Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
baby bledomodra lama uz chyba iba 0,8m a bledoruzova 3,3m
nepridate sa niekto?
@petkasv hm, já kojím 2x denně, a piju teda víc jak 2deci bílého denně 😀
V egyptě jsem pila několkrát denně slivovici a stejně jsem se pak pos... faraonova pomsta byla teda fakt hustá, dostihla mě přesně v letadle na spáteční cestě a ty křeče byly teda na tom sedadle hodně hustý 😝
@ucitelka70 já jsem možná někdy ekofanatik, ale s banány bych asi taky opatrně. Na jejich produkci je spotřeba neskutečné množství pesticidů, v podstatě mám pocit, že to bylo, že nejnáročnější plodina je bavlník a na druhém místě do tun pesticidů na hektar pole, jsou banánovníky. Jedna věc je, že se to může dostat do toho ovoce, druhá věc je, že chlapi, co to pěstují, jsou impotentní, mají často rakovinu... atp. Když jsem o tom něco málo četla, tak jsem se zařekla, že banán jen výjimečně a bio. Banánovníkové plantáže jsou celkem často na vykácených deštných pralesech = dezertifikace a ničení přirozeného prostřední pro zvířata... Nově vytvořená platnáž vydrží pár let a pak tam nic neroste a je tam poušť, tak se vykácí další kus pralesa...
Já kupuju skoro výhradně banány, které jsou bio. Tam je alespoň záruka, že to není z plantáže, že to bylo sklizeno zralé a že tam nebyly použity pesticidy atp.
Jak říkám, jsem někdy trochu fanatik, jak jsem v tom pracovala 😝 😀
U nás se dají koupit výborná česká jablka, u těch mi nevadí, že nejsou bio, hlavně, že jsou česká.
I české hrušky 😉
@lillianx Nekde jsem cetla (uz nevim kde), ze i procionem se da barvit v pracce, ale nezkousela jsem to zatim. Mam to ale v planu - potrebuju obarvit hromadu ruzovych veci 🙂. Pokud bys chtela barvit ale jen jednu sukni, tak si myslis, ze by to slo i v ruce. Dulezite je skutecne pravidelne tu latku v te barvici lazni prerovnavat, aby se to barvivo dostalo rovnomerne vsude. Ja jsem toho vzdy barvila najednou vice a v lavoru s barvou bylo asi docela tesno.
@caramilla hele to jsi mě s těma banánama dostala, malá sní denně určitě dva, a má pod nosem vyrážku, nejdřív jsem si myslela, že má z rýmy, Dr. mi řekla že to jsou bakterie strptokoka, který se při pláči vyplavují a tím pádem má pořád tu vyrážku a dostává se jí to pod oko, mastička je Fucidin, jsou to ATB, ale podle mě se to vůbec nelepší, banán už dva dny neměla, ale nevim ty jo já už nevim co stím mám děla, trochu na to zabíral imazol, ale to je taky srágora ☹ bez dudana se fakt neobejde ☹ měla bych jí neustále u Kozy 🙂
@caramilla ked sa mu to začalo, mal cca 3-4 mesiace a bol čisto kojený do 5 mes., takže to nevyvolala žiadna potravinaa, skúsime zatrhnúť čokoládu.... lebo ináč sa doma stravujeme maximálne zdravo, skoro všetko čo sa dalo zo záhrady som zavárala, mrazila, máločo kupujeme.... len tá čokoláda..... tá môže podľa mna.... no ale študuje na vyške a ku skriptám sa veľmi hodia perníky a čokolády 🙂
@ucitelka70 nám začal exém po očkování
@sinala a ako sa vyvíjal? ustupoval?
@ucitelka70 ustoupil trochu a při další dávce se opět zhoršil a teď čekám co bude, jdeme 20.1.
@ucitelka70 normálně bych to nesledovala dle očkování, ale někde jsem to četla. Obě starší holky ho měly stejný, ale kdy jim začal to nevím, ale určitě byly ještě kojeny a já jsem jedla bezalergenně, si myslím.
Holky příští týden jedeme s chlapem do hlavního města 😝 a který obchod u mráze si mám vybrat, kde toho mají asi tak nejvíc 🙂

@xashen no a ja prave potrebujem rovnomerne nafarbit celu riflovu suknu. ten dylon sa mi paci, je aj na farbenie v pracke, ale zas ho u nas nedostat.