icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
15. feb 2012

@zojec No, taky dobrý ☹ To taky znám...
@aerin já na Fler právě taky moc nekoukám, co kdo šije jiný. Protože jednak se nechci rozčilovat, zvlášť soft je teď móda a šije to každej...
A nechci se zároveň až moc inspirovat, abych moc nekopírovala, je to prostě nebezpečný a já to vím 😀

Jinak teď štu ty popisy té "kamarádky", ona tam má moje věty!!!!!!!! NO TO SNAD NE!!!! Já se rozskočím asi vzteky!
Ona to okopírovala i včetně popisu. Strukturování, no prostě je to totální kopírka...

Po tom, co tu teď proběhlo vím, že nikdo asi neodpoví, ale co s tím mám dělat??? To si mám nechat líbit? Asi jo, co... 😢 😢 😢

caramilla
15. feb 2012

@zojec jo, ten pes je super, ale to je prostě 100% originální 😀 😀 😀

alinn
15. feb 2012

@caramilla :D :D líbí se mi ten tvůj nápad s tím poplácáním se po rameni a řeknu ti to i já. Caramillo, jsi dobrá, inspiruješ lidi! 🙂 a tohle opravdu není důvod k trápení se, vytrhávání kabelu a vyhazování strojů..myslím, že máš práce až nad hlavu..a taky jsem přesvědčená, že pokud to sama neukončíš..tak to tak bude stále 😉
A ještě k tomu kopírování jedna paní učitelka nám k tomu našemu školnímu kopírování a rozčilování se nad tím říkala, že dvě opice na různém místě vymyslí dřív nebo později totéž 😀
Ale abyste si nemysleli, že jsem tak silně nad věcí..tak nejsem. Bojovala jsem s tím ve škole a bojuji s tím nadále..ale jednou snad nad věcí opravdu budu 😎.. ono to je totiž naprosto zbytečně vynaložená energie a zbytečně zkažený kus života (i kdyby to bylo jen pět minut naštvání, tak to za to nestojí 😉 )
A napadá mne ještě jedno řešení ..a není to daleko od toho prodávání nápadů..když si někdo přímo vyžádá rady a nevím co ještě, tak mu navrhnout aby tu vaši pomoc ocenil (to jestli si řeknete o peníze nebo naturálie je na každém 😉 )

kalman
15. feb 2012

@ucitelka70 babka mala schovanú xrokov tak som ho zhabala , aj mne sa zdal origoš 😀

alinn
15. feb 2012

@caramilla nenech si to líbit..Píšeš, že se s ní znáš..dokonce, že je to kamarádka..tak jí napiš, jak to vidíš..napiš jí svoje pocity (neznám nikoho kdo to umí tak dobře jako ty - a to fakt!)...a uvidíš co se stane...jako bojovat s čímkoli nemá smysl..podle mého to akorát člověka zdeptá ještě víc......zeptej se jí jak by se cítila ona, kdyby jí to někdo (a ještě k tomu kamarád) udělal...
Inspirovat se je jedna věc....možná by se tam dalo ještě vtěsnat i to, že šije kalhoty ze softu s aplikacema..ale kopírovat k tomu i popisy(nebo jejich části) to už se tam asi nenacpe 😖 nebo tě má tak načenou, že to má vryté hluboko v mysli 😅

caramilla
15. feb 2012

@alinn 😉 Určitě máš pravdu, ale nejde mi to...
Já přece vím, že když by mě konkurence uválela a už by ode mě nikdo nechtěl šít, že nebudu nešťastná a najdu si zase něco jiného, prodám látky a bude to v pohodě, já nevím, proč mě to tak štve... Asi jsem ješitná a ješitná ženská je horší než ješitnej chlap 😀
Kdybych prodávala rady, byla bych fakt bohatá!!! Bude to znít jako chvástání, ale denně mi přijde někilik mejlů paní, co se mě ptají na rady, co jak šít, kde koupit, co se nedaří, jaký šicí stroj, jak funguje soft a jestli v tom není zima atp. 😀 Takže bych vždy poslala adresu a řekla, až přijde malá becherovka, bude odpověď 😀 😀 😀

