icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kuna
19. feb 2012
zojec
19. feb 2012

@kuna eee :( takuto som nasla.. tou mojou sa lemuje pasik inej latky.. pekne ju podhyna a zaklada (to co je na sukni naspodku).. teda mala by... mne to dnes vobec neslo :( a pod lemovacou patkou som na nete nasla len prave tuto "podhynaciu" ci ako to nazvat..

kuna
19. feb 2012

@zojec aha, to jsem blbě pochopila...toto je ono, ne?

https://www.youtube.com/watch?v=6-3vjMBPZP0
zojec
19. feb 2012

@kuna ano presne to, dakujem pekne.. vsetko som robila tak isto.. ale asi som mala siroky pasik :( dost mi to zospodu krcilo :( tak skusim zas nabuduce 😉

dankakk
19. feb 2012

@wzorcek baranko pyzamko pre A... stale sa v noci odkope... nohavice su uz usite! (uz aj oliate kavou, A sa hral s babinou salkou od kavy...)

mehlo
19. feb 2012

@kuna to je bomba, co ještě nevymyslí. Taky bych to asi potřebovala

michamicha
19. feb 2012

@mehlo
@kuna tak tuhle patku mám doma a sama bych na to nepřišla jak se s ní šije 😝 díky za odkaz, jsem si ho dala k oblíbeným 😉

michamicha
19. feb 2012

jinak zdravím všechny při neděli 🙂 včera jsme s kámoškama pěkne pokecaly, akorát teda tam bylo strašně načouzeno, tak mě trošku bolí hlava 😒 a dneska jsem si nastříhala na 2 pyžámka pro Vojtu, tak čekám až se vzbudí a mhd půjde s klukama na procházku a já budu šít 🙂 a teď si jdu udělat kafe a k němu si dám bábovku, dneska jsem totiž nějak moc pilná kuchařka 😀 😀

alinn
19. feb 2012

@zojec @michamicha holky co to je prosím za patku a u jakého stroje ji máte? 🙂

alinn
19. feb 2012

@caramilla Jsem ráda, že se to nakonec vyřešilo 🙂

A ještě k tomu odkopávání....Ono záleží na každém jedinci.. já třeba jsem asi od přírody chladná 😎 mám raději chladnější počasí a stále chodím bosa (teda doma..venku jen v létě 😀 ) ..a dokonce i když jsem studená tak mi zima není..můj muž to pochopil záhy..a to po té co mě několikrát láskyplně přikryl..a já ho absolutně neláskyplně poslala kamsi 😀 no a jelikož si pamatuji i to jak jsem jezdila v kočárku..tak si pamatuji i to jak mi máma (také láskyplně) dávala rukavičky a čepičku a já řvala jako tur protože mi prostě bylo vedro..jojo ale bylo mi to úplně k prdu.. 😀 😀
takže já bych řekla, že pokud je dítě v pohodě, tak mu není ani zima ani teplo a to i tehdy pokud má studené nožičky 😉

zojec
19. feb 2012

@alinn ja som ju kupila ako lemovaciu patku :D je fajn, ale asi treba trochu praxe, aby to islo tak ako ma 😉 mam ju na stroji brother, ale dokupovala som ju sama, nebola v prislusenstve .mam ju uz viac ako pol roka a este som ju poriadne nestihla vyskusat 😅

alinn
19. feb 2012

@zojec děkuji..už jsem ji objevila..mi to pořád nacházelo jen ty podehejbací 🙂

A ještě dotaz. Nemáte někdo typ na to kde koupit (tedy jestli je to vůbec možné) nějaké užitečné patky ke staré veritasce?

stassy
19. feb 2012

Tý jo, tak tahle patka se vychytaná. 😵 Jsem se vrhla na její vyhledávání, našla jsem a teda cena 468,-Kč je brutální. 😀

sinala
19. feb 2012

@alinn http://www.bernina.hajiru.cz/ zde jsem kupovala kráčející patku na starou veritasku, protože pouze tady mi řekli, že ta jejich pasuje a fakt mi sedí. Pán je velice ochotný a asi má i přehled, myslím, že by Ti poradil,které patky budou sedět na starou veritasku. A pokud chceš, napiš IP, pošlu Ti diskuzi k patkám na veritasku.

membri
19. feb 2012

@alinn jake tam mas prichyceni te patky?

kalman
19. feb 2012

Dnes se se zase činila 😀 😀 😀 Mikyna pre Adelku a legíny . A naše nové logo 😀
Holky musím se pochválit múj manžel napekl veterníčky 😀 😀 😀

alinn
19. feb 2012

@membri nevím jak se to jmenuje ale není to rychloupínací je tam to kolečko - šroubek
@stassy já ji našla za 384,- 😉

membri
19. feb 2012

@alinn tak ty to pouzivam pro Lucznik

membri
19. feb 2012

@alinn mela jsem nekde na ne odkaz, pokusim se ti ho najit

stassy
19. feb 2012

@alinn Já mám Janomku s rotačním chapačem, na tu je to za tuhle cenu taky? 😉

palosek
19. feb 2012

@caramilla včera jsem prohlížela flér...ty ty svoje střihy už prodáváš, co??? 😀 Stačí zadat "rychloprdky". 😨 😨 .. 😀 😀 ...Jsi fakt hvězda...protože jen ty se napodobují... 😉 😀

alinn
19. feb 2012

@stassy ahá..tak to já našla toho brothera 😀 tak nic 😅 😀

alinn
19. feb 2012

a ještě jeden dotaz....čím šijete flíz? mi to nechce provazovat 😠

boudova
19. feb 2012

@kalman Jé nemáš recept na ty větrníčky? Můj můž na ně dostal chuť 🙂

boudova
19. feb 2012

@kalman Děkuju, snad si to manžel taky upeče sám 🙂

kalman
19. feb 2012

@boudova 😀 😀 😀 😀

stassy
19. feb 2012

můj dnešní výtvor - konečně jsem asi po dvou měsících dodělala kabelku pro Kačku 🙂
snad o něco lepší fotka u mě v galerii

alinn
19. feb 2012

@membri to bys byla moc hodná 🙂 Si chci ten svůj stroj trochu vytunit 😀