icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

alinn
15. feb 2012

@caramilla tak pro tebe mám další moudro, které se lehce řekne......
"paní kamarádce" odpusť ..protože tím, že jsi naštvaná ubližuješ jenom sobě..a paní je to úplně šumák ;) (i když kdo ví, třeba kdybys jí to napsala, tak by ji zamrzelo, že Ti ublížila....no ale to je ta má víra v dobro lidí 😀 paní neznám 😉 )

barcav
15. feb 2012

@veronik77 jj bernard, chutnala jsem i třešňový ale to mi moc nechutnalo 😀
@lenass gratuluji k miminku 😵 😵 😵
téda já včera šla brzo spát a dnes jsem skoro nenašla stránku, kde jsem včera zkončila, budu dočítat snad přes deset stran 😕 😕 😕 dneska jsem si nalila kakao 😀

baarca
15. feb 2012

@caramilla Ach jo, to naštve a otráví 😠 😠 😠 Ale Tvoje aplikace jsou stejně nedostižitelné, to se neboj 🙂 Řešení asi nic moc není ... S těma střihama jsi mně dost pobavila. Já jsem typ, že na všechno musím mít hotový střih, ale po tomhle se možná pustím i do experimentování. I když jsem se už teď "odvážila" udělat střih na podsedák na židličku tak, že jsem obkreslila tu židličku 😅

terezita
15. feb 2012

@baarca hele a to jsem ten podsedak predevcirem nasla 😀 😀 😀

baarca
15. feb 2012

@terezita Už mám hotovo 🙂 Ale nemám ještě židličku 😅 Jen o tom ale raději nebudu moc psát, protože jsem narušila průmyslové vlastnictví Stokke 😅

sufik1
15. feb 2012

ženský den tu člověk není a vy toho nakecáte. Včera mě třeštila hlava jak se měnilo počasí, tak jsem to zalomila se žížalou.
@lenass gratulace k miminku

přidávám svoje první tréningáče. Jak vznikaly, kde jsem se inspirovala a jak to vlastně dopadlo najdete na blogu http://susu-sufik.blogspot.com/2012/02/treninga...

ps. pro případné rýpaly @caramilla už je viděla před pár dny a máme mezi sebou vyřešeno k oboustranné spokojenosti

animal
15. feb 2012

@sufik1 odkud máš opičky ??? 😀

sufik1
15. feb 2012

@animal ty byly z hromadky od @crawler někdy na podzim. Mám od ní i šedý slony a motýly

zojec
15. feb 2012

baby, pozeram mylly tabulku, to nikto nechce berusky?? 😖 nenaplnime 2 metre? ja som sa na ne uz tak tesila... 😒
@caramilla, som sa pobavila na navode na suknu :D :D presne tak som si chcela robit suknu s tehu napletom 😀 ale tak mi pribrali lytka, ze nezapnem cizmy az dovrchu, tak som sa na to vykaslala 😀 nohavice sit neviem :( :( :(

michamicha
15. feb 2012

kdy je uzávěrka mtx???

papajka7
15. feb 2012

@lenasss gratulujem,tak uz sa aj ty vytesujes z babetka,tak nech ste zdravi 😉

baby ja dnes zazila prijemny sok,na ucte mi prisiel prvy rodicak 😲 ,necakala som ho ,myslela som ze to vyplacaju mesiac po zadu,no supeeer mam na hromadky 😵

@sufik1 paradne ten opickovy PUL je krasny 😵
@zojec a krore berusky,tie velke ci male?

lillyzelvicka
15. feb 2012

Holky kdo má zájem o wendy tady je tabulka 😉
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Av...

anielik
15. feb 2012

@zojec ...prosim hod tabulku...som si nevsimla 😒

zojec
15. feb 2012

@anielik https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au...

@papajka7 malych je len 1M, velke sa asi naplnia, idem si tam prihodit 2 stvorce, nech mam aspon nejake 😉 ked uz kvety zdedi po sestricke, nech ma aspon nieco chalanske.. su berusky chalanske, nie? 😀

sussanah
15. feb 2012

Holky, help please! Siju kamaradce svrchnaky na system pop-in, protoze ty jejich svrchnaky jsou fakt mizerne. No ale zrada, pouzivaji na to vnitrni nacvakavani vkladacek jiny rozmer patentku. Jsou o fous vetsi, ale zas si nejsem jista, jeslti to je tech 15mm, co maji na SD. Nemate nekdo ty 15mm doma? Nemohli byste mi premerit, kolik meri samicka? Kdyz jsem zmerila ten klasicky rozmer samicky, tak mi vyslo cca 10,5mm (misto 12,4, tolik meri cup) a ta samicka, co maji pop-in meri mym odhadem 12mm.
Diky 🙂

zojec
15. feb 2012

a zaby tiez uz nikto nechce?? uz tam vela nechyba 😀

caramilla
15. feb 2012

@alinn ne ne ne, nevyměnim ten tvůj návod za ten svůj! 😀 😀 😀
@kuna 😀 😀 😀 Já tu chlastám pivo, mažel mi dal flašku (2l petku) a řekl "dopij to" polila jsem se s tím a mám PC plný piva 😀 😀 😀 😀 😀 😀

papajka7
15. feb 2012

@zojec jasne ze berusky su chalanske 😉 😀 ,ked som uz zazracne prachata,tak to tam tiez idem poupravovat na vecsie mnozstva 😀 😎
zaby su krasne 😎 ,rozmyslam nad nimi zeby som si urobila prebalovaciu podlozku,len im dost konkuruju opicky,,alebo potrebujem 2 prebalovacie podlozky? 😕 😅 😀

michamicha
15. feb 2012

@lillyzelvicka jsem se tam nějak zamotala do těch metrů a kg u toho flísu 😅

michamicha
15. feb 2012

@caramilla hmm, tak u nás si manžel otevřel víno, výbornej saviňonek, ale já bych si dala spíš pivo 😅 tak mu jdu ukrást z ledničky dobře vychlazenýho lemona 😀

zojec
15. feb 2012

@papajka7 kazdopadne potrebujes dve podlozky.. ked jednu ocika, tak co das pod ritku? :D ja na podlozku pouzijem plachtovinu.. skupa som :D setrim na OL 😀

alinn
15. feb 2012

@caramilla srabe 😀 našla jsem ještě dupačky..kdyby někdo chtěl návod - stejný jako na sukni - ale výsledek samozřejmě jiný 😀 😎 ale zase jsem to zavřela..tak odkaz na ně sem dám jen když po tom někdo zatouží..s naší rychlostí netu to jen tak hledat nehodlám 😉
a pivo nevím jaký má účinek ..ale kakao je zabiják klávesnice 🙂

lillyzelvicka
15. feb 2012

@michamicha já pak na to kouknu 😉 teď musím doopravit kalhoty pro malého.Máme tu kalamitu sníh všude tak ať můžem zítra sáňkovat 😀

caramilla
15. feb 2012

@baarca díky, že mě máš za nedostižitelného našívacího blázna 😀
@zojec Berušky jsem chtěla už 2x, ale pokaždý si je při pohledu na tu cenu pak nakonec škrtnu ☹
@alinn odpustit 😀 (to, že jsem vystudovaná teoložka, víš? 😉 ) Mě to rozesmálo... Máš samozřejmě pravdu, ano ano ano, ale nějak to nejde... Ale jak se říká, možná odpustit, ale nezapomenu...

caramilla
15. feb 2012

@alinn já jsem první četla, když si to někdo zaslouží 😀 😀 😀

maly_prcek
15. feb 2012

@caramilla Etiketky kráásé, čekala jsem sice něco jako "šílené nápady na počkání", ale takhle je to taky dobré 😀 😀 😀

animal
15. feb 2012

holky kdysi jste chtěly etikety (velikostní štítky) hlavně na dětské oblečení, došla bych do velkoobchodu galanterie tady u nás, protože nějaké etikety tam kdysy byly, když jsem tam byla. Dojdu zjístit info o ceně a nabídce (případně i prací symboly) a kdyžtak bych vám to koupila. Etikety byly tkané, prací symboly byly myslím tištěné.
MÁTE O TO ZÁJEM?

alinn
15. feb 2012

@caramilla jojo..vím a vím, že to víš..ale někdy není naškodu, když se to připomene 😉 😀 taky myslím, že normální smrtelník nedokáže odpustit na povel...ale myslím, že to je pro všechny důležitá dovednost (možná by se to mělo učit i ve škole 😀 ) a nezapomenout tak to každopádně ..to by si pak člověk taky mohl ubližovat donekonečna..a ani by si k tomu svému sebeubližování nehledal nové objekty

animal
15. feb 2012

včera jsem si spíchla ze soft kalhotoviny rychlé gatě, ale nemám foto snad brzy doplním 🙂 a jsou příjemné, šla jsem v nich dneska cvičit 😀

terezita
15. feb 2012

@animal jee, na ty se tesim! ja uz si na ne konecne obkreslila strih, jen to musim jeste otestovat na necem menecennem.. 😀
praci symboly si tu ted tisknu ve wordu.. 😝 uz tu sproste nadavam, bo se mi to tu furt seka.. 😅