caramilla
15. feb 2012

@alinn díky, že jsi odpověděla 😉 Hlavně se musím udržet to řešit te´d, jsem hodně moc v emocích a to se řešit nesmí. Otázka je, jestli někdy vychladnu 😀
A není to moje kamarádka, je to svině, co si hraje na kamarádku 😀 😀 😀
jestli má google analytics, tak se bude dneska divit, jak jí stoupla návštěvnost 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Ona je dost konfliktní a nepříjemná, takže se jí bojím cokoliv napsat, že si myslim, že mi to za to nestojí... Ale něco minimálně asi naznačím...
Já tu zase dneska plevelím, těšila jsem se, že budu přišívat své štítky na to, co ušiju 😀 Po týdnu jsem si chtěla sednout ke stroji 😀

terezita
15. feb 2012

@caramilla no neblbni, i text?? toz to ji asi uz teda neco napis, to je uz drzost vysostna.. 😠
hele mne docela sejri, kdyz ze me nekdo taha moudro a pak ani nepodekuje. dneska jsem si rekla, ze na zpravy na fleru prestavam reagovat 😠
a taky tam site obleceni vubec neprojizdim. mmj.taky abych se nahodou neinspirovala. pamet je zradna, budu si myslet, ze jsem to vymyslela a ejhle, ona to tam uz sije nejaka caramilla.. 😀 😀 😀 (nee, k tobe koukam 😉 )
soft jsem si taky rikala jestli tam dat nebo ne a taky je to tam uz tak zasycene, ze se mi moc nechce.. 😅

membri
15. feb 2012

@caramilla ja bych ji na tvrdo napsala ze ti ukradla napady, a ze se jeste vydava za tvoji kamaradku

alinn
15. feb 2012

@caramilla Jednodušeji se to řekne napíše..hůř se to dělá a mám pocit, že v tomto směru to jde chlapům o mnoho lépe (teda ze školy to vím spíš o klucích než o chlapech)
a s těma odměnama to zkus. Dotazy máš...a nic tím neztratíš..maximálně můžeš získat! bych to postavila trochu na dobrovolnosti jako první odpověď bych jim vylíčila jaká je situace (jako, že se setkáváš s tím vykrádáním...a taky že tě to stálo dost energie...a že tě pak mrzí jak se věci mají)..a tak jestli tu radu chtějí i za poplatek (nebo cokoli si vymyslíš)..výši poplatku bych nechala na uvážení a možnostech jednotlivce ;) možná je to utopistická myšlenka..ale mě se ták strašně líbí 😀

alinn
15. feb 2012

@membri já bych na tvrdo raději nic nepsala..jestli je to opravdu svině převlečená za kamarádku..tak si z toho nebude nic dělat...a cokoli @caramilla řekne může použít proti ní 😉

membri
15. feb 2012

@alinn to mas taky pravdu... je to hrozny jaky jsu lidi, nekdy me je z toho az na zvraceni 🤐

alinn
15. feb 2012

@terezita @caramilla a všichni..jestli si myslíte, že cokoli jste vymysleli je váš nápad..tak věřte, že není..jen jste to vytáhly ze šuplíku uloženém někde ve vaší paměti. A já si nemyslím, že je to špatně..každý tomu dá to svoje..ten svůj rukopis...Čeho bych se ale teda vyvarovala je kopírování kamarádek (což teda beru i vás tady na MK) ..ale to je zase těžký v tom, že mě to může připadat naprosto jiný ..a vy v tom to svoje prostě vidíte a nevidíte ty rozdíly 🙂 A možná i proto bych volila umírněnější řešení konfliktů tohoto druhu.

boudova
15. feb 2012

Panebože, ještě že jsem střevo a nic pořádně neumím 🙂 nikdo mě nemůže kopírovat a já se nemůžu rozčilovat. Maximálně nad tím, že jsem střevo 😝

eustoma
15. feb 2012

@boudova 😀 😀 😀 😀

boudova
15. feb 2012

Jinak tady chci hromadně poděkovat holkám, co dělat hromádky - a tím myslím tabulky. Dneska jsem se naučila funkce: count a a skalární součin. Tím, že jsem se v tom hrabala a koukala, jak jste na ty výsledky přišli. Můžete tam vkládat další nové funkce 🙂

caramilla
15. feb 2012

@alinn je to utopie 😀 před rokem po mě někdo škemral střih na nosící bundu nebo kojotriko, to jsem ještě byla svolná a napsala jsem té paní, že nestíhám a že jí střih pošlu vystřižený z papíru na střihy za poplatek 50 Kč + 12 Kč pošta, mě to teda moc nepřišlo!!! A ona mi napsala, že to je moc peněz a že ať si to strčím někam...
Takže od té doby by mě nenapadlo ani prodávat své střihy na ekozahradě byť za 30 Kč 😀

