Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla hele ser na to, ty tvoje jsou hezčí 🙂. Né, já vím, ale já tě taky poplácám po rameni, tvoje nápady hltám a kopíruju a budu kopírovat, ale teda jen pro Julinku 🙂. Lidi inspiruješ, vždyť se podívej, kolik máš příznivců.
A řeknu ti, že zrovna toto dilema - prodej jednoho "tvého" oblečku - jsem řešila před pár měsíci taky. Ušila jsem podle tvého střihu skřítkovou mikinu (je to ta fialová s kytičkovým plátnem uvnitř, co jsi pak dala na blog jako díla čtenářů), jenže mé dítko, ať mladší než tvé, je taková žížala dlouhá a prostě jí ta mikina byla malá. Tak jsem řešila, jestli ji prodat, ale bylo mi to fakt blbé, manžel radil, ať ti napíšu a vysvětím to. Ale já jsem si říkala, že bys sice třeba svolila, ale i tak by ti nemuselo být příjemné, že někdo prodává něco, co jsi vymyslela ty...navíc, povolíš to mně jednou, podruhé jinému... No nakonec jsem ušila větší a tuto dala neteři, tak z ní vyrostla za dva týdny (růstový spurt 🙂) a ségra ji má uskladněnou na další potenciální holčičku.
Tohle ti nepíšu, abych se tu prezentovala jako bůhvíjaký charakter, ale abys viděla, že se od tebe fakt inspiruje hodně z nás a všichni nechceme na tvých nápadech vydělávat a vážíme si toho, že se s námi o ně dělíš.
Paní bych napsala, jestli jí to není blbé...popsala prvky, které jsi vymyslela ty (třeba by zahrnovací rostoucí nohavice, to mě přesně napadlo při čtení jejího inzerátu, že takhle jsi je popisovala ty) a ať si sáhne do svědomí...ono někdy, když se člověk pořádně stydí uvnitř, byť to nedá najevo, tak se tím vytestá sám. Já jsem se takhle hrozně styděla, když mi bylo asi 12 a po lyžování (naši nakládali auto) jsem na vedlejší auto, špinavé jak prase, napsala prstem"umyj si to" - viděla jsem to jidne a přišlo mi to v tu chvíli, jakože jsem strašně drsná, že to taky někam napíšu. Krve by se ve mě nedořezal, když nade mnou zahřímal hlas "no neboj, já si to umyju" - majitel se zrovna vracel 😀. Něco jsem zamumlala a hned to smazala, ale v tu chvíli mi došlo, jaká jsem trapka a já se tak hrozně, ale tak hrozně styděla...to se nedá popsat. Naštěstí to nerozmazával, nebo bych to ještě schytala od našich, co dělám za kraviny (si ničeho nevšimli jak nakládali auto). To je OT, ale jen jsem si vzpomněla při tom studu.
@terezita jako, ze vylosuju cisla a kazdy 50. dotaz bude za penize? 😀 😀 😀
Prisel mhd z prce, tak mu tu hned brecima vysvetluju, proc jsem uplne mimo a on povida "no, super, vem to tak, ze jsi proste dabra, protoze jen dobre firmy a veci maji sve plagiatory, tim se chlub, to je naopak tvoje vizitka" 😀 😀 😀 (Jenze, ono v posledku je vsem jedno, ci to byl napad 😠 )
No nic, řešení a lék je jasný VÍNEČKO BÍLÉ.... 😀 😀 😀
@boudova jsem na ní koukla na buxu a asi bude dobrá, si jí zajdu prolistovat 😉 mně strašně mrzí, že už nemám ty učebnice ze střední, tam byly technologický postupy snad na všechno 😎 jsem si je nevzala s sebou když jsem se stěhovala od našich a když se pak naši stěhovali, tak to asi vyhodili ☹
@michamicha učebnice jsou taky dobrej nápad...taky bych brala
@kuna 😀 😀 😀 Ty jsi fakt boží!!!!
Myslím, že mě přesně chápeš. Máš ve všem pravdu, i v těch výjimkách, ale věž, že výjimky uděluji 😉 A zvlášť někomu, kdo nešije na zakázku, tak to fakt neřeším. Jde o to, že nechci, abychom šily všechny to samé přes kopírák, chci abychom se lišily, ale to se opakuju...
A zrovna skřítkovská mikina zas až tak origoš není, to šije kdekdo. Sice ne stejně jako já, ten můj střih jsem nikde jinde neviděla, ale to je jedno, na tom tak nesejde...
S tím autem je to fakt vtipné!!!:D
A s tou "paní'", já jí právě celkem dost znám a vím, že když jí něco takovéh napíšu, tak mi odpoví, že jsem paranoidní a nafoukaná kráva a co si myslím, že na to patent nemám a mám smůlu. Podle mě to snad ani za ten mejl, cobych pak od ní četla a co by mě mrzel nestojí...
No, nechám to teď uležet. Díky všem.
A snad jste pochopili, že mi nevadí inspirace, na vlastní děti už vůbec ne. Já se taky inspiruju a hodně, Třeba ot Terezity, co nic neumí 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Ale i od ostatních!
Jde mi spíš o ten princip té drzosti, že to převzala i s texty (nejsou doslovné, jsou upravené, ale struktura je stejná, já svůj způsob vyjadřování a strukturování textu prostě znám...) Jediné, co vymazala, je informace o atestech pro děti, tomi přijde obzvlášť vtipný 😀
@boudova ; @membri
Tak pro zasmání jeden dnešní návod, dnes je poslední den, kdy je zdarma!
😀 😀 😀
Fakt se mi ale pak nesmějte!
Vezmu flíz, zdvojím si ho, hodím ho na zem (řezací podložku), vezmu ruflovou sukni, co mi je přes boky tak akorát, vezmu řezací kolečko a objedu jí. Nahoře zakrátím asi tak o 5 - 10 cm, co bude náplet, dole dle potřeby.
Flíz pruží, záševky nejsou potřeba.
No a pak se udělají dva stehy na bocích, dole se to založí (stačí jednou, netřepí se to) a prošije. Flíz nedoporučuju entlovat na overlocku, kroutí se to jako sviňa!
Náplet stříhám o hodně užší než je ta sukně, sešiju konce k sobě a všiju do sukně. Za 10 minut už můžete vyrazit 😀 😀 😀 😀
Střih je tajný a kdo ho opajcuje, tak ho kousnu do zadku!!!! Nepoužívejte pro komerční účely, jeho vyvýjení bylo neskutečně dlouhé a pracné 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Už si jdu dát toho panáka... už tu nejsem...

nepotrebujete este niekto z ruzovej lamy? chyba nam 2,8m.vdaka