odborně, tak to umím stějně jako on, akorát bez toho debilního chytrého výkladu 🙂
@caramilla tak aspon podla toho co pises o nic neprichadzam nepotrebujem mat omlatenu omietku aj ked si ju sam posebe povysava...staci ze mame na jesen cerstvo vymalovane a uz nam to M pokreslila rucickami 🙂
ako verim ze je to neekologicke...len my mame hava a to mame dost vela chlpov...
uaaa, mám tu plíny na obšití a nechce se mi měnit nitě v overloku...
a navíc budu muset ušít nějaké tréningáče. Zdá se, že potomek se po 2 měsících přemlouvání nechal přesvědčit a sednul na nočník. Sice ještě nic nevyrobil, ale už obstojně dělá pusou čččč. Je s nim sranda.

@sinala chápeš to...už zas objednávám 😠