A tím, co jsi psala membri, máš bohužel pravdu 😠 Přemýšlím, že jí do profilu a k těm kalhotám vložím jen odkaz na ty svoje... Prostě provokace, ale beze slov... Ale lidem to je jedno, oni chtějí co nejlevnější a co nejrychlejší, to, že někdo vykrárá nápady, je jedno... to nikdo neřeší.
To, co jsi psala je sice pravda, ale myslím si, že když jsou na Fleru 3 roky softový kalhoty a pak najednou já udělám inovaci a za chvíli se to tam objeví jak houby po dešti, tak to už zas tak velká náhoda není. Jak píšeš, určitě by to napadlo někoho jiného tak jako tak, to souhlasím.... Mě hlavně naštvalo to, že tam ještě píše, že ušije jakoukoliv aplikaci podle přání...

caramilla
15. feb 2012

@boudova no, tak zas tak střevo nejsi, já jsem funkci count koupila od manžela za sexuální služby a to excel celkem umím 😀 😀 😀

terezita
15. feb 2012

@alinn ja nikdy nic nevymyslela, takze ja si nic nemyslim 😅 ale jestli kopiruje i pitome texty pod zbozim, tak to je ubohost sama 😉

boudova
15. feb 2012

Jej a tady je přehled knížek k šití: http://modnipeklo.cz/2012/02/z-lasky-modni-knih...
Máte někdo toho průvodce modním šitím? Docela se mi líbí, tak jestli si ho pořídit...

alinn
15. feb 2012

@caramilla ty bláho..za padesát korun střih je moc? Fíha...taky dobrý.. 😀
@terezita 😀 😀 tak věř, že ti co vymyslí..to vlastně nevymyslí 😀 😀

boudova
15. feb 2012

@caramilla Já excel miluju, i když ho moc neumím. Ale každá nová funkce mě nadchne 😀 A objevení kontingenční tabulky - to se pro mě rovnalo objevení americe. Teď na mateřské je mi to teda na prd, ale v práci to bylo neuvěřitelné ulehčení 🙂 škoda, že to za ty 3 roky všechno zapomenu.

zojec
15. feb 2012

@caramilla to s tym strihom za 50korun nemyslis vazne 😕 😕 ach jo, niekotri ludia su divni ☹

maly_prcek
15. feb 2012

@caramilla Já bych ti dala mnohem víc než 50Kč, páč jen ten papír a čas mně vyjde mnohem mnohem dráž... 🙂 A klidně bych si tvoje střihy kupovala, jako nevystřihnuté, jen ten nápad, přijde mi normální zaplatit za něčí práci a čas...

alinn
15. feb 2012

@zojec někteří lidi..si jen nedokážou hodnotu práce druhých převést na to jak by ocenily sebe 😉 a nebo oni sami jsou z laciného kraje. @caramilla nebyla ta paní co chtěla střih z číny? 😀 😵

membri
15. feb 2012

@maly_prcek s tim souhlasim.. ja bych taky byla ochotna za strih ktery si vymyslela zaplatit i 150 Kc

rucni prace se ma cenit

boudova
15. feb 2012

@caramilla Já bych si koupila střih na sukni do nápletu 🙂 i víc jak za pade! 😀

dugyna
15. feb 2012

ahojte potrebujem poradit idem sit mm gate a v tabulke ktora je nastrihu mi vyhadzaju podla mier rozne cisla...teda velkosti podla coho mam teda vybrat tu velkost?
vdaka

alinn
15. feb 2012

@caramilla hele podle reakcí holek to třeba taková utopie není..tak to zkus (tedy jestli se ti to nepříčí 😀 😉 ) a uvidíš. To jestli to jde použít ve tvé situaci musíš zhodnotit jen ty sama 😉 nemusíš prodávat všechny střihy...můžeš druhým pomáhat i zadarmo to stejně naplňuje nejvíc 🙂 😎 ale třeba by i ta peněžitá (nebo jiná) odměna ulehčila od toho rozčilování se nad lidskou neúctou k práci druhého....

terezita
15. feb 2012

@alinn hele to same jsem ji taky rikala.. davat zadara jak je zvykla, ale trebe cas od casu za penize.