icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

monr
18. feb 2012

tak konečne nejaký výtvor ottobre:

monr
18. feb 2012

@kalman moc neporadím, možno preštelovať napätie nite, prípadne vyvliecť a navliecť niť, vymeniť ihlu, premotať spodnú niť 😉

zojec
18. feb 2012

@kryska5 dnes mm nasiel v schranke stuzkyyyyyyy.. dakujem, su krasne 😉 😉 mohla som si aj viac objednat 😀 😀

animal
18. feb 2012

@palosek ty jsi chtěla nějaký dívčí střih na kalhoty??

vevercam
18. feb 2012

@kalman mně takto vynechávaly stehy, pokud jsem šila nějaký pevnější materiál (flees, soft) nebo více vrstev stretchovou jehlou, pak pomohlo vyměnit za standard nebo jeans, nebo možná by to mohla dělat tupá jehla? nekvalitní nit?

xashen
18. feb 2012

@kalman Zkus taky ten stroj vycistit, vyfoukat prach, pripadne vysat. Mě to někdy dělá, když se zanese.

kofinek
18. feb 2012

ahoj, uz je uzavrety MTX? ja som furt nevedela, co to je za material, to fajnove a vdka caramile uz viem, ze to je lama. 😅 pozerala som rovno na moraviatex a videla som,z e tam maju aj cervenu lamu... min je teda tych 6m? To by som asi sama nezvadla 😒 , ale polovicu, by som brala, neprida sa niekto?

kofinek
18. feb 2012

Ak je uz MTX pasé, neviete niektora, da sa lama kupit niekde v prahe? V nejakych látkach? 🙂 pekny vikend 😉

kalman
18. feb 2012

@xashen
@vevercam
@monr Tak baby ďakujem
Stroj vyčistený ihla vymenená niť aspoň tri krát prevlečená a je to lepšie, največší problém bol asi spodná cievka, dala som tam spodnú zo starého stroja a tá je menšia 😖

zikie
18. feb 2012

@kalman Mě stroj vynechával stehy, pokud byla tupá popřípadě pootočená jehla

membri
18. feb 2012

@kofinek MTX se bude uzavirat dneska vecer.. ale je jeste moznost do potvrzeni objednavky neco pridat

lillyzelvicka
18. feb 2012

wendy holky rozeslala jsem Vám maily koukněte

aerin
18. feb 2012

ehm, holky, tak mam mikinu z fialove lamy nastehovanou....no a teda ouha, chybi mi uz jen vhodna aplikace na brise a budu Starostlivej medvidek jak vysitej... 😒

caramilla
18. feb 2012

Tak koukám, že někdo šije a někdo kecá, kdo to má dočítat? 😀 😀 😀 😀 😀

@michamicha Já mám objednáno za tolik, že si musím půjčit od manžela!!! A to jsem už zadlužená u švagrové. Já už fakt potřebuju léčení! 😀
A pozor - jdu objednat ještě ŠD, protože tam jedeme a potřebuju nutně!!! bambusový sp. úplety 😀 😀 😀 😀 (to bude spoďár 😵 😵 😵

@sufik1 Overálek je nádhernej, já overálky ze zásady nešiju, mě to přijde strašně náročný (na to, že to nikdo nevidí, protože se to nosí v noci a pod peřinu 😀 😀 😀 ). Mám otázku nezkušené matky - mám pro jasmí super pyžamko, co jsme dostaly, ale je bez ťapiček, ten tvůj ov. taky, není malému zima nanožičky? My máme doma 16st na spaní a malá se odkopává (má spací pytel), ale jinak bez ponožek u nás nikdo ani ránu. Jak to je u vás? Měte tepleji?

caramilla
18. feb 2012

@terezita Lilek - Nevzala??? Podívej se na list s první objednávkou, to uvidíš věci! 😀 😀 😀

caramilla
18. feb 2012

Tak reklama na tento úplet: http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
Na fotce vypadá strašně, ale ve skutečnosti je krásnej a není vůbec tak tenkej a divnej jako ostatní úplety, co mám z mTX i wendy. Je heboučkej a příjemnej, takovej jakoby nemuchlavej nebo jak to napsat...
Kytičky jsou sytý a opravdu moc hezký.
Takže do večeru dost, 2 metříky jsem si tam hodila.
Je to v akci za necelých 90 Kč/m, no neber to!!!! 😀 😀 😀

Jinak jsem realizovala svůj praštěnej nápad na kojotriko zase s jiným výstřihem, abych nešila tak monotónně. Oblečený vypadá fakt krásně! Ještě trochu doladím řešení bryndáku a měla bych teda asi otěhotnět, abych si ho mohla ušít na kojení, protože na to moje kojení ráno a večer v pyžamu ho je škoda 😀

caramilla
18. feb 2012

Tak a ještě spam pro @terezita - edice "cedulky venku" 😀 😀 😀 😀 😀
Nebudete mi to asi věřit, ale tohle všechno vč. toho trička nahoře jsem ušila za jeden jediný den - včera. Ani jsem nešla spát pozdě, už ve 2 ráno! 😀 😀 😀

membri
18. feb 2012

@caramilla Bláááááázne 😀 😀 😀 😀

membri
18. feb 2012

@caramilla a hned 5 metru vid 😀 😀 😀 😀

caramilla
18. feb 2012

Tak a ještě děláme reklamu na fin čokohnědý, potřebuju ho do limeta kolekce, přihoďte mi někdo?! 😀 😀 😀
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

Bude super k limetové lamě!
Koukala jsem, že teda jede! Chudák Alex, ta se z těch chlupů osype 😝 ☹

caramilla
18. feb 2012

@membri vyřizovala jsem slíbené zakázky než pojedu na hory.... ☹ Ještě bych potřebovala ušít jedny softgatě pro Jasmí, má jen jedny a druhý jsou jí už trochu malý 😖 Jo, kovářovic kobyla....
Ale rukavice jsem si ušít musela! A manžel mi ve 2 v noci říká "no, hlavně že sis tam sama sobě našila ty cedulky" 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

lillyzelvicka
18. feb 2012

@caramilla hele manža mi na ten květovaný úplet řekl že je to jako pyžamo 😝

eicul82
18. feb 2012

Holky, vy to oblečení i prodáváte? 😉

aerin
18. feb 2012

@caramilla nebyl to dotaz na me, ale ja Zakousovi na spani kdyz ma pyzamo/overal bez tapek davam pleteny ponozky a pac mu sjizdi, tak pres ne fuskodrzky 😀

membri
18. feb 2012

@caramilla ten coko hnedy ti objednam i tak.. 😀 do minima zbejva malo, tak me snad doma moc nezbyde 😀

membri
18. feb 2012

@caramilla to s tema chlupama bylo na me ? 😀

mehlo
18. feb 2012

@caramilla no to kojo triko je bomba!!!! ty druhý obrázky to má být vtip? Kolik to je kusů? já nešila asi už týden. Teda vlastně jo. Petula se nechce odplenkovat na noc a vlnáčky mi začaly nějak protíkat, tak jsem mu ušila srdíčkový PULky.

mehlo
18. feb 2012

@eicul82 ano prodáváme

veronik77
18. feb 2012

prosím - mám dotaz OT - nevíte prosím někdo, od kolika let si dítě může svobodně zvolit, s kterým rodičem bude bydlet a druhý rodič s tím nic neudělá i přes jeho nesouhlas? Ale dle ukrajinského práva.... od plnoletosti? nevl. otec si našel novou přítelkyni a myslím, že mu říká bludy... ale fakt nevím ☹ díky

eicul82
18. feb 2012

@mehlo A nabídky najdu kde..např